Voorbeschouwing PSV – AZ

By
Updated: augustus 11, 2017

In aanloop naar het eerste competitieduel van het seizoen schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Over de nieuwe speelwijze, de positie van Stijn Wuytens en de situatie in Eindhoven. “Dat zou raar zijn.”

“Ik weet nog goed dat we vorig jaar uit tegen PSV behoudend gespeeld hebben om er zo lang mogelijk een wedstrijd van te maken”, opende Van den Brom. “We wilden minder naïef spelen. Dat is gelukt, op de uitslag (1-0) na.”

Middenveld
Van den Brom: “We hebben een goede voorbereiding achter de rug, waarin we bewust tegen vrij grote clubs gespeeld hebben. We zijn vanaf dag één bezig geweest met onze nieuwe manier van spelen. Het verschil zit in de punt naar achteren in plaats van de punt naar voren. Daardoor hebben we nu twee lopende middenvelders: Joris van Overeem en Guus Til. En Marko Vejinovic hebben we gehaald om met de punt naar achteren te spelen. Dat bevalt goed. De sleutel ligt dus op het middenveld.”

Wuytens
Voormalig middenvelder Wuytens staat nu centraal achterin. “Ja, hij heeft de knop wat dat betreft wel omgezet”, weet Van den Brom. “Ik vind Stijn opbouwend, koppend en in de duels goed. Hij staat naast een opgebloeide en fitte Ron Vlaar. Dat is een goed koppel, dat zien ze zelf ook wel.”

PSV
Van den Brom: “Of onze voorbereiding écht goed is geweest, zal zaterdag blijken tegen PSV. Wat ik van die tegenstander verwacht? Ik heb ze in Eindhoven tegen NK Osijek zien spelen. Ik was er toen van overtuigd dat ze die nederlaag tijdens de return recht zouden zetten. Dat is niet gelukt. PSV had het lastig tegen een compacte ploeg, want dat zijn we in de Eredivisie niet gewend. Ik ben benieuwd hoe ze tegen ons gaan spelen. Wij gaan in ieder geval niet ineens compact spelen, dat zou raar zijn nadat we zeven weken met onze nieuwe speelstijl bezig zijn geweest.”

PSV – AZ begint zaterdag om 18:30 uur. Bron: AZ

3 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  11 augustus 2017 at 20:26

  Vernieuwde staf, vernieuwde speelwijze met meer risico en meer avontuur, goeie keeper en een echte spelverdeler in Vejinovic.

  Ik heb er zin in en zie AZ wel een puntje pakken tegen een kwetsbaar PSV. Luckassen is geschorst en dat verhoogt de kansen van AZ.

  • Brandon

   12 augustus 2017 at 00:17

   Had liever gehad dat Luckassen gespeeld had hoor Gerrit die had stijf gestaan van de zenuwen zo’n speler is dat, die was zeker in de fout gegaan. Hoop dat we het spel van de voorbereiding kunnen doortrekken dan zijn er kansen op een positieve uitslag en of dat een gelijk spel is zien we na 90 minuten wel maar we gaan voor de 3 punten zoals Calvin Stengs zei we zijn niet bang we gaan ervoor. COME ON, FORZA AZ.

   • Gerrit Vooijs

    12 augustus 2017 at 00:39

    AZ heeft slechte ervaringen met ex-spelers. Die stijgen of boven zichzelf uit of hanteren de botte bijl in de persoonlijke duels in hun drang om zich te bewijzen.
    Daarom ben ik biet rouwig om de schorsing van Luckassen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *