AZ wint met gemak van Sparta (0-2)

By
Updated: september 15, 2017

AZ heeft vrijdagavond op Het Kasteel de vierde competitiezege op rij geboekt. Sparta werd met 0-2 verslagen door twee goals van Wout Weghorst, die zijn seizoentotaal daarmee al op zes bracht.

19 Comments

 1. Jay

  15 september 2017 at 22:19

  Gaat best lekker zo. AZ op plek 2, ik bedoel maar.

 2. Jeroen

  15 september 2017 at 22:38

  Gaat goed met AZ! Leuke wedstrijd gezien. Mooie combinaties en veel voetbal naar voren. Hadden misschien vaker moeten scoren?!?!

 3. Timon

  15 september 2017 at 22:48

  Zoals in de voorbeschouwing al vermeld: dood normale overwinning tegen matig elftal, Excelsior ook gewoon winnen en dan laten zien tegen Feyenoord wat ploeg waard is.

  • AZ4Altijd

   16 september 2017 at 13:49

   Zo doodnormaal is het niet. Vkrig seizoen twee keer gelijk tegen de kasteelheren.

   Je mag best eens tevreden zijn met deze overwinning. Ja meer goals had mogelijk geweest maar zelf ook weinig in gevaar gekomen.

   Jij bent echt de gezelligste bij feesten denk?

 4. Brandon

  15 september 2017 at 22:57

  Weer een prima wedstrijd gespeeld waarin het positiespel nu ook door de analitici wordt geroemd. Toch vond ik wel een puntje van kritiek op zijn plaats, de laatste vijf minuten werden veel kansen weggeven maar in de wedstrijd werden er ook veel kansjes weggegeven. Dat mag en kan niet tegen een ploeg als Sparta die niets te vertellen had. Wij waren heer en meester op het veld maar we drijven het positiespel wel eens te ver door en moeten eerder tot afronden komen. 2 Doelpunten vanavond tegen Sparta is te weinig dat hadden er 4 of 5 moeten zijn met zo’n overwicht. Gemakzucht kan ons ook een keer duur komen te staan en dat mag niet. Dan nog een tip voor Wout Weghorst als je een penalty neemt, neem een aanloop van de cirkel buiten het strafschop gebied en ga niet bijdehand lopen doen, zoals bij de 2e strafschop en 1 metertje vanachter de bal je aanloop nemen want dat kan gewoonweg niet. COME ON AZ – FORZA AZ

  • Timon

   16 september 2017 at 09:41

   Helemaal mee eens, onbegrijpelijk hoe laatste 10 min wordt gevoetbald. Tik je rond de middencirkel toch uit? Wissel nog wat! Heel, heel slecht. Die Weghorst : zal er wel 20 tot 25 inschieten ,leuk bedrag verkopen maar wat een mafkees.

 5. az woman

  16 september 2017 at 07:31

  Zo de eerste 3 van de 9 punten ,die er te halen zijn in Rotterdam zijn binnen.Timon kan ook tevreden zijn, want AZ heeft de nul gehouden. We doen lekker mee en kan ik dus rustig kijken wat de rest van de Eredivisie gaat doen. Mensen prettig weekend toegewenst.

 6. woonwagenpower

  16 september 2017 at 07:53

  Zo zo van de eerste helft genoot ik het meest, ik kreeg het idee dat AZ de tweede helft op 80% speelde met in het achterhoofd, dat Dinsdag de beker wedstrijd op het programma staat uit bij MVV. Toch over de hele wedstrijd gezien mag AZ voorin wel iets zorgvuldiger worden, van het aantal mogelijkheden moet er wel de helft ingaan. Ook wil ik Bizot een compliment geven. Max, John, Arne en Leeroy ga zo door. Ik ga straks naar de kaasboer op de markt voor blokjes kaas, maar de notenboer voor lekkere nootjes, naar de tabaksspeciaalzaak voor een lekker rokertje, naar de supermarkt voor een zak bitterballen en een kistje Hertog Jan. Wat kan het leven van een AZ liefhebber mooi zijn. Op naar Dinsdag, AZ VOORUIT!

 7. Gerritvooijs

  16 september 2017 at 08:48

  Winst tegen Sparta was verwacht maarrrrr, je moet het wel doen. AZ heeft nu gewonnen van ADO, NAC en Sparta. Juist in dit soort wedstrijden liet AZ vorig jaar heel veel punten liggen.
  Eerste helft goed voetbal gezien, prima.
  2e helft was een stuk minder waarbij AZ het liet lopen wat met ons trage verdedigingscentrum echt niet kan.
  Het voetbal is goed zolang AZ er voor gaat. Maar zelfs tegen clubs als NAC en Sparta blijkt dat AZ niet behoudend kan spelen. De spelers nemen gas terug en laten hun mannetje lopen en dat is de verkeerde invulling.

  Gas terugnemen kan maar dan moeten de linies kort op elkaar gaan spelen zodat de tegenstander het in de kleine ruimtes moet gaan zoeken en de spelers geen gaten moeten dichtlopen.
  Een stuk van aandacht om op te trainen.

  Een ander puntje van zorg is het gebrek aan scorend vermogen buiten Weghorst. Jahanbakshs, Overeem, Til en Seuntjes moeten gaan trainen op afronden want AZ laat te veel mogelijkheden liggen en dat kan de ploeg in de topwedstrijden opbreken en houdt de overige wedstrijden onnodig lang spannend.

  Luxe problemen voor de staf die prima voetballend AZ hebben neer gezet wat elke wedstrijd tot nu toe naar haar hand kon zetten.

  Trots op AZ !

 8. PaddyK

  16 september 2017 at 08:58

  Jong AZ heeft ook met 0-2 gewonnen. Het is zekers een goed AZ weekend! Doelpunten van Rijhn en Druijf.

  • AZ4Altijd

   17 september 2017 at 23:49

   Killer Druijff is langzaam aan het warmlopen voor het eerste. Wat een Killer, de manier waarop hij scoort. Super vet.

 9. woonwagenpower

  16 september 2017 at 09:01

  Ruud wat vond jij ervan?

  • Ruud

   16 september 2017 at 21:28

   Hi WWP,

   Ik word blij als ik kijk naar het huidige voetbal van AZ, wanneer ze uitgerust dus zonder EC verplichtingen kunnen spelen. Ik zie tips van Gerrit Vooys over de linies en Brandon over de penalties die niet ‘in de wind’ moeten worden geslagen. Timon heeft natuurlijk kritiek op Weghorst, maar het blijft mensenwerk en het is AZ zelf die deze salarissen wil neertellen voor de voetballers. Ja, ze verdienen meer dan wij, maar daar staat wat tegenover. Wel hebben we als supporters meer dan we ooit gehoopt hadden vorig seizoen, dat niet kon worden gekeerd door VDB. Met andere spelers en tactiek, maar zonder Stengs wordt het misschien toch wel leuk dit jaar. Laten we daar over een aantal maanden eens een boom over opzetten. Fijne avond allemaal! Ruud

 10. Albert

  16 september 2017 at 10:11

  Hey Timon je hebt het over dat Weghorst een mafkees is………….Echter volg reeds een aantal jaren dit topic maar de echte mafkees ben jij !! Altijd kritiek, nooit iets leuks te melden, gadverdamme man. Wordt lid van Ajax en verdwijn hier !

  • Timon

   16 september 2017 at 11:00

   Weghorst: vroeger bij Emmen was ik helemaal van slag na het missen van een penalty; kon je mij als een dweil,van het veld halen ,kon niets meer. Aantal jaren later mist meneer op zeer hautaine wijze 2 penalties. Dat je de tweede in een andere hoek schiet! Pupillen niveau. En dan meteen al die koppen in de pers: mentaal ijzersterke Weghorst! Geef toe eerste goal aardig bedacht, tweede goal matig ingeschoten.

   Kan er ook niks aan doen, niveau is gewoon matig. Dat zulke lieden 3 a 4 honderdduizend euri perjaar verdienen is gênant !

 11. Vincent

  16 september 2017 at 19:05

  Eindelijk verlost van dos Santos!

 12. az woman

  17 september 2017 at 09:42

  Wie ik ook mis is Oma, weet iemand wat?
  Net als wat Oma altijd zegt, je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar wel elkaars mening respecteren.
  Oma ik hoop niet dat we ons zorgen moeten maken, want een ongezouten mening van U wordt ook gewaardeerd, in ieder geval door mij.

  • oma

   17 september 2017 at 11:01

   beste AZ woman,

   ik heb indertijd geschreven ik wil het eerst eens over tien wedstrijden aan zien.
   in het begin van de competitie,daar hou ik me dus aan.
   dus heb geduld.
   dan heb ik een goed beeld waar AZ nu in staat toe is.
   daar had ik nog een discussie over met Brandon die vond het zo negatief over komen.
   prima daar heb ik respect voor.

 13. Urdal

  19 september 2017 at 22:22

  Wat slecht zeg. 2x een voorsprong zo weggeven tegen mvv. 2x een dood spelmoment. Seuntjes is weer dramatisch. Lekker balletje vasthouden zodat er geen schot zit in de aanval. Hij haalt de snelheid eruit. Als je niet oppast verlies je deze pot nog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *