Voorbeschouwing Sparta – AZ

By
Updated: september 15, 2017

Terwijl het met bakken uit de lucht kwam, bereidde AZ zich donderdag voor op de uitwedstrijd tegen Sparta. Na afloop van de oefensessie sprak John van den Brom met de pers over kunstgras en de fitheid van zijn elftal. “Alireza Jahanbakhsh is weer fit en kan spelen.”

“Terugkijken naar vorig seizoen heeft geen zin”, zei Van den Brom over de twee gelijke spelen van vorig jaar. “Wij zijn goed bezig, terwijl Sparta moeizaam is begonnen. Het is wel een team dat goed bij elkaar speelt en je ziet daarin de hand van de trainer. Wij hebben nu drie wedstrijden gewonnen en daar willen we morgen de vierde aan vastknopen.”

Kunstgras
Keuzes met betrekking tot zijn basiselftal laat Van den Brom in ieder geval niet afhangen van het kunstgras waar bij Sparta op wordt gespeeld. “Ik vind dat wij goed op kunstgras kunnen spelen. Er zijn dus geen excuses.”

Jahanbakhsh
Over de fitheid van zijn ploeg: “Alireza is weer fit. Hij heeft de hele week getraind en kan weer spelen. Dat gaat ten koste van Jeremy Helmer of Mats Seuntjens, die tijdens de training uitviel. Maar dat moeten we nog bespreken met de medische staf erbij.”

Mühren
Ook is de wedstrijd op Het Kasteel een weerzien met Robert Mühren. “Dat is leuk. Ik kijk er naar uit om Robert weer te zien. Het is alleen sneller dan ik verwacht had, voor hem ook denk ik. Maar je ziet ook hoe snel hij zich aanpast en in de ploeg speelt. Hij moet alleen niet scoren”, knipoogt Van den Brom.

Jong AZ
Terwijl AZ om 20:00 uur aftrapt op Het Kasteel, beginnen de beloften op hetzelfde tijdstip aan hun uitwedstrijd tegen FC Oss. “Het is de eerste keer dat we tegelijkertijd met Jong spelen”, bevestigt Van den Brom. “Natuurlijk gaat ons eerste elftal voor, maar we moeten de afweging maken of jongens op de bank gaan zitten of gaan spelen. Er zullen wel een aantal spelers meegaan met Martin Haar en Denny Landzaat.”

Van Rhijn
Ricardo van Rhijn maakte tegen Telstar zijn eerste AZ-minuten. Mogelijk komt de international ook in actie in Oss. “Trainen is toch anders dan wedstrijden. Hij heeft ritme nodig. Ricardo kwam naar me toe en vroeg of hij vrijdag weer mee mocht doen bij de beloften. Hij merkte dat hij wedstrijden nodig heeft. Dat is de reactie die ik graag zie, dat het vanuit hemzelf komt en niet vanuit ons. Of hij ook daadwerkelijk mee naar Oss gaat, gaan we nog bekijken.” Bron: AZ.nl

7 Comments

 1. az woman

  15 september 2017 at 16:19

  Zo dit is voor AZ de eerste reis naar Rotterdam dit seizoen, er volgen er nog twee, maar die zijn van latere zorg.
  AZ moet in staat zijn om in Rotterdam-West de drie punten mee naar Alkmaar te nemen. Dat geeft de AZ liefhebber rust, kan iedere AZ liefhebber de rest van het weekend rustig achter over leunen met of zonder een rokertje en een natje.
  Ik voorspel 2-5.

  • woonwagenpower

   15 september 2017 at 16:27

   Ik ga ze koud zetten en zet de asbak klaar, dan de schemerlampjes aan, net als hier en daar wat kaarslicht, een blokje kaas, nootjes en net als Dick een portie bitterballen
   Als dat waarheid wordt heb ik een lekker weekend, alleen voorspel ik een benauwde 1-2 zege voor AZ.
   Mensen met een AZ hart, veel voetbal plezier toegewenst dit weekend.

 2. Brandon

  15 september 2017 at 18:05

  Als je de laatste uitwedstrijd tegen Vitesse als maatstaf neemt moet AZ dit kunnen winnen, maar helaas werkt het niet zo. Het kunstgras kan al een hele opgaaf worden, al hebben we wel het geluk dat het niet droog is. Daar op af gaande moet het mogelijk zijn ons geliefde positiespel weer op de mat te leggen. Sparta mag dan eigenlijk geen probleem zijn, ook gezien hun vertoonde spel tot nog toe. Maar resultaten uit het verleden etc. etc. Toch durf ik de voorspelling aan een overwinning 1-3 of 1-4 de doelpunten zullen nu wel vallen. COME ON AZ-FORZA AZ

 3. Timon

  15 september 2017 at 18:58

  Moet je gewoon winnen,punt uit. En gewoon de nul achterin!

  • AZ4Altijd

   15 september 2017 at 19:14

   Ik heb het al in ander topic gezegd. Totaal onbelangrijk de nul houden. Gaat erom dat jijzelf 1 meer scoort dan je tegenstander. Dat zijn dan 3 punten. Maakt mij dus niet uit of er een tegengoal valt. Gewoon winnen. KLAAR.

  • Silver

   15 september 2017 at 22:03

   Je hebt een vooruitziende blik, ondanks de gemiste penalty toch 2 doelpunten van Wout!

 4. Vincent

  15 september 2017 at 21:09

  Weghorst man man man

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *