AZ wint met 2-1 van NAC

By
Updated: september 10, 2017

AZ heeft ten koste van NAC weer drie punten bij mogen schrijven. De Alkmaarders hadden aan drie minuten genoeg om een 2-1 zege te boeken. Basisdebutant Jeremy Helmer was het goudhaantje bij AZ. Hij noteerde de 1-0. Guus Til en Giovanni Korte zorgden voor de 1-1 en 2-1.

Een helft lang combineerde AZ zich zondagmiddag in eigen huis tegen NAC een ongeluk zonder gevaarlijk te worden tot een verrassend verdekt schot van jeugdexponent Jeremy Helmer net na rust voor de bevrijding zorgde.

Even later gevolgd door een tweede treffer van Guus Til. Invaller Giovanni Korte deed in de tweede helft nog wat terug door het meest alert te reageren op de gemiste strafschop van zijn ploeggenoot Thierry Ambrose (2-1).
Daarvoor wist AZ het forse balbezitpercentage nooit in kansen om te zetten en ging het de rust in met een onaangenaam gevoel dat het weleens een lastige middag zou kunnen worden tegen de technisch vaardige huurlingenenclave van Manchester City die NAC dit seizoen is. Terwijl de ploeg door de langs de zijlijn intens meelevende trainer Stijn Vreven ook van de nodige energie werd voorzien. Op doel stond voor het eerst dit seizoen de Australiër Mark Birighitti.

Compliment
Maar dat juist de twintigjarige Jeremy Helmer de score opende in Alkmaar was weer een fraai compliment voor de florerende jeugdopleiding van de club. Helmer verving zondagmiddag Alireza Jahanbakhsh die met liesklachten was teruggekeerd van zijn interlandbreak met Iran. Helmer is geen echte buitenspeler als Jahanbakhsh maar een meer technische middenvelder die al een tijd meetraint met het eerste en waarvan ze in Alkmaar veel van verwachten. Vorig seizoen was hij nog uitblinker in de Tweede Divisie, de competitie waarin hij met Jong AZ kampioen werd. Bij AZ maakte in de tweede helft de Noorse nieuweling Fredrik Midtsjø zijn debuut. Hij viel in voor Mats Seuntjens.

AZ vindt door de overwinning aansluiting bij de beste ploegen van de eredivisie. Met negen punten uit vier wedstrijden  staat het op gelijke hoogte met Vitesse, Ajax, FC Utrecht en PSV. Bron: AD

13 Comments

 1. de echte supporter

  10 september 2017 at 20:18

  ik heb een goed combinerend AZ gezien. Ik had veel meer plezier dan vorig seizoen. Jammer dat er niet meer kansen werden afgemaakt. AZ brengt zichzelf dan altijd in een moeilijke positie. maar mooi drie punten binnen.

 2. Gerrit Vooijs

  10 september 2017 at 21:04

  Eens. AZ straalt plezier uit. Het wil naar voren voetballen. NAC verdedigde zich zoals verwacht met man en macht om een punt over te houden.

  Na rust begon NAC te geloven in een stuntje en kroop het uit zijn schulp. En dan met war ruimte blijkt AZ heel goed te kunnen voetballen. Binnen 3 minuten scoorde AZ 2 fraaie goals.

  Toch weer een tegengoal omdat Vlaar een direct duel in de 16m verliest door zijn gebrek aan wendbaarheid.
  In pas 4 duels wordt zijn kwetsbaarheid toch wel duidelijk.

  Ik heb er van genoten en hoop dat AZ de beloning krijgt voor de positieve spelopvatting met meer toeschouwers dan 12000.
  We horen met dit aantal bij clubs als Heracles, Willem II, Sparta en PEC en dat is beschamend. Dat hoort toch niet bij een constante subtopper.

  • Brandon

   11 september 2017 at 15:05

   Met die toeschouwersaantallen ben je niet helemaal eerlijk Gerrit want die clubs hebben geen grotere capaciteit in hun stadions. Sparta 11.500 Willem II 14.700 Heracles 13.500 en PEC Zwolle 12.500 wij hebben er 17.023. Maar met het spoel wat AZ nu speelt zijn wij er alle twee van overtuigd en velen met
   ons dat het in de toekomst vanzelf weer goed komt en dat verdient dit team ook.

 3. AZ Alkmaar

  10 september 2017 at 21:30

  Toch denk ik dat dit AZ nog niet is opgewassen tegen een Fey, Ajax , PSV, Utrecht Heerenveen daarvoor speelt het nog te naïef. Hopelijk gaat daar het aantrekken van ervaren krachten v Rhijn en Mitsjo verandering in brengen. Weghorst werd vandaag niet begrepen door zijn ploeggenoten en had dus weinig in te brengen. Misschien had dat te maken met de afwezigheid van Jahanbaksk alloewel zijn loopacties in de ruimte ook niet altijd goed waren.

  Al met al kunnen wij supporters blij zijn op sportief gebied want AZ staat er niet slecht voor ik denk dat dit seizoen nog weleens leuk kan worden, jammer dat het even niet botert tussen Fans en het bestuur..

  • Ryan

   11 september 2017 at 15:25

   Ik ben hier niet mee eens.

   Als AZ meer geluk had in Eindhoven hadden ze gewonnen daar. Toen AZ tegen Vitesse speelde zeiden ze vooraf ook dat Vitesse mijlen ver voor lag qua kwaliteit en breedte van de selectie maar Vitesse werd van de mat geveegd.

   Utrecht wordt echt gehypt en zitten in een redelijke flow maar die klap komt nog wel want de verdediging is heel matig en middenveld is redelijk maar niet top en hebben een hele makkelijke start van het seizoen met niet zeggende tegenstanders.

   Zelfs Heerenveen word nu gehypt omdat ze piekte tegen PSV. Maar is qua kwaliteit echt minder dan AZ.

   Tegen ajax speelt AZ altijd boven hun kunnen en ze kunnen ajax zeker verslaan.

   Enige team wat echt beter is dat is Feyenoord maar hoe gaan die het doen met het zware champions league potjes die er aan komen.

   Als AZ zo doorblijft spelen dan kan zeker verassen met een hoge klassering in de top-3.

   Ik vond op die ene fout van Vlaar na (goed uitgespeeld door Ambrose). Het duo zeer goed spelen en behoorlijk degelijk.

   Persoonlijk vind ik Wijndal nu al beter van Ouwejan en dat ziet vd Brom ook daarom werd hij al deze wedstrijd ingebracht en zal meer minuten gaan maken.

   Slot is echt een gouden greep geweest. Hij doet het super als assistent en hoop dat hij lang bij AZ blijft.

   • Vincent

    12 september 2017 at 07:58

    Ouwejan was geblesseerd

 4. Brandon

  10 september 2017 at 22:18

  Het aanvallende positiespel wat AZ speelt, komt beter tot zijn recht tegen de bovenste ploegen in de eredivisie en in uitwedstrijden. Nac graaft zich in, wat begrijpelijk is, en probeert er met snelle counters uit te komen. Achterin in de midden hebben wij niet de allersnelsten staan en dat kan wel eens voor problemen zorgen. Ook vandaag kostte dat ons een strafschop maar gelukkig geen punten. Dit positiespel spelen we echt heel goed, misschien op dit moment samen met Utrecht af en toe wel het beste van de eredivisie. Dit wil niet zeggen dat je alles zo maar ff wint hoor. Maar we zijn wel op de goede weg. Ook de jonkies passen zich vrijwel moeiteloos aan en dat is de grootste winst t.o.v. al onze tegenstanders van de eredivisie. Als je vandaag ook weer Helmer en Til ziet spelen een lust voor het oog. De 17 jarige Wijndal in ziet vallen, klasse. Wie heeft dat momenteel? Juist alleen wij. Daarom verdienen we die gedeelde tweede plaats en een vol stadion. Dat kansen benutten is een kwestie van tijd, dat komt vanzelf na nog een paar overwinningen groeit het zelfvertrouwen vanzelf. Het spreekwoord is toch niet voor niets: wat jong is komt snel??? COME ON AZ – FORZA AZ

 5. Timon

  10 september 2017 at 23:12

  Top 7 is nu al duidelijk , zal wel plek 7 worden. Wanneer houd AZ nu eens de nul achterin? Vlaar ,stop nou!Die toptrainer durft het niet !veins weer een kuitblessure oid.Wat wordt het leeg en saai in het stadion !

  • AZ4Altijd

   11 september 2017 at 08:16

   De nul? Lekker belangrijk. Zolang wij maar 1 keer meer scoren dan tegenstander dan is het van nul belang om de nul te houden. En pak je gewoon 3 punten. Er is altijd wel wat te zeiken. 9 punten uit 4 wedstrijden. We hebben slechtere competitie starts gehad.

 6. az woman

  11 september 2017 at 08:37

  Wie speelt het leukste voetbal van Noord-Holland?
  Bij welke club stromen de talenten heel makkelijk in?
  Welke club heeft het mooiste trainingscomplex?
  Bij welke club is altijd wel een negatieve supporter te vinden?
  Welke club heeft een luisterend oor voor zijn supporters?
  Welke club gaat door diepe dalen, maar beleefd ook hoogte punten?
  Bij welke club wordt de technische staf en directie niet onrustig na een minder seizoen?
  Welke club heeft het stadion in eigen eigendom?
  Welke club is misschien iets te vriendelijk voor de uit supporters?
  Welke club is financieel gezond?
  Welke club zou wel eens iets meer kunnen doen voor de minder bedeelde in onze samenleving?
  Welke club speelt momenteel leuk voetbal voor het oog?
  Bij welke club staan ze met beide benen op de grond?
  Welke club bracht Europese punten binnen voor Nederland?
  Welke club speelt op één van de beste velden?
  Welke club heeft een visie en speelt niet alleen om het meedoen?
  Welke club heeft een man in het bestuur die op de achtergrond heel goed de financiën beheert?
  Welke club supporters komen zelden negatief in het nieuws?
  Over welke club is altijd wel wat positief of negatief te zeggen of te schrijven?
  Welke club is om van te houden?
  Op welke club kan je trots zijn?
  Welke club heeft gisteren verdiend gewonnen van NAC?
  Er is maar één juist antwoord mogelijk.
  Bij een fout antwoord, zal u eerst uw huiswerk beter moeten doen.

 7. Vincent

  11 september 2017 at 10:40

  Jaja ik zei het toch Helmer is de beste keus op linksbuiten! Garcia en Dos Santos mogen zich eerst maar in de JL bewijzen

  • AZ4Altijd

   11 september 2017 at 19:35

   Garcia is erg jong en heb daar nog wel vertrouwen in, DS zie ik liever naar JL AZ vertrekken voor komende maanden. Eerst maar weer op JL niveau bewijzen. Die jonge heeft laten zien dat hij heus wel wat kan, maar is helemaal ingekakt.

 8. Jeroen

  12 september 2017 at 21:15

  Wedstrijd helaas niet kunnen zien, maar het is mooi dat we drie punten weer in de pocket hebben 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *