Huiberts: “onderhandelingen over Midstjö zitten vast”

By
Updated: augustus 15, 2017

AZ is nog altijd geïnteresseerd in Fredrik Midtsjö. De middenvelder speelt donderdag sowieso nog mee met Rosenborg BK, in het eerste Europa League-duel met Ajax. Het is niet de eerste keer dat de clubs aan de onderhandelingstafel zitten.

AZ nam eerder al Jonas Svensson en de inmiddels vertrokken Markus Henriksen van Rosenborg over. De komst van de 24-jarige Midstjö is op dit moment nog niet aan de orde. “We zijn nog steeds met hem bezig, maar de onderhandelingen zitten een beetje vast op dit moment”, zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts dinsdag tegen De Telegraaf.

“Van een akkoord is zeker nog geen sprake.” Midtsjö maakte als zestienjarige zijn debuut in de hoofdmacht van Rosenborg. Pas in 2015 slaagde de middenvelder erin om ook daadwerkelijk door te breken. De enkelvoudig Noors A-international heeft nog een contract tot 2020 met de koploper van de Eliteserien. Bron: Voetbalzone

Update:

Tegenover VI laat Huiberts weten dat hij hoopt om Fredrik Midtsjö toch nog deze week te kunnen begroeten in Alkmaar. De Noorse middenvelder van Rosenborg BK, deze week tegenstander van Ajax in de play-offs voor deelname aan de Europa League, heeft zelf al aangegeven graag naar AZ te komen en de clubs naderen een akkoord over de transfersom. Daarna hoopt Huiberts nog een rechtsback aan de selectie van trainer John van den Brom toe te voegen. ‘We hebben met Jonas Svensson een half jaar geleden een prima back gehaald’, aldus Huiberts. ‘Maar door de blessure van Levi Opdam hebben we op die plek nu weinig achter de hand. Voor die positie kijken we nog rond.’

AZ gaat de vervanging van de langdurig geblesseerde Calvin Stengs intern opvangen. De eerste gegadigde op de rechtsbuitenpositie is nu Alireza Jahanbakhsh, die vorig seizoen ook op die plek speelde. Na de doorbraak van Stengs verhuisde de Iraanse international naar de linkerflank.

‘Met Alireza terug op rechts moeten we de linksbuitenpositie met een andere speler gaan invullen, maar daar hebben we genoeg kandidaten voor in huis’, zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. ‘Dabney dos Santos heeft zich daar al bewezen en zowel Levi Garcia als Jeremy Helmer heeft veel potentie.’

Huiberts: ‘Hoe gek het ook klinkt over zo’n jonge jongen, wij zijn niet in staat een speler van zijn kaliber te halen. En dat willen we ook niet. Hoe vreselijk deze blessure ook is voor Calvin, we gaan ervan uit dat we volgend seizoen weer van hem kunnen genieten. Dus is het voor ons geen optie een vervanger te kopen en langdurig vast te leggen. Iemand huren zou eventueel kunnen, maar in principe vangen we het zelf op.’

18 Comments

 1. Jay

  15 augustus 2017 at 09:20

  Misschien is het ook beter om je nu eerst te richten op een vervanger voor Stengs ipv een zoveelste middenvelder.

 2. Timon

  15 augustus 2017 at 11:52

  Vlaar is klaar,richt je op een goede centrumverdediger

  • Gerritvooijs

   15 augustus 2017 at 12:06

   AZ heeft voor die positie 2 opties : van Eijden en Hatzediakos. Op basis wat ik vorig seizoen van Hatzedoakos heb gezien bij invalbeurten en dit seizoen in de voorbereiding tegen goede tegenstanders, heb ik vertrouwen dat hij daar goed kan presteren.

   Midtsjo kost een bom geld voor AZ begrippen. Nu Stengs uitgeschakeld is moet AZ kijken voor een vervanger die in het AZ profiel past : jong, niet te duur, goed doorverkoop potentieel en hij moet er dit seizoen staan.

   Ik denk daarom dat AZ zijn poot stijf houdt en Rosenborg niet tegemoet komt.

 3. Jay

  15 augustus 2017 at 16:02

  Even een update toegevoegd. De berichten volgen zich in rap tempo op.

 4. gerard

  15 augustus 2017 at 16:13

  Sta niet te kijken dat straks die Midtsjø op de plek van Dos Santos staat.
  Huiberts over Midtsjø : het is een rechtsbenige speler die links op het middenveld speelt en in het verleden ook aan de buitenkant heeft gespeeld dus daarin hebben we ook nog opties voor zijn positie.

 5. Vincent

  16 augustus 2017 at 10:35

  Zucht…

 6. KeesK in Paraguay

  16 augustus 2017 at 23:23

  Eigen volk eerst! Is de lijfspreuk nu van AZ. We gaan het zien of het realistisch is. Verwacht in ieder geval geen exotische verrassing. Je zou maar eens vijf miljoen knaken neerleggen voor een verdediger uit Colombia ofzo. Wat een waanzin…

 7. AZ4Altijd

  17 augustus 2017 at 10:15

  Max is de Stewart 2.0.

 8. Gerrit Vooijs

  17 augustus 2017 at 22:59

  Midtsjo vavond gezien tegen Ajax. Zelden een middenvelder gezien die zo weinig aan de bal kwam. Had hij dan de baldeed hij er niets zinnigs mee.
  Niets van hem gezien waardoor hij van toegevoegde waarde zou zijn voor AZ.

  Niet doen.

  • Vak J

   18 augustus 2017 at 00:38

   Sorry Gerrit, ik ben het niet met je eens. Ik had wel een goed gevoel bij deze voetballer. Een vechter die er voor gaat. Een sterk team dat Rosenborg. Niet afgaan op 1 wedstrijd, hij lijkt mij een bijter.

   • Gerritvooijs

    18 augustus 2017 at 11:26

    Wij mogen natuurlijk van mening verschillen, gelukkig maar.
    AZ moet voor deze 23 jarige speler veel geld neerleggen. Op zijn leeftijd moet hij er wel direct staan.
    Eerdere berichten in de afgelopen periode van volgers van AZ over hem waren niet zo positief.
    Gisteravond ben ik dus bewust naar hem gaan kijken en liet de wedstrijd voor wat hij was. Ik heb diverse momenten gezien dat de bal om hem heen werd gespeeld, hij werd niet gezocht. Ook zijn looplijnen leken zo ” gekozen” dat hij niet aangespeeld kon worden. Hij is dus geen dragende speler die de bal vraagt en krijgt.

    Een bijter zeg jij. Ik heb hem helaas te weinig duels zien winnen zoals bv Pontus dat eerder bij AZ deed. Geen fraaie voetballer maar idd een vechtjas / bijter die veel persoonlijke duels wint en daarna de bal afgeeft aan zijn medespelers. Dat is zijn meerwaarde.

    Dus ja wat is Midtsjo nu voor een speler ? Meer nog, voor wie en in welke rol moet hij in de basis van AZ ?
    Maar goed, ik ben een fan van AZ en geen geen scout of TD die er ongetwijfeld meer kijk op hebben.

    • Brandon

     18 augustus 2017 at 22:19

     Gerrit ik kan je niet echt volgen sorry. Je hebt hem te weinig duels zien winnen en even later zeg je weer die veel persoonlijke duels wint of begrijp ik je verkeerd. Ook heb je het over looplijnen, het klinkt zeer interessant, maar looplijnen op tv kun je niet volgen, het grootste slap gelul van je, nogmaals sorry hoor.

     • Gerrit Vooijs

      18 augustus 2017 at 23:06

      Brandon,
      Klopt je begrijpt het verkeerd. Ik vergelijk Midtsjo met Wernbloom. Dat was een bijter die veel duels won.

      Looplijnen: Heb je via een stream op je telefoon gekeken ?
      Ik had het geluk via een groot scherm de beelden te kunnen bekijken en kon hem prima volgen.

      Maar dat terzijde, wat is jouw indruk van hem ?

     • Gerritvooijs

      19 augustus 2017 at 00:32

      Brandon wat vond jij van Midtsjo ?

     • Brandon

      19 augustus 2017 at 19:25

      Ik heb die hele wedstrijd niet gezien dus kan er helaas niet over oordelen. Ga nu naar het stadion.

     • Brandon

      19 augustus 2017 at 19:27

      Hoor net wel dat v.d. Brom hem heel graag wil hebben op Fox Sports.

 9. Vincent

  18 augustus 2017 at 05:44

  De opvolger van Svensson is volgens mij even goed als Svensson zelf!

 10. az woman

  18 augustus 2017 at 06:10

  Even iets anders. Nederland en Europa.
  Utrecht speelt gedurfd, en moet nog terug naar Rusland, maar moet nog zien of ze met dit voetbal daar overleven.
  Feyenoord in CL zal uit een ander vaatje moeten tappen als in de Eredivisie, maar hebben ze daar de capaciteiten voor? ik twijfel daar sterk aan.
  Vitesse mag hopen op een gunstige poule indeling, gaat die overwinteren? Ik weet trouwens nog wel een toepasselijke sponsor voor Vitesse, Huren.NL
  Dan kom ik uit bij PSV, een echt visite kaartje voor de Eredivisie in Europa dit seizoen door nu al klaar te zijn.
  En dan hebben Gisteren avond de Amsterdammertjes zich van hun beste kant laten zien. Ajax – Rosenborg 0-1, met nog een wedstrijd in Noorwegen te gaan zie ik dat niet 123 goed komen, laat staan dat de Amsterdammertjes overwinteren, wie gelooft daar nog in?
  Twee van de drie paradepaardjes van de Eredivisie laten het al behoorlijk afwezen.
  Ik denk dat we één conclusie kunnen trekken: Nederland mist AZ in Europa als uithangbord voor al het voetbal in Nederland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *