AZ doet zichzelf te kort in Eindhoven

By
Updated: augustus 12, 2017

Onder het toeziend oog van niemand minder dan Diego Maradona op de tribune heeft AZ vanavond met 3-2 verloren van PSV in Eindhoven. Het was een zeer aantrekkelijk duel met veel kansen aan beide zijden. De doelpunten van de Alkmaarders werden gemaakt door Dabney Dos Santos en Wout Weghorst (penalty). Trieste noot van de avond was de ernstige knieblessure van Calvin Stengs in de beginfase.

AZ begon furieus aan de wedstrijd en combineerde er lustig op los, maar na een kwartier spelen werd PSV steeds gevaarlijker. AZ was toen de 18-jarige Calvin Stengs al kwijtgeraakt. De revelatie van het eind van het vorige seizoen moest met een ernstige knieblessure per brancard het veld.

Dos Santos 0-1
Terwijl PSV steeds sterker werd was het na bijna twintig minuten AZ dat op voorsprong kwam. Wout Weghorts gaf een voorzet waar Joris van Overeem overheen stapte en Dabney Dos Santos, in het veld gekomen voor Stengs, schoot de bal binnen.

Lozano 1-1
Na ruim een half uur passeerde Hirving Lozano Ron Vlaar alsof hij er niet stond en schoot vervolgens in de korte hoek de gelijkmaker binnen.

Daarna kreeg PSV nog een aantal kansen maar de lat en vooral Jonas Svensson voorkwamen erger voor AZ. De rechtsback gooide zich meerdere keren succesvol voor de bal. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd van de eerste helft poeierde Alireza Jahanbakhsh de bal nog op de paal.

Rust 1-1
In die rust werd het publiek nog vermaakt door Ruud Gullit die zichtbaar op de grote schermen in het stadion Maradona een PSV shirt gaf met nummer tien en de naam van de Argentijn achterop. Gullit werd vervolgens bedolven onder de dankbetuigingen van Maradona.

Pereiro 2-1
Kort na rust was het meteen 2-1 voor PSV toen Gastón Pereiro Svensson omspeelde. Vlaar kon niet ingrijpen en Bizot had de inzet van Pereiro misschien wel moeten hebben.

Bijna meteen daarna waren er twee grote kansen voor AZ en zo bleef het spel op en neer gaan. Het aantal kansen was haast niet meer te tellen. Na afloop bleek dat er veertig doelpogingen waren geweest van de ploegen.

Van Ginkel 3-1
Een kwartier voor tijd leek Marco van Ginkel de wedstrijd te beslissen. Keeper Bizot stompte een kopbal van Pereiro recht voor zijn voeten, waarna het doelpunt maken een koud kunstje was.

Penalty AZ 3-2
Maar het was nog niet voorbij. Vijf minuten later werd Jahanbakhsh neergelegd in de zestien en Weghorst benutte dat buitenkansje en maakte de aansluittreffer.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat, Brenet (Paal/31); V.Ginkel, Pereiro, Hendrix; Bergwijn (v.Ramselaar/67), Locadia, Lozano (de Wijs/85)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Ouwejan; Til (Seuntjens/73), Vejinovic (Garcia/82), v.Overeem; Stengs (Dos Santos/8), Weghorst, Jahanbakhsh Bron: RTV N-H

22 Comments

 1. Jeroen

  12 augustus 2017 at 20:25

  Erg jammer. AZ had misschien wel een gelijkspel verdiend.

  Stengs, ik hoop dat het meevalt, maar het zag er niet goed uit. Die kan zo maanden eruit liggen. Laten we hopen van niet.

  • Gerrit Vooijs

   13 augustus 2017 at 14:38

   Update 13/8 12.26: AZ kan nog geen uitsluitsel geven over de ernst van de blessure van Calvin Stengs. De achttienjarige aanvaller viel tegen PSV (3-2 nederlaag) uit met een op het oog zware knieblessure. De Alkmaarse club communiceert zondag dat Stengs de komende dagen aanvullend onderzoek ondergaat.

 2. Urdal

  12 augustus 2017 at 20:40

  Idd jeroen, AZ doet zichzelf te kort. Bizot zag er 2x niet goed uit, van aart syndroom??? Hopen dat het met Stengs meevalt, en dat het geen kruisbanden zijn, want dan zit zijn seizoen er binnen 5 minuten op.

 3. Timon

  12 augustus 2017 at 20:52

  Vlaar, stop nou jongen,wordt triest…
  Onbegrijpelijk dat toptrainer dat niet ziet, minimaal weer 60 tegengoals

  • KeesK in Paraguay

   12 augustus 2017 at 21:46

   Billie Bean kan schijnbaar geen geschikter materiaal vinden voor dit seizoen of de penningmeester heeft de macht totaal overgenomen bij AZ.
   Ik vrees dat het hierdoor verder afdaalt richting de middenmoot, ook al is kopen geen garantie voor succes en AZ geen Tottenham Hotspurs.

 4. Timon

  13 augustus 2017 at 08:41

  Onnodig verloren, AZ doet zichzelf te kort, binnenkort ook weer slap AZ , lijkt wel offer geen zomer stop geweest is ! Maar ja kan je verwachten met toptrainer

 5. Keet

  13 augustus 2017 at 09:06

  Voordat Stengs uitviel had PSV nog niet eens de bal geraakt.Eigenlijk speelde ze PSV in het begin van de mat. Dat Stengs uitviel vond ik erger dan die nederlaag. Voor zo’n speler ga je naar het stadion.

 6. Kaazie87

  13 augustus 2017 at 10:00

  Kruisbanden gescheurd is minimaal 9 maanden uit de roulatie, en dan maar hopen dat hij zijn niveau weer haalt. Omdat zijn knieschijf helemaal gedraaid zat kan je wel uitgaan dat al zijn banden gescheurd zijn. Moet ik nu weer een jaar naar dos santos kijken of halen ze dan toch mahi oid?

 7. Kaazie87

  13 augustus 2017 at 10:03

  Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die daarna hun niveau niet meer gehaald hebben, neem bijv de braziliaanse ronaldo die zijn kruisbanden gescheurd had en nooit meer die speler van daarvoor was. Aan de andere kant kevin strootman heeft 2-keer zijn kruisbanden gescheurd en speelt toch weer redelijk mee

 8. Vincent

  13 augustus 2017 at 11:27

  Bah stop kaazie word er misselijk van, maar je hebt een punt ik wil niet weer een seizoen naar dos Santos kijken graag Mahi oid kopen!

 9. Kaazie87

  13 augustus 2017 at 12:17

  Ik vindt het middenveld van ons niet zo heel verkeerd hoor, maar weer zijn het 3 aanvallend denkende spelers en weer zit er geen kuitenbijter tussen, psv liep er gister bij tijd en wijlen erg makkelijk doorheen. Als je dan toch een linker middenvelder wil halen haal dan toch ayoub die is verdedigend erg sterk en 2 jaar lang 1 van de betere middenvelders in de nederlandse competitie en legt die ballen neer waar hij ze wil hebben. Als dat niet gebeurd zijn vitesse en utrecht bij voorbaat al sterker als dit az en wordt het dus weer een verloren seizoen

 10. Kaazie87

  13 augustus 2017 at 12:25

  Na de blessure van stengs en de verkoop van haps luckassen tankovic en rienstra en vooral ook na de wedstrijd van gister mogen we als supporters toch wel verwachten dat er centraal achterin links op het middenveld en links voorin nog wat spelers gehaald gaan worden…

 11. de echte supporter

  13 augustus 2017 at 12:52

  zo erg slecht vond ik het gisteren niet. AZ liet vaak genoeg zien dat ze goed kunnen voetballen. gelijkspel was beter op zijn plaats geweest. Ik hoop da het voor Stengs meevalt. Hij was goed bezig.

 12. Gerrit Vooijs

  13 augustus 2017 at 13:16

  Dit was een heel ander AZ als vorig seizoen. Strijdbaar en op zoek naar tenminste 1 punt.
  Jammer dat er werd verloren want 1e helft was voor PSV en 2e helft na de 2-1 voor AZ.

  Af en toe liep PSV er makkelijk doorheen maar dat is de consequentie van de nieuwe aanvallende speelwijze van AZ.
  Andersom creëert AZ zich veel meer kansen.
  Dit willen de mesten toch zien ? Af en toe verliezen hoort er gewoon bij. Het gaat om de manier waarop. AZ kon met opgeheven hoofd van het veld lopen want het heeft zich in Eindhoven laten zien !

  Hopen dat de blessure van Stengs meevalt.

  • Ryan

   13 augustus 2017 at 13:41

   Precies..

   Vorig jaar liepen mensen te zeiken te apathisch en weinig strijd en kansen. En ze verloren liever 4-3 dan 1-0

   Nou gisteren gisteren was zo’n wedstrijd. Ik heb echt genoten maar ja soms zit het tegen met de scores.

 13. oma

  13 augustus 2017 at 14:50

  ik vond het helemaal niet zo slecht gisteravond.
  tegen P.S.V,Ajax en feyenooit moet je in calculeren dat je verliest.
  spel je gelijk of win je dat heb je het heel goed gedaan.
  er zat tenminste strijd,beleving en passie bij AZ wat ik verleden jaar gemist heb.
  jullie lopen te zeiken op Dos Santos hij was gisteravond een de betere spelers.
  goed doelpunt goeie steek passing niets mis met die jongen.
  ik erger me meer aan die houtenklaas die Weghorst.
  je zit hoe langer hoe meer dat het een zeer matige speler is die totaal niet bij AZ pas.
  maar je moet het er mee doen.
  als AZ deze werklust volhoud dan kunnen dat klote seizoen van verleden jaar tenminste een beetje vergeten.

  • Vincent

   14 augustus 2017 at 00:18

   Weghorst is gewoon ideaal beetje olie op het vuur geven als de wedstrijd 15 min langer was had isimat een rode kaart gehad

 14. PaddyK

  14 augustus 2017 at 09:34

  Ik geef Bizot het voordeel van de twijfel. Hij zat er bij goal 1 en 2 niet goed bij. Ik hoop dat hij snel beter wordt, en dat hij punten gaat pakken.

 15. Vak J

  14 augustus 2017 at 11:16

  Wat verschrikkelijk voor Stengs. een speler waar je inderdaad voor naar het stadion gaat. Waarschijnlijk dus dit seizoen niet mer aan de bak. Een klein positief puntje de transfermarkt is nog open dus AZ…..

 16. Jay

  14 augustus 2017 at 11:19

  Ik geef heel AZ het voordeel van de twijfel. Snap al die negatieve reacties ook niet zo. Natuurlijk gingen er dingen mis, maar verder speelde ze leuk en goed voetbal. Tegen ADO gaan we op deze manier gewoon winnen en dan ziet alles er weer een stuk mooier uit.

  • Gerrit Vooijs

   14 augustus 2017 at 17:29

   Idd, met Vlaar, Ouwejan, Til, Overeem, Vejinovic en Stengs stonden er 6 producten van de jeugdopleiding in de basis. Toen Stengs uitgeschakeld was werd hij vervangen door Dos Santos, ook al een eigen jeugdspeler.

   In het doel staat Bizot uit Hoorn. Kortom, AZ presenteert een regio gebonden team wat heel goed voetbal speelt en daar mogen wij best trots op zijn. Dirk heeft dit op poten gezet en 10 jaar later plukt AZ hiervan de vruchten.

   AZ speelde tegen PSV een goede pot en was bij vlagen in Eindhoven de betere ploeg. Met Stengs had AZ nog meer kans gehad op een goed resultaat.
   Maar goed AZ moet het dit seizoen zonder Stengs gaan doen.
   Het voetbal wat de ploeg laat zien verdient de steun van iedereen die AZ een warm hart toedraagt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *