AZ wint van tiental ADO Den Haag (2-0)

By
Updated: augustus 19, 2017

AZ heeft zaterdagavond haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen van ADO Den Haag: 2-0. In het AFAS Stadion opende Wout Weghorst vanaf de penaltystip de score. Na rust verdubbelde Guus Til de voorsprong.

Van den Brom: ‘Niet omheen draaien’
“Wij hadden voor de rode kaart het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor ADO”, sprak Van den Brom na afloop. “Daar moeten we niet omheen draaien. Vooral de fase na de penalty waren we echt op zoek naar de 2-0 en was het af en toe net een schiettent. Door de goal van Til viel de wedstrijd in het slot.”

12 Comments

 1. Brandon

  19 augustus 2017 at 22:13

  We winnen van 10 man en dat was maar gelukkig ook. Voordat Ado met 10 man kwam te staan hadden ze al 3 grote kansen gehad tegenover ons nog niet een. Het is dus moeilijk te zeggen hoe het afgelopen was 11 tegen 11 maar we mogen niet mopperen met 11 tegen 10. Best was het in ieder geval niet, wel veel kansen maar het spel liet te wensen over. Zeer slordig, onrustig en erg haastig. De drie punten zijn binnen en dat is wat telt. Hopelijk volgende week tegen Vitesse weer een beter spelend AZ en de drie punten weer voor ons. Forza AZ.

  • Vincent

   19 augustus 2017 at 23:56

   Graag Helmer ipv Dos Santos stelt weer teleur en Garcia miste ook een 100% kans

   • Vincent

    20 augustus 2017 at 15:09

    Zit vd brom mij hier te disliken of wat?

 2. Timon

  20 augustus 2017 at 00:03

  Pijn in mijn hart weer gezien hoe slecht het is!

 3. Kaazie87

  20 augustus 2017 at 16:47

  Ah vincent kom op we zitten nu al 3 seizoenen naar een dos santos te kijken en hij kan er werkelijk waar helemaal niks van. Er is dit jaar weer voor heel veel geld verkocht en er is ook een linksbuiten weggegaan, is er dan werkelijk niemand in het bestuur die zegt we hebben doelpunten voorin nodig en de supporters moeten ook weer eens verwend worden, we verhuren dos santos of we verkopen hem en we trekken de knip voor een goede linksbuiten

 4. Kaazie87

  20 augustus 2017 at 16:51

  Het is niet alleen dat hij niet goed genoeg is, maar zijn houding op het veld dat kan toch gewoon niet.. de tranen schieten in mijn ogen als ik dat jochie zie lopen er zijn zoveel voetballertjes beter als hij en hebben een veel betere mentaliteit en die zullen nooit betaald voetbal halen

 5. Kaazie87

  20 augustus 2017 at 16:51

  Dat zelfde geld ook.voor weghorst alleen zijn mentaliteit is wel veel.beter

 6. Kaazie87

  20 augustus 2017 at 16:57

  Het is inmiddels bij mij al zover dat als dos santos aan de bal is dat ik de andere kant op kijk, ik wil het niet eens meer zien. Scheelt een hoop moet ik zeggen

 7. az woman

  20 augustus 2017 at 21:11

  Voetbal is emotie, kijk maar naar de reacties op FanvanAZ.
  Maar laten de bestuurders alstublieft niet de club gaan leiden door emoties. daar is denk ik geen club beter van geworden.
  Deze beproeving komt AZ ook wel door, zelfs de zogenaamde top drie, doet het met vallen en opstaan. Als wij een keer van Heracles verliezen wordt er schande van gesproken, hoe moet de Ajax supporter zich dan voelen als ze geen punt meenemen uit Almelo? (vorige week) Schande is dan waarschijnlijk een heel klein woord dat niet meer voldoet en past bij de gevoelens en emoties van de Ajax supporter. Daar komen waarschijnlijk andere woorden aan te pas, maar helpt dat allemaal? Laten we kijken naar wat we wel hebben en niet naar wat we niet hebben. Ik ben trots op AZ. het stadion in eigen beheer, een fantastische jeugdopleiding, een geweldig hyper modern trainingscomplex, in de achtertuin van een club met een grote landelijke aantrekkingskracht. Maar door onze manier van een club leiden, investeren in jeugd en een beleid wat niet gebaseerd is op emoties, kiezen steeds meer talenten voor AZ in plaats van Ajax. Ajax heeft niet voor niets zestien jeugdspelers van AZ benaderd vorig jaar, gelukkig blijven de meesten bij ons en dat maakt me ook trots. Natuurlijk zie ik ook graag grote en mooie overwinningen voor de jongens uit Alkmaar, maar zonder diepte punten, ook geen hoogte punten. Ik ben niet vergeten waar we stonden in de tijd met Henk Wullems als trainer, daar kon Henk niets aan doen, maar laten we niet vergeten waar we vandaan komen, en als je de geschiedenis van AZ kent, is het eigenlijk altijd een golfbeweging geweest, met hele diepe dalen en hele hoge pieken, en alle periodes hebben zijn eigen spanning. Of de club op de rand van de afgrond balanceerd, sportief degradeert of promoveert, kampioen wordt of de KNVB Beker wint. Maar één ding kan ik wel zeggen. Ik ben er trots op dat AZ nu alweer vanaf het seizoen 1998/99 op het hoogste niveau van Nederland uitkomt
  , met vaak Europees voetbal waar we ook menig tegenstander verrast hebben. AZ houdt koers en laat je niet leiden door de waan van de dag, korte termijn visie is net als iemand een een pleister opplakken die een gebroken nek heeft, dat lost niets op, lange termijn visie is vast houden aan je koers en daar niet van afwijken. AZ ga zo door!

  • Timon

   21 augustus 2017 at 20:04

   Had gegokt op 13.500 toeschouwers, waren er met moeite 12.750.
   Ga dus vooral zo door!

   • Albert

    22 augustus 2017 at 14:05

    Wel rekening houden dat er nog vele vele supporters op vakantie zijn. Dit i.v.m. de late school vakanties.

 8. Jay

  22 augustus 2017 at 11:24

  Er zijn ook 1000 minder seizoenkaarten verkocht. AZ verwacht wel een hogere losse verkoop, maar dat zal toch ook vooral afhankelijk zijn van de resultaten en het spel op het veld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *