Voorbeschouwing AZ – NAC

By
Updated: september 8, 2017

Na de training in een herfstachtig decor schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Hij sprak over de meest recente aanwinsten in zijn selectie en het thuisduel van zondag met NAC Breda. “Veel passie en strijd.”

AZ trainde vrijdag in de stromende regen. Na afloop van de oefensessie bleef een aantal jongens op eigen initiatief nog langer op het veld staan voor extra oefeningen. “Dat is voor een trainer het beste dat je kunt overkomen. Het tekent de goede sfeer die er momenteel in de ploeg zit”, zei Van den Brom.

Opties
De oefenmeester kan dit weekend over een nagenoeg fitte selectie beschikken. “Alleen Jahanbakhsh is een twijfelgeval. Hij heeft wat last van zijn lies. Zaterdag kunnen we beslissen of hij in actie komt. Of Jeremy Helmer zijn mogelijke vervanger is? Dat is zeker een optie, maar dat weten we nog niet. Hij manifesteert zich goed bij Jong AZ en mocht het vandaag laten zien op de training. Levi Garcia en Dabney dos Santos kunnen daar ook spelen.”

Aanwinsten
In de slotweek van de transferperiode werd de selectie van Van den Brom aangevuld met aankoop Fredrik Midtsjø en huurling Ricardo van Rhijn. “Ik ben heel blij met die kwaliteitsimpulsen”, zei hij desgevraagd. “Zij zijn echt een meerwaarde voor ons. Midtsjø is superfit en met Van Rhijn moeten we nog wat voorzichtiger zijn. Hij gaat dinsdag met Jong AZ zijn eerste minuten maken. Doordat we deze twee jongens erbij hebben, zijn alle posities nu goed en dubbel bezet.”

NAC
Van den Brom over de opponent van zondag: “Ze hebben veel spelers gehaald na hun promotie. Het moet nog op zijn plaats vallen. Tot dusver hebben ze nog niet veel punten gehaald, maar als je de passie en strijd van hun trainer kent, weet je dat je dat ook terug gaat zien in het veld. Hun team speelt zoals Stijn Vreven ook in het veld stond.” Bron: AZ

6 Comments

 1. AZ4Altijd

  9 september 2017 at 15:32

  Weer zo een slap std verhaaltje. Man man man. Copy Paste met wat andere namen hier en daar.

  Zeg toch gewoon dat je NAC op de slachtbank legt en die gasten wilt vernederen. Ik kan mij nog deze pot herinneren :
  https://www.youtube.com/watch?v=a4B1897nVkk

  • Gerrit Vooijs

   10 september 2017 at 10:54

   Ik ben het niet met je eens.
   2 potjes gewonnen en nu gelijk al zeggen wij gaan ze op de slachtbank leggen en vernederen. Lachwekkend gewoon. AZ heeft vorig seizoen geen enkele ploeg op de slachtbank gelegd en vernederd.

   Hecht er geen waarde aan want zelfs de coach van een echte wereldpkoeg zal vooral zijn tegenstander nooit kleineren en daardoor motiveren.

   Voorlopig moet AZ eerst maar eens dit soort potjes gewoon winnen en niet zoals vorig seizoen gelijkspelen.

   NAC komt voor een punt en zal dat met 11 man voor de pot gaan proberen te halen.
   Hoe langer de tweede goal uitblijft hoe vervelender de wedstrijd zal worden.

   Ik reken niet op een slachtbank of vernedering maar wel op een overwinning.

 2. de echte supporter

  9 september 2017 at 17:54

  @AZ4Altijd ik ben het met je eens. je mag best zeggen we gaan ze pakken. wij gaan voor de drie punten en hoe NAC ervoor staat maakt ons niet uit.

 3. Vincent

  9 september 2017 at 18:15

  Helmer graag in de basis ook al speelt alireza!

 4. Brandon

  9 september 2017 at 20:42

  Helmer stond al klaar om in te vallen zei ik al in het stukje over Vitesse die we met 1-2 wonnen. Niet zo raar dit is een hele goede speler. We gaan er niet eens op achteruit qua overzicht in de aanval met Alireza let maar op.

 5. de echte supporter

  10 september 2017 at 20:19

  Helmer heeft uitstekend gespeeld tegen NAC. klopt als AZ ga je er niet op achteruit t.o.v. Alireza

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *