Voorbeschouwing AZ – Feyenoord

By
Updated: september 29, 2017

John van den Brom schoof vrijdagmiddag na afloop van de training aan bij de pers. Naast een blessure-update sprak hij over tegenstander Feyenoord, aanvallende corners en Marko Vejinovic. “Hij is getergd.”

Tijdens de training werkte Thomas Ouwejan los van de groep zijn oefeningen af. De linkerverdediger heeft last van zijn bovenbeen. Van den Brom: “We gaan zaterdag kijken of Thomas kan spelen. Anders komt Owen Wijndal in actie.”

Van Eijden
Op Ron Vlaar kan Van den Brom sowieso geen beroep doen. De aanvoerder kampt met knieklachten. “Op Ron’s positie kies ik zondag voor Rens van Eijden. Hij is de afgelopen twee weken een stuk fitter geworden en heeft goed getraind. Met Rens kiezen we ook voor ervaring.”

Feyenoord
De opponent van zondag kampt met diverse blessures. “Natuurlijk ben ik benieuwd hoe ze de posities gaan invullen”, zei Van den Brom. “Maar ik weet ook: Feyenoord is een club die altijd weer komt bovendrijven. Wij verloren afgelopen weekend, en dan zie je een reactie op de training qua scherpte en felheid. Dat is alleen maar goed. Dat zal bij Feyenoord niet anders zijn. Als topclubs verliezen, is het alarmfase één.”

Corners
AZ nam afgelopen speelronde 26 corners tegen Excelsior, zonder resultaat. “Dat kan natuurlijk niet”, zei Van den Brom. “We hebben veel varianten voor de corners, maar die werden niet allemaal gebruikt. Dat was mijn frustratie.”

Vejinovic
Zondag neemt Vejinovic het op tegen de club waarvan AZ hem huurt. Van den Brom: “Marko is getergd om tegen Feyenoord te spelen. Dat zag je ook toen hij dit seizoen tegen Vitesse speelde. Dat was zijn beste wedstrijd. Dat mag hij zondag overtreffen.” Bron: AZ

8 Comments

 1. Timon

  29 september 2017 at 17:14

  Maand van de waarheid : tegen zit misschien een puntje uit 4 wedstrijden : zondag kansloos Feyenoord ,eind van de maand kansloos Heerenveen uit, Groningen en Utrecht billenknijpen. Voor het zelfde geld O punten! Ja krijg je met toptrainer die staat te lachen als,je verliest .

  • KeesK in Paraguay

   29 september 2017 at 22:55

   Heb je soms je laskap nog op? Moet je afdoen, dan ziet alles er niet zo donker uit.
   In deze competitie slaat elke club onderhand wel een modderfiguur. Dus kansen zijn er ook tegen al deze ploegen.

 2. oma

  30 september 2017 at 10:51

  we zullen het wel zien zei de blinde tegen de doofstommen,dan zal ik het door vertellen zei de doofstomme aan de dove.

  • Ruud

   30 september 2017 at 16:06

   Probeer het nog een keer, oma 🙂

 3. Vak J

  30 september 2017 at 12:17

  Ja we moeten maar zien, vorig jaar alle wedstrijden van Feyenoord verloren. Het blijft moeilijk voor AZ om tegen groteren clubs te spelen. Vorige week verloren van Excelsior daar baal ik nog steeds van. Dat zijn ploegen die je thuis moet oprollen. Maar goed Vlaar doet niet mee en dat geeft hoop. Ik ga toch met goede moed zondag weer naar het stadion die misschien iets beter gevuld is.

  • Gerrit Vooijs

   30 september 2017 at 22:01

   Ik mag toch hopen dat het vol zit tegen Feyenoord.
   Het is goed dat Vlaar niet speelt. Zijn tijd is echt geweest.
   Hoop dat van Eijden het gebrek aan wedstrijdritme kan overwinnen.
   De laatste ontmoetingen tegen Feyenoord werden simpel verloren omdat AZ scherpte tekort kwam .
   De ploeg heeft wat goed te maken dus ik hoop in ieder geval op een leuke wedstrijd.

 4. az woman

  1 oktober 2017 at 08:04

  Ik ben benieuwd naar vanmiddag. als ik op internet lees dan moet Giovanni van Bronckhorst een puzzel maken, die hij nog nooit gemaakt heeft. Jörgensen, Botteghin, van der Heijden zijn geblesseerd, kramer kampt met klachten, van Beek ontbreekt wedstrijd ritme, Toornstra heeft last maar kan misschien wel spelen, volgens Feyenoord volgers laat Larsson het wel op de training zien maar is niet gemakkelijk in de omgang, wat hem bij Heerenveen zijn basis plaats koste later in het seizoen, waardoor hij weer minder trainings arbeid ging verrichten en al met al met het eind van vorig seizoen mee geteld geen wedstrijd ritme heeft. Daarbij ontbreekt het bij Feyenoord dat hun Jong Feyenoord niet op het niveau Jupiler League speelt waardoor hun reserves niet zo makkelijk aanhaken en invallen bij het eerste elftal, zeggen Feyenoord volgers. Ik geef AZ het advies, Feyenoord is de verzwakte prooi, dus aanvallen als hongerige leeuwen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *