AZ verliest na dramatisch begin van Excelsior (0-2)

By
Updated: september 24, 2017

AZ heeft zondagmiddag tegen Excelsior de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden: 0-2. Luigi Bruins schoot namens de Kralingers binnen tien minuten tweemaal een strafschop raak in het AFAS Stadion. Na rust stonden de lat en de paal Alkmaarse treffers in de weg.

AZ-aanvoerder Ron Vlaar keerde tegen de Kralingers weer terug in de basis, nadat hij het bekerduel met MVV met lichte knieklachten aan zich voorbij moest laten gaan. Pantelis Hatzidiakos begon daardoor op de bank.

Penalty
Het duel was nog geen minuut oud toen Excelsior een penalty kreeg. Bruins ging over het been van een Jonas Svensson, waarna scheidsrechter Kevin Blom naar de stip wees. Bruins ging zelf achter de bal staan en benutte het buitenkansje: 0-1.

Op de lijn
Niet veel later was het diezelfde Bruins die alleen richting Marco Bizot ging, maar nu redde de doelman. De rebound van Kevin Vermeulen werd vervolgens ongedaan gemaakt door Marko Vejinovic. De volgende Rotterdamse aanval werd van de lijn gehaald door Vlaar.

Bruins 0-2
Ondanks de kansenregen leek AZ nog steeds niet wakker. In de achtste minuut haalde Vlaar Excelsior-middenvelder Vermeulen naar de grond en Blom gaf opnieuw een strafschop. Weer ging Bruins achter de bal staan, die nu in de andere hoek schoot en scoorde: 0-2.

Balbezit
De storm ging vervolgens liggen, waardoor AZ wat meer aan voetballen toekwam. Toch creëerden de Alkmaarders, ondanks het vele balbezit, heel weinig kansen. Schoten van Mats Seuntjens (geblokt) en Wout Weghorst (redding) leverden dan ook geen treffer op.

Onderkant lat
Met twee aanvallende wissels ging de ploeg van Van den brom na rust in de achtervolging. In de 52e minuut was de Alkmaarse ploeg dicht bij de aansluitingstreffer. De bal belandde voor de voeten van Weghorst, maar met links schoot hij hard op de onderkant van de lat. Vervolgens had Excelsior-doelman Ogmundur Kristinsson veel moeite met een harde vrije trap van Vejinovic.

Redding Bizot
AZ bleef aanvallen, waarbij het moest uitkijken voor snelle uitbraken van Excelsior. Na zo’n uur spelen greep Bizot succesvol in bij zo’n counter en was eerder bij de bal dan Zakaria El Azzouzi.

Paal
Na 82 minuten stond wederom het aluminium een AZ-doelpunt in de weg. Vejinovic krulde een vije trap op de paal. Vlak voor tijd probeerde Weghorst het nog met een kopbal, maar dit keer sloeg Kristinsson de bal onder lat vandaan. Uiteindelijk leverde de 26e hoekschop van de wedstrijd ook geen goal op, waardoor de equipe van Van den Brom tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aanliep.

20 Comments

 1. AZ4Altijd

  24 september 2017 at 19:46

  Eerste penalty discutabel ja. Tweede kon gegeven worden. Na 8 minuten wist je gewoon dat het moeilijk zou worden. Bus wordt geparkeerd voor goal van handbalvereniging Excelsior.

  Dan heb je 28 corners en NIET 1 corner ook maar iets van gevaar. Domweg in 16 geschoten op goed geluk. Nul komma nul creativiteit.

  vdB zou eens moeten kijken hoe het ook kan. Std situaties zie:
  https://www.youtube.com/watch?v=bIjPJwVsiW4

  en deze:

  https://www.youtube.com/watch?v=3kUBKut6m1k

  • AZ4Altijd

   24 september 2017 at 23:04

   Ik heb maar een e mail gestuurd aan vdB. Mijn vader heeft dat ook wel eens gedaan en tot op heden altijd antwoord gehad. Ben benieuwd wat hij reageert.

   Onderwerp van e mail was voornamelijk, std situaties en aanvoer vaak laag op Weghorst terwijl je juist gebruik moet maken van zijn 3 meter lange lichaam.

   Heb aantal linkjes gestuurd mbt het nemen std situaties.

   Ben reuze benieuwd.

   • Timon

    25 september 2017 at 08:44

    Doet oemand van de club, toptrainer zelf reageert niet

    • AZ4Altijd

     25 september 2017 at 09:26

     Lulkoek, want ik heb e mail adres van John zelf, dus niet een algemeen e mail adres.

 2. AZ4Altijd

  24 september 2017 at 20:04

  Breiclub AZ Alkmaar.

 3. i.Pjotr

  24 september 2017 at 20:39

  Terug bij af, en dat was al zichtbaar in maastricht.
  Tel daar Vlaar bij op…… en vdBrom kan zijn one-liners weer uit het stof halen 🙁

 4. Timon

  24 september 2017 at 20:54

  Ik zal maar niks zeggen,………

 5. Timon

  24 september 2017 at 20:55

  AZ – Feyenoord : de lamme tegen de blinde, moeten wij nog entree betalen?

  • Vincent

   24 september 2017 at 22:33

   Gelukkig heeft feyenoord het ook moeilijk

  • hatse

   25 september 2017 at 10:54

   Als jij blind bent niet!

 6. KeesK in Paraguay

  25 september 2017 at 01:01

  Zo, en nu begrijpt iedereen Oma.
  Las iets over AZ als outsider voor het kampioenschap.
  Dat idee kan gelijk weer outside.
  De andere ‘outsider’ FC Utrecht is als nul tien na de afdroging door de lampjes onder Mario Been met tien nul.
  Blijven de Friezen nog over.
  Misschien wordt het nog een spannende strijd.
  Oma wacht terecht nog even af met haar oordeel…

  • oma

   25 september 2017 at 06:49

   er is meer dan voetbal in het leven.
   maar ik zou het fijn vinden als je mij er buiten hou.
   ik schrijf niets misschien wel helemaal niet meer.
   deze wedstrijd heb ik dus niet gezien.
   maar ik begrijp alleen maar dat Max en die hokbal meneer een grootte blunder hebben gemaakt door die optie te lichten van Brom.
   terwijl ze met een andere trainer in gesprek waren.
   verder mensen.
   oordeel zelf maar,maar dit is geen incidentje.

   • Timon

    25 september 2017 at 08:49

    Onze toptrainer had er alles aan gedaan ,oma.lang met ze gepraat om spanning eerste plek weg te halen! Het is toch niet te geloven! Seizoen van niks alleen competitie en wat simpele bekerwedstijdjes!

    Kan je boven aan komen,alle aandacht pers voor ‘ topwedstrijd’ tegen Feyenoord! Wat wil je nog meer als sporters! VREET je Excelsior toch op en ga je hele week als koploper genieten van de wedstrijd van zondag!
    Wat een sukkels! Wat een loosers! Vd B opzouten!

    • oma

     25 september 2017 at 09:17

     ach Timon,
     ik begin het allemaal best te vinden,het doet pijn dat je club zo naar de knoppen gaat maar het is niet anders.
     zoals ik al schreef er is meer in het leven dan AZ.

     • Evert

      27 september 2017 at 09:32

      Oma ik denk er precies zo over, ik ben ook tijdelijk afgehaakt. Ik blijf in mijn hart altijd AZ,ter maar om mijzelf de ergenis te besparen even een tijdje off-line.

 7. Gerrit Vooijs

  25 september 2017 at 12:38

  Verliezen doet pijn maar is niet het einde.
  Met de wetenschap dat het aan de kop kon komen begon AZ te rustig aan de wedstrijd. Excelsior was in het verleden vaker een luis in de pels als AZ een resultaat nodig had. AZ wilde kennelijk de kat even uit de boom kijken maar net als in het verleden pakte dat opnieuw slecht uit.

  AZ pakte de draad daarna langzaam aan weer op en het heeft tot in de extra tijd nooit opgegeven om te strijden voor een beter resultaat.
  Jammer maar nu weer verder !

 8. oma

  25 september 2017 at 14:03

  het gaat niet om verliezen maar de manier hoe het gegaan is .het was weer net zo lamlendig als verleden jaar inzet en vechtlust 0,0 dat bedoel ik.

  • Gerritvooijs

   25 september 2017 at 21:33

   Kijk dat vind ik nu onterecht.
   Deze ploeg heeft tot de 93e minuut gestreden voor een beter resultaat maar het zat ook net niet mee. Niet zoals vorig jaar toen de bal op eigen helft en rond de middencirkel werd rondgespeeld. 28 corners, elke 3 minuten een corner, leverden niets op maar geven wel aan dat AZ er wel alles aan gedaan heeft om de wedstrijd om te draaien.
   Puur op resultaat was het niet goed, duidelijk. Maar na het rampzalige eerste kwartier viel er gisteren op de beleving en de vechtlust niets aan te merken.

 9. oma

  25 september 2017 at 22:26

  ach meningen verschil,er werd in een veel te traag tempo gespeelt als door de midden tikkie terug en tikkie breed aan de linker vleugel heb je niets daar komt geen voor zet vandaan door de midden blijven spelen.weghorst werd alleen aan gespeelt van rechts.dat ze zoveel corners kregen is vrij normaal Excelsior graafde zich in ze werden nog uitermate slecht genomen ook.er zat totaal geen over tuiging in als ik goed naar mijn zoon goed beluisterd heb.maar meningen verschillen nu een maal de ene vind dat de slechtste wedstrijd nog goed is een ander weer niet prima toch.

 10. Urdal

  29 september 2017 at 09:55

  Helemaal mee eens oma. Men liep maar wat aan te rommelen. Seuntjes moest links buiten staan, maar heb ik alleen maar rechts op het middenveld zien aankloten, waardoor ouwejan geen afspeel mogenlijkheid had, vandaar dat alles over rechts moest.(seuntjes heeft het syndroom van dos santos, niet staan waar je moet staan). In de 1ste helft misschien 1 echte kans gehad en in de 2de helft misschien 2. Het leek alsof az overwicht had maar geen echte kansen. En dan gaat vd brom 4 minuten voor tijd dos santos er in zetten. Totaal overbodige wissel.
  Nee, het was niet best en dat was gewoon een mentaal probleem. Doen we wel ff dat excelsior.
  Op naar zondag, kijken wat dat wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *