Huiberts: Ben tevreden met halen top 4 of Europees voetbal

By
Updated: oktober 11, 2017

Hoe blikt Max Huiberts terug op de transferzomer? Wat was het plan en wanneer is het seizoen voor hem geslaagd? De Directeur Voetbalzaken blikt terug en vooruit.

“We hebben afgelopen seizoen gezien dat onze voornaamste problemen op het middenveld lagen. Die linie wilden we versterken zodat er een andere balans zou komen. Daarbij komt dat we hebben besloten om anders te gaan spelen, waardoor we ook andere type middenvelders moesten aantrekken. Daar hebben we een belangrijke slag geslagen.”

“In de aanval vond ik dat er niet veel hoefde te veranderen. Wout maakte in zijn eerste seizoen dertien competitiegoals. Daarvan weet je dat hij er in zijn tweede seizoen altijd meer gaat maken. Hij is nu hard op weg. Fred Friday heeft nog wat tijd nodig, dat is vaak zo met een speler uit het buitenland. Het komt maar sporadisch voor dat ze zich direct aanpassen aan de nieuwe omgeving en nieuwe club. Jonas Svensson is daar een uitzondering op. Maar Fred heeft zeker de kwaliteiten om voldoende goals te gaan maken voor AZ. In de voorhoede hebben we natuurlijk pech met het wegvallen van Calvin Stengs. Een heel grote domper, ook omdat hij in het nieuwe systeem een belangrijke rol vertolkte.”

De Transfers
De AZ-selectie telt, los van de doorgestroomde jeugdspelers, vier nieuwe gezichten. Daartegenover staan acht gezichten die dit seizoen niet meer op de definitieve teamfoto te zien zijn.

Seizoen

“Of ik alleen tevreden ben als we in de top vier eindigen? Dat is als club wel ons doel, ja. Maar als we de KNVB Beker winnen of via de Play-offs Europa ingaan, kan ik ook tevreden zijn.”

Jeugd

“Het begint inderdaad steeds meer op te vallen hoe goed we het in onze jeugdopleiding doen. Maar laat één ding duidelijk zijn: we stellen jeugdspelers op in het eerste elftal omdat we ze goed genoeg vinden, niet omdat ze uit onze opleiding komen. De jongens die nu in de A-selectie zitten, zijn zeker goed genoeg. Sommigen van hen hebben bewezen dat ze bepalend kunnen zijn. Dat is voor de buitenwereld opvallend, maar voor ons niet verrassend.”

Bron: AZ

6 Comments

 1. Jay

  11 oktober 2017 at 09:17

  Ik zou ook zeer tevreden zijn met een top 4 plek of het halen van Europees voetbal. Beide doelen lijken mij op dit moment namelijk heel moeilijk haalbaar. Net als vorig seizoen zie ik de potentie bij de spelers wel, maar komt het er (nog) niet uit.

 2. Vincent

  11 oktober 2017 at 14:58

  Dan hebben we toch echt 2 nieuwe cv’s nodig…

 3. Vak J

  11 oktober 2017 at 20:43

  Ik heb liever dat Huiberts zulke uitspraken niet doet. Zolang we thuis verliezen van Excelsior en met 4-0 op ons donder krijgen van Feyenoord B dan is de top 4 ver te zoeken. Even geen commentaar en gewoon zorgen dat er goed gevoetbald wordt. We kennen deze uitspraken immers uit het verleden.

 4. Martijn

  12 oktober 2017 at 15:44

  Niet realistisch na wat ze tegen Excelsior en Feyenoord hebben laten zien..

 5. Evert

  13 oktober 2017 at 01:04

  Dit soort interviews geeft duidelijk de arogantie van de directie aan. Wat hij zegt; jullie supporters begrijpen er niets van want wij weten waar we mee bezig zijn.

 6. Timon

  13 oktober 2017 at 10:44

  Gaat het wel ,Maxi?
  Wat een onzin! Kansloos!

  Begint toch langzamerhand ongeloofwaardig clubje te worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *