AZ bekijkt middenvelder: ‘Volgen hem al een jaar of zes’

By
Updated: augustus 2, 2017

AZ-trainer John van den Brom is woensdagavond aandachtig toeschouwer bij het duel tussen Rosenborg en Celtic in de derde voorronde van de Champions League. Hij bekijkt dan Fredrik Midtsjø, een 23-jarige middenvelder.

Midtsjø, die goed bevriend is met AZ-rechtsback Jonas Svensson, wil zelf graag naar Alkmaar komen, maar AZ en Rosenborg moeten er financieel nog uit komen. “We volgen Fredrik al een jaar of zes en zeker de laatste paar jaar heeft hij zich uitstekend ontwikkeld”, vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts aan Voetbal International.

“Het is een dynamische middenvelder, die goed in balbezit is, maar ook in de omschakeling. Een type middenvelder dat we met onze nieuwe speelwijze goed kunnen gebruiken”, aldus Huiberts. Van den Brom zal de Noorse middenvelder rondom het duel ook spreken. Bron: Soccernews

8 Comments

 1. Jay

  2 augustus 2017 at 17:00

  De deal zou al rond zijn, maar daarbij is het dan wel vreemd dat Van den Brom persoonlijk nog naar de wedstrijd Rosenborg – Celtic gaat om naar hem te kijken en hem te spreken.

  Als AZ hem al 6 jaar volgt, dan is het al die jaren toch een twijfelgeval geweest, anders had AZ hem allang gekocht lijkt mij. Misschien dat hij op zijn 23-ste dan eindelijk doorbreekt. We vertrouwen maar op Brom. Als hij hem goed vindt, dan zal het toch wel zo zijn?

  • Ryan

   2 augustus 2017 at 17:26

   Paar jaar geleden lag hij er 7 maanden uit door een blessure aan zijn been en daarna uitgeleend aan een club.

   Dus misschien daarom dat AZ hem niet eerder had gekocht.

   Maar goed om te zien dat AZ gericht aan kopen is en niet luk raak voor iedere speler gaat

   • Bradje

    3 augustus 2017 at 16:02

    Fred is ook een gerichte aankoop geweest. Da’s geen garantie voor succes.

    • Ryan

     3 augustus 2017 at 18:06

     Friday heeft anders een goede voorbereiding gehad. Ik geloof nog steeds in hem.

     Hij had toen hij gehaald werd geen vrij gehad. Moest van 2 spitsen systeem naar 3 spitsen systeem. In een team wat niet draait en totaal 0.0 vertouwen heeft gehad. Nou ga er maar aan staan.

     Die wedstrijd tegen PSV en besiktas en nog een paar plus van wat ik in de voorbereiding heb gezien komt hij er aan en moet Weghorst uitkijken met zijn basisplaats.

  • Gerritvooijs

   4 augustus 2017 at 10:33

   AZ volgt een heleboel spelers. Deze speler staat op een lijst. Maar zolang je voor die positie voorzien bent blijft het bij volgen. Hij kont naast Overeem te spelen in een soort van rol zoals Henriksen Dat eerder heeft gedaan.
   Vorig jaar vertrok Henriksen en is hij ongetwijfeld in beeld geweest. AZ speelde toen met de punt naar voren en had met Overeem iemand in huis die dat zou moeten kunnen. Dus de noodzaak was niet direct aanwezig.
   AZ heeft toen voor die posities vooral in de breedte geïnvesteerd met relatieve goedkope spelers : Seuntjes en Bel Hassani.
   AZ had zijn prioriteiten anders gesteld en heeft zijn geld gestoken in een schitterend nieuw complex voor de jeugdopleiding en het terugkopen van het stadion.

   Het afgelopen seizoen heeft AZ leergeld betaald. Spelers voor de breedte leveren te weinig op.
   Nu stromen jeugdspelers door en koopt AZ gericht in voor die posities waar AZ tekort komt.
   Svensson eerder dit jaar, Bizot, Vejinovic zijn daar voorbeelden van. Vejinovic wordt gehuurd, als hij rendeert wil AZ hem kopen en mislukt hij heeft het weinig gekost. Geen slechte oplossing vind ik.

   Daardoor blijft er geld over om Midtsjo te halen. 23 jaar en nog een 3 jarig contract dus ongetwijfeld duur 2-3 miljoen.
   Deze jongen moet er dus wel meteen staan als vaste basisspeler zoals Jahanbakshs en Svensson hem eerder zijn voorgegaan.

   Ik ben hierdoor wel erg benieuwd naar deze jongen. Ik hoop dat hij net als Svensson zijn draai snel gaat vinden en niet zoals Henriksen 2 jaar nodig heeft om zijn top te bereiken.

 2. woonwagenpower

  4 augustus 2017 at 06:18

  Spelers komen, spelers gaan.
  Werkt het niet, dan heeft de trainer/coach het gedaan.
  Spelers willen graag hogerop,
  ze zien Ajax, Feyenoord en PSV als Nederlandse top.
  Maar het is allemaal zo betrekkelijk,
  dat de zogenaamde top drie op 3 fronten meedoet lijkt gebruikelijk.
  Spelers denken, je speelt je daar internationaal in de kijker,
  spelers denken, ik wordt daar nog belangrijker.
  Om een voorbeeld te noemen is Derrick Luckassen,
  hij liet zich met PSV toch onaangenaam door Osijek verassen.
  In Europa is PSV dit seizoen al klaar,
  voor het eerst geen Europees hoofd tournooi voor PSV in 44 jaar.
  PSV supporters vinden Derrick nu leuk voor de breedte,
  maar niet voor de basis in het rood/wit gestreepte.
  Bij AZ heeft Derrick meer van Europa gezien,
  zelfs Europese overwinteren gehaald met AZ bovendien.
  Heeft hij een goede keus heeft gemaakt, met die club uit Brabant,
  ik krijg zo mijn twijfels langzamerhand.
  Een stap naar de zogenaamde top 3 is niet altijd een sportieve vooruitgang,
  maar het zullen er nog wel meer overkomen, ben ik bang.

  • Gerritvooijs

   4 augustus 2017 at 10:08

   In principe is het altijd een vooruitgang voor een speler:
   1) PSV speelt elk seizoen om de prijzen. Voor het eerst in 44 jaar niet Europees maar dit cijfer zegt genoeg.
   2) Bij PSV wordt hij gemakkelijker uitgenodigd voor Oranje.
   3) Bij PSV ligt de druk hoger, dit zal hij nu zeker gaan voelen. Of hij sneeuwt onder of hij komt boven als een betere speler. Bij AZ speelde hij in de luwte en had daar nog jaren basisspeler geweest maar hoefde hij de lat nooit omhoog te leggen. Ben je daar tevreden mee is dat prima.
   4) Het salaris ligt minimaal 2x zo hoog en in de 10-15 jaar die een speler aan zijn top zit moet hij daar zijn vermogen genereren omdat hij daar nog 40-50 jaar van moet leven. Oud topsporters vinden maar moeizaam hun weg in onze prestatie / diploma’s gerichte maatschappij.

   Ik begrijp de stap van Derrick wel en vind het ook van moed getuigen. Want zekerheid van slagen heeft hij niet.

 3. Brandon

  6 augustus 2017 at 00:43

  Wat een weelde. 1-2 Uit winnen in Italie is op zich al een prestatie want dit gebeurd niet snel maar AZ liet dit gisteren gebeuren in Udine de stad van de vogelkooitjes. Een prima prestatie. Een uitblinkende keeper Bizot die als je de verslagen in de bladen hebt gelezen heel goed stond te keepen, hield echt alles tegen. Vlaar nog een keer op de lijn en een bij vlagen goed spelend AZ en de overwinning is verklaard. Voor de 4e keer dezelfde beginopstelling is iets waar wij als supporters het meest tevreden over kunnen zijn want dat was verleden jaar toch wel het euvel. Er groeit iets in het team en dat is aan de uitslagen tegen toch wel goede tegenstanders te merken. Vol goede moed a.s. zaterdag naar Psv waar het nog niet van een leien dakje loopt, maar een kat in het nauw he. Forza AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *