Van den Brom: ‘Ajax heeft zestien jeugdspelers van AZ benaderd’

By
Updated: juli 19, 2017

De opleiding van AZ is een van de beste jeugdopleidingen van Nederland. De club uit Alkmaar ondervindt daar echter soms ook het nadeel van. Tal van talenten worden door andere clubs benaderd. Zo vertrokken Robin Schouten en Teun Bijleveld, beiden in het bezit van een aflopende verbintenis, naar de jeugdopleiding van streekgenoot Ajax.

“Onze prioriteit lag bij het langer vastleggen van onze grootste talenten Calvin Stengs, Owen Wijndal en Myron Boadu”, verklaart trainer John van den Brom. “Dat is gelukt. Er wordt voortdurend aan talenten van AZ getrokken, maar de meesten willen gewoon hier blijven. Vorig seizoen heeft Ajax zestien jeugdspelers van AZ benaderd. Slechts eentje heeft de overstap gemaakt. Dat zegt genoeg over onze opleiding.”

Van den Brom vindt interesse van andere clubs inherent aan de voetballerij. “Wij halen zelf óók talenten weg bij andere clubs. En Ajax raakt jeugdspelers kwijt aan buitenlandse clubs. Daar ontkom je niet aan en daar moeten we niet moeilijk over doen”, zo geeft de oefenmeester in gesprek met Voetbal International te kennen. AZ heeft nu als voordeel dat de opleiding kan wedijveren met de topclubs in Nederland. “Talenten zitten hier goed en dat weten ze.” Bron: Voetbalzone

2 Comments

 1. oma

  19 juli 2017 at 12:03

  dat doet iedere clun.
  maar Ajax staat er wel om bekent.
  als die speler dan doorbreekt slaan ze op hun borst van die komt uit de eigen opleiding.terwijl een ander het gedaan heeft.

 2. Jeroen

  19 juli 2017 at 13:25

  …..Grrrrrrr…..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *