AZ laat Tankovic naar Hammarby IF vertrekken

By
Updated: augustus 10, 2017

AZ neemt afscheid van Muamer Tankovic. De 22-jarige linksbuiten vervolgt zijn loopbaan bij het Zweedse Hammarby IF en tekent een meerjarig contract.

Tankovic beschikte bij de Alkmaarders nog over een verbintenis tot de zomer van 2019, waar hij tot 58 wedstrijden kwam en tien goals maakte.

De Bosnische Zweed speelde eerder voor Fulham, Hageby IF en IFK Norrköping. Bron: NOS

11 Comments

 1. woonwagenpower

  10 augustus 2017 at 20:02

  AZ laat …………… naar Zweden vertrekken, Muamer succes daar zo. Maar weer lees ik niet AZ laat …. … …. vertrekken, helaas, misschien het volgende nieuws bericht. Ik blijf hoop houden.

 2. Timon

  10 augustus 2017 at 21:00

  Hoor je nooit meer wat van, totaal omgeschikt

 3. Gerritvooijs

  10 augustus 2017 at 22:34

  Tankovic en Sakirovski keren terug naar Zweden. Er kont weer wat meer ruimte in de salaris huishouding. Goed bezig. Nu Rienstra en Bel Hassani nog slijten dan is AZ weer wat overbodige spelers kwijt.
  Geen overbodige luxe want de verkoop van seizoenkaarten is dit jaar waarschijnlijk weer minder als vorig seizoen.

  Dit geeft aan hoe belangrijk het komend seizoen voor AZ gaat worden. Komen de toeschouwers niet terug en haalt AZ volgend jaar niet de poulefase van de EL, zal AZ nog nadrukkelijker moeten inzetten op de jeugd.
  Ik vertrouw erop dat AZ dit kan omkeren wanneer AZ het niveau van de voorbereiding kan doortrekken naar dit seizoen.

 4. Gerritvooijs

  10 augustus 2017 at 22:41

  Tankovic en Sakirovski keren terug naar Zweden. Er komt weer wat meer ruimte in de salaris huishouding. Goed bezig. Nu Rienstra en Bel Hassani nog slijten dan is AZ weer wat overbodige spelers kwijt.
  Geen overbodige luxe want de verkoop van seizoenkaarten is dit jaar waarschijnlijk weer minder als vorig seizoen.

  Dit geeft aan hoe belangrijk het komend seizoen voor AZ gaat worden. Komen de toeschouwers niet terug en haalt AZ volgend jaar niet de poulefase van de EL, zal AZ nog nadrukkelijker moeten inzetten op de jeugd.
  Ik vertrouw erop dat AZ dit kan omkeren wanneer AZ het niveau van de voorbereiding kan doortrekken naar dit seizoen.

  • Timon

   11 augustus 2017 at 12:03

   Wij komenpas terug al die toptrainer opgezouten is en AZ gaat voor de dood of de gladiolen! Kampioen worden zij niet,degraderen doen zij niet : kortom gaat met die banaan! Spanning sensatie en het volk stroomt weer toe!

   • Gerrit Vooijs

    11 augustus 2017 at 12:55

    De speelwijze is aangepast, minder zekerheid en meer avontuur. Het betekent dat AZ leuk gaat voetballen maar ook zo nu en dan in het mes zal lopen. Vejinovic is geen Luckassen”……..

 5. az woman

  11 augustus 2017 at 08:20

  Rienstra en Bel Hassani vinden wel elders onderdak denk ik. Ik heb ook vertrouwen in komend seizoen, het lijkt er op dat Bizot een keeper is die nog wel eens punten kan pakken voor AZ, maar Als Nick van Aart grip op hem krijgt weet ik het nog zo net niet, Marco laat het niet zo ver komen aub. Timmer pakte punten voor AZ, van Breukelen voor PSV, van de Sar voor Ajax. Wat hebben deze drie keepers als overeenkomst?
  Ze werden niet getraind door Nick van Aart.
  Verder denk ik dat je gelijk hebt dat het een belangrijk seizoen voor AZ gaat worden, maar dat is eigenlijk elk seizoen. AZ moet wel doelen stellen, Europees voetbal is het bijna aan haar stand verplicht komend seizoen, of zijn we te verwent? Gelukkig hebben we een bestuur en directie die niet zo snel gekke dingen doet, dat brengt rust in de organisatie en een stabiele organisatie is denk ik de basis van een gezonde voetbalclub met gezonde ambities.

  • Ruud

   11 augustus 2017 at 10:30

   Ik denk dat we aardig verwend waren, gezien het feit dat de poulefase makkelijker te bereiken was de afgelopen jaren. Met minder punten voor Nederland wordt het veel lastiger om Europees voetbal te halen. Daarom zal AZ ook terug moeten naar de basis om van daaruit misschien opnieuw een titel te behalen over een aantal jaren.

   • Gerrit Vooijs

    11 augustus 2017 at 10:56

    Klopt Ruud,
    Het Nederlandse voetbal zit in zijn geheel in een dip. De 4 e plaats is op sportief vlak niets meer als plaats 7. Dus AZ moet nu elk jaar de Playoffs zien te winnen met af en toe een keer Bekerwinst waardoor de club rechtstreeks geplaatst is.

    Dat gaat dus een heel moeilijk verhaal worden wat betekent dat AZ die ca 6-7 miljoen per jaar aan Europese inkomsten niet meer ontvangt. Dat is bijna 30% op de begroting van AZ.

    • Jay

     11 augustus 2017 at 11:19

     AZ houdt in de begroting nooit rekening met de Europese inkomsten, dus wat dat betreft maakt het niet veel uit.

     Maar de naamsbekendheid en aantrekkingskracht van de club wordt wel minder als je langere tijd geen Europees speelt.

     • Gerrit Vooijs

      11 augustus 2017 at 12:50

      Dat klopt Jay, AZ calculeert de Europese inkomsten niet in op het lopende seizoen.
      Op de jaarbalans zal dit gemis aan inkomsten zich wel degelijk laten voelen. Dat betekent dus dat de club in het nieuwe seizoen haar financiele plaatje daarop moet aanpassen. Zeker nu iedereen wel weet dat in de huidige situatie AZ niet meer elk jaar Europees voetbal gaat spelen en dit geen incident is.

      AZ moet dus een financiele buffer hebben om het niet binnenhalen van Europees voetbal op te vangen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *