Officieel: Rienstra op huurbasis naar Willem II

By
Updated: augustus 14, 2017

Het hing al even in de lucht, maar is nu helemaal officieel: Ben Rienstra speelt dit seizoen op huurbasis voor Willem II. De 27-jarige Alkmaarder wordt door de Tricolores gehuurd van AZ.

“Door het vertrek van Anouar Kali zochten wij een ervaren controlerende middenvelder, het liefst een die de Nederlandse taal beheerst. Ben voldoet volledig aan dat plaatje en we zijn dan ook erg verheugd met zijn komst naar Willem II”, aldus technisch directeur Joris Mathijsen op de clubwebsite van de Tilburgers.

Meerdere clubs waren in de race voor Rienstra, die er uiteindelijk voor koos om een jaar verhuurd te worden aan Willem II. “Ik had ook naar het buitenland gekund, maar na goed overleg met mijn familie heb ik besloten dat Willem II de beste keuze is. Dat Willem II al langer interesse in me toonde, heeft vanzelfsprekend meegespeeld”, aldus Rienstra die binnenkort voor de tweede keer vader wordt. Bron: Soccernews

5 Comments

 1. Vincent

  14 augustus 2017 at 14:39

  Heeft alleen tegen zenit geïmponeerd

 2. Gerrit Vooijs

  14 augustus 2017 at 17:34

  Helaas is het niets geworden met Ben. Bij Zwolle was hij een baas, bij AZ een kleurloze speler.
  Misschien dat hij bij Willem II wel zijn draai kan vinden.
  Veel succes in Tilburg ( maar niet tegen ons ) .

 3. Oud

  14 augustus 2017 at 18:16

  Nog te gaan: Vlaar, van Overeem, dos Santos, Weghorst, Garcia en Jahanbaksh. Dan is eindelijk de doelstelling bereikt om per seizoen de complete selectie te verkopen en zeker te stellen dat er nooit een ingespeeld elftal kan ontstaan. Volgend jaar kunnen we dan met de B-junioren gezellig naar Telstar, natuurlijk wel met Bizot die duidelijk véél beter is dan zijn voorgangers. Misschien kunnen we ook gelijk hun stadion gebruiken, B-junioren trekken gemiddeld zo’n 20 a 30 toeschouwers per wedstrijd.

 4. kaazie87

  14 augustus 2017 at 18:55

  heb je vlaar zien spelen tegen psv, dat is toch ook helemaal niks meer oud?? werd bij dat 1e doelpunt kinderlijk uit gespeeld en niet eens een sliding ofzo.

  Rienstra heeft een handvol goede wedstrijden gespeeld, maar van overeem is gewoon beter en daarachter heb je nog een aantal talenten.

  sowiezo vind ik die rechterkant ijzersterk met svensson van overeem en nu weer jahankbaksh maar links is nu echt drama

  als Rienstra een stoorzender is, wat is dos santos dan wel niet?

 5. Oud

  14 augustus 2017 at 21:15

  Het gaat niet zozeer om kwaliteit als wel om continuïteit. Het kampioenselftal van 1981 speelde, afgezien van streekman Jos Jonker, zonder nieuwe aankopen maar de dragende spelers waren al 5 – 10 jaar bij AZ. Automatismen zijn belangrijker dan nieuwe aankopen, en als je voor ieder nieuw seizoen je halve selectie vervangt creëer je onrust en raakt een elftal nooit ingespeeld. Ook met Ben Rienstra (geen spectaculaire voetballer maar ik begrijp niet wat ie nou opeens allemaal verkeerd heeft gedaan)kan AZ in de top-3 meedraaien, als er maar wat rust rondom de selectie ontstaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *