Ricardo van Rhijn voor 1 jaar naar AZ

By
Updated: augustus 25, 2017

Ricardo van Rhijn is tot overeenstemming gekomen met AZ over een verhuurperiode van één jaar, zo weet Voetbalzone-verslaggever Justus Dingemanse. De 26-jarige Van Rhijn was afgelopen weekend al op de tribune gespot bij het Eredivisieduel tegen ADO Den Haag in Alkmaar en meldde zich vanmiddag in het Medisch Centrum Alkmaar voor de medische keuring. Vermoedelijk arriveert hij later vandaag op het AFAS trainingscomplex voor het tweede deel van de fysieke tests. Verwacht wordt dat AZ geen optie tot koop heeft bedongen bij Club Brugge.

Van Rhijn vertrok in de zomer van 2016 naar Club Brugge, dat hem van Ajax overnam voor een bedrag van 1,6 miljoen euro. Onder trainer Michel Preud’homme kwam hij veelvuldig aan spelen toe, maar de rechtsback raakte in de winterstop geblesseerd en had toen hij weer fit was de nodige moeite zijn goede vorm van eerder het seizoen terug te vinden. Deze zomer besloot de clubleiding dat hij niet meer mee mocht trainen met het eerste en dus kon de speler op zoek naar een nieuwe club ondanks zijn contract dat doorloopt tot de zomer van 2019.

In Alkmaar is Van Rhijn de beoogde opvolger van Mattias Johansson, die deze zomer na een vijfenhalf jarige dienst vertrok naar Panathinaikos. Hij zal de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Jonas Svensson die tijdens de eerste duels van het seizoen de positie van rechtervleugelverdediger bekleedde. Met de overgang krijgt de achtvoudig international opnieuw de kans op zich in Nederland te bewijzen en realiseert hij vlak voor het einde van de transferperiode zijn gewenste overstap. Voor Ajax kwam hij tussen 2011 en 2016 tot 117 competitieduels, negen assists en vier doelpunten. Bron: Voetbalzone

10 Comments

 1. Brandon

  25 augustus 2017 at 16:32

  Prima versterking in de breedte. Is voor AZ zeer bruikbaar en wanneer hij fit genoeg is maar snel uitproberen in Jong AZ op de positie rechts achterin op de plaats van Ron Vlaar.

  • Vincent

   25 augustus 2017 at 17:08

   Je bedoelt als cv? Heeft in de A1 voor het laatst cv gespeeld(en alle jaren daarvoor) dat is wel lang geleden….

 2. az woman

  25 augustus 2017 at 18:46

  Is huren het nieuwe beleid, of een aanvulling op het oude beleid?

 3. az woman

  25 augustus 2017 at 18:49

  Ricardo, Marco allebei voor een jaar gehuurd, wordt dit een overbruggingsjaar?

  • Vincent

   26 augustus 2017 at 01:32

   Krul vorig jaar al, apart beleid van huiberts az deed niet aan huren…

 4. woonwagenpower

  25 augustus 2017 at 19:17

  Ik hoop dat hij gehuurd wordt als concurrent van Ron Beton, Laat Jonas het maar uitvechten met Opdam wie de rechtsback is of wordt. Ron wordt (gelukkig) ouder en Ricardo kan ook in het centrum uit de voeten. Misschien wordt Ron de stand-in van Ricardo. Even wat tijd winnen met spelers huren, om vervolgens zelf opgeleide jongens met Jupiler league ervaring in het eerste te laten spelen. Al heb ik de wijsheid niet in pacht, maar een andere reden kan ik zo even niet bedenken, met het huren van Marco en Ricardo.

 5. PaddyK

  25 augustus 2017 at 23:49

  Wat moeten we daar nou mee? Ik heb liever een spits die ze erin schiet.

  • AZ4Altijd

   26 augustus 2017 at 01:00

   We hebben een spits die kan scoren. Echter is Weghorst geen voetballende spits met technische hoogstandjes. Hij heeft flankspelers nodig die hem in stelling brengen. Probleem is echter dat met een DS en Garcia weinig rendement komt. Ali is ook beetje wispelturig. Vooral als Ali geblesseerd is hebben we echt een probleem. Dan heb je NIETS aan Weghorst. Dan heb je een dynamische spits nodig die zelf ook wat kan creeeren. Weghorst is echt zo een bijter die niet al te best kan voetballen maar als hij op juiste manier bediend wordt wel zeer nuttig kan zijn en kan scoren. Dat heeft hij vaker laten zien.

   Ik zou graag een Druijff zo nu en dan willen zien invallen.

   • Vincent

    26 augustus 2017 at 01:34

    Dan moet je eerst Friday verhuren

  • Vincent

   26 augustus 2017 at 01:34

   Spits? Een linksbuiten bedoel je!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *