Voorbeschouwing Vitesse – AZ

By
Updated: augustus 25, 2017

AZ gaat zaterdagavond op bezoek bij Vitesse, een van de koplopers in de eredivisie. Met welk elftal AZ begint, is nog even de vraag.

,,De kans bestaat dat we iets gaan veranderen, maar zeker weten doe ik dat nog niet. Dat gaan we nog bespreken met de staf’’, zegt trainer John van den Brom. Aan de verdediging zal niets veranderd worden. ,,Die vier zijn bekend. En de keeper ook’’, zegt Van den Brom.

Het gepuzzel beperkt zich derhalve tot het middenveld en de aanval. Op de trainingen werden deze week diverse varianten geprobeerd. Aan de hand daarvan mogen Levi Garcia en Mats Seuntjens hoop op een basisplaats koesteren. Mocht een van die twee inderdaad in de basis staan, dan gaat dat vermoedelijk ten koste van Dabney dos Santos.

Fredrik Midtsjø

Wanneer aankoop Fredrik Midtsjø zich meldt, zei Van den Brom nog niet te weten. ,,Er is nog niets getekend. Volgende week is in principe een ideale week om hem in te laten stromen, omdat we dan een trainingsweek hebben zonder competitiewedstrijd, vanwege het interlandweekeinde. Maar als hij wordt geselecteerd voor het Noors elftal, wordt het alweer anders.’’

Midtsjø, een aanvallende middenvelder, speelde donderdagavond in de Europa League nog met Rosenborg BK tegen Ajax. Rosenborg schakelde Ajax uit en plaatste zich daarmee voor de groepsfase van de Europa League. Midtsjø (24) speelde tegen Ajax als rechtsback, maar AZ haalt hem voor de positie van aanvallende middenvelder – zowel links als rechts. Op die posities spelen dit seizoen tot dusver Joris van Overeem en Guus Til. Bron: N-H Dagblad

7 Comments

 1. az woman

  25 augustus 2017 at 18:54

  Een zware kluif, maar met een overwinning smaakt hij wel lekker.

 2. Vincent

  26 augustus 2017 at 12:52

  Hoop op een gelijk spel, maar dat is denk teveel gevraagd

 3. Brandon

  26 augustus 2017 at 18:10

  We spelen dus 4-4-2 met Seuntjes voor dos Santos. Seuntjes speelt dus als vierde middenvelder en zal op links samen met v Overeem de diepte induiken alhoewel v Overeem dat wel meer zal gaan doen. Op zich in een uitwedstrijd vooraf geen verkeerde tactische zet.

  • Vincent

   26 augustus 2017 at 18:31

   Alles beter dan Dabney

 4. Brandon

  26 augustus 2017 at 19:04

  Wat spelen we goed niet te geloven. Nu half uur gespeeld en 0-1 maar 0-3 0-4 had normaal geweest als we het deksel maar niet op ons neus krijgen voor al die gemiste kansen.

  • Gerrit Vooijs

   26 augustus 2017 at 20:36

   Dik verdiend gewonnen. Zeer geflatteerde uitslag. Even was ik bang dat door het missen van zoveel kansen AZ het deksel op de neus zou krijgen.
   Wout Weghorst scoort zijn 3e en 4e goal van dit seizoen!

 5. Silver

  26 augustus 2017 at 20:37

  Heerlijke overwinning, verdiend gewonnen. Alleen veel eerder moeten afmaken, ik ben dik tevreden met de hoeveelheid kansen die gecreëerd worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *