AZ verliest met 2-1 van Panathinaikos

By
Updated: juli 21, 2017

AZ heeft donderdagavond het oefenduel met Panathinaikos verloren. In het Apostolos Nikolaidis Stadion werd het 2-1. Calvin Stengs maakte de enige Alkmaarse treffer. Marko Vejinovic maakte tegen de Grieken zijn rentree voor AZ, terwijl Teun Koopmeiners debuteerde.

In het warme Athene liet de thuisploeg de gasten veel aan de bal, maar echte kansen leverde dat niet op. AZ kwam er spaarzaam doorheen en de beste kansen waren voor Stengs. De rechtsbuiten dribbelde tweemaal naar binnen en haalde vervolgens uit, maar twee keer kon Odysseas Vlachodimos.

Altman 1-0
Op slag van rust kwam Panathinaikos op voorsprong. Van dichtbij schoot Omri Altman tegen de rug van Ron Vlaar, waardoor Marco Bizot kansloos was: 1-0.

Mollins 2-0
Na een klein kwartier in de tweede helft verdubbelden de Grieken zelfs haar voorsprong. Robin Lod gaf vanaf de linkerkant voor en Guilermo Mollins kon bij de tweede paal de 2-0 vrij inkoppen.

Stengs 2-1
De marge bleef niet lang twee. Stengs dribbelde de bal in de 63e minuut op, kaatste met invaller Fred Friday en haalde direct uit. De bal krulde schitterend in de verre hoek: 2-1. Even daarvoor had Koopmeiners zijn debuut in AZ 1 gemaakt.

Eigen jeugd
AZ bleef het vervolgens met acht eigen jeugdspelers binnen de lijnen proberen, maar een knappe volley van Dabney dos Santos (net over) en een kopbal van Guus Til (over) konden de nederlaag ook niet meer voorkomen.

7 Comments

 1. Timon

  21 juli 2017 at 14:02

  De hand van de toptrainer is zichtbaar”…………………

  • az woman

   21 juli 2017 at 15:55

   Timon je hebt het over onze Top Trainer, zou het niet heel verfrissend werken, als er een nieuwe trainer zou worden aangetrokken voor één bepaald vakgebied, één die verstand van het vak heeft, één die zelf op het hoogste niveau geacteerd heeft, één waarvan je gewoon op Wikipedia informatie kan bekijken,één die weet wat die ene speler meemaakt, één die personen beter maakt, één die zijn pupil het veld instuurt met veel vertrouwen, één die zelf vertrouwen mee geeft in plaats van afbreekt,één die er aan werkt dat zijn pupil punten pakt, één die zijn vak verstaat? Ik heb het over een echte keeperstrainer. dat zou voor John ook heel verlichtend werken.

 2. Gerritvooijs

  21 juli 2017 at 16:20

  Grootste tegenvallers waten Vlaar, Wuytens en Seuntjes. Deze 3 ervaren spelers grossierden in risicovol balverlies en twijfelen ipv ingrijpen.

  Van Eijden verving Wuytens en was direct schuld aan de 2-0. Ook hij komt pure snelheid tekort.
  Verfrissend was het optreden van Hatzediakos, minder ervaring maar zowel verdedigend als in de opbouw een stuk beter als zijn geroutineerde collega’s.

  Koopmeiners, Til, Overeem, Stengs, Svensson en Bizot scoorden een dikke voldoende.
  Jahanbakshs ( te kort ), Ouwejan en Vejinovic vielen niet op.
  Weghorst werkte hard maar werd nooit gevonden.

  Kortom er zijn lichtpunten maar er moet nog hard gewerkt gaan worden. Het centrum van de verdediging is door het gebrek aan snelheid het zorgenkindje. Het middenveld is nu nog onvoldoende bezet want Overeem kan het niet alleen. Vejinovic moet nog wennen natuurlijk.

  • Timon

   21 juli 2017 at 16:27

   Zal wel weer negatief bevonden worden……. maar Vlaar einde verhaal. Jongen hou de eer aan je zelf of zo hard de centen nodig? Hard werken,hard werken? Gewoon gebrek aan kwaliteit simple as that!

   • i.Pjotr

    21 juli 2017 at 19:21

    Is niet negatief, juiste waarneming.
    Hoop dat ik er naast zit, maar venjovic is weer een noodgreep waar we ons komend seizoen aan gaan ergeren…….. ik zal meer bij jong AZ gaan kijken, zolang vdBrom denkt dat hij weet hoe het moet.
    Gisteren duidelijk zichtbaar……..matige vertoning…..we gaan door met de ellende van vorig jaar……
    En de jongens kunnen zoveel beter. 🙁

  • cornell

   22 juli 2017 at 10:36

   dat Weghorst nooit gevonden werd, ligt dat aan Weghorst of aan die andere 10 spelers. Als je hard werkt, doe het dan op een effectieve manier, zodat ze je wel vinden. er zijn spelers die 13 km in een wedstrijd lopen (leuk voor hun cv) maar 10 daarvan in de weg lopen.
   Zorg dat je je goed positioneert, dan heb je ook niet zoveel te lopen

 3. Vincent

  26 juli 2017 at 21:32

  Net thuis van az…. Wat is Koopmeiners geweldig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *