Haps vertrekt naar Feyenoord

By
Updated: juli 18, 2017

Na Derrick Luckassen vertrekt ook Ridgeciano Haps bij AZ. De linksback wordt dinsdag medisch gekeurd bij Feyenoord, meldt De Telegraaf, Marko Vejinovic legt de omgekeerde weg af. AZ huurt de middenvelder van de Rotterdammers.

Feyenoord zou zo’n zes miljoen euro neertellen voor Haps die afgelopen weekend door John van den Brom buiten het elftal werd gehouden. De trainer hield al rekening met het vertrek van de 24-jarige Haps en koos in de wedstrijd tegen Club Brugge voor Thomas Ouwejan. De speler uit de eigen opleiding was afgelopen seizoen al vaker de vervanger van Haps op de linksbackpositie.

Haps debuteerde in 2013 in het eerste van AZ en speelde 80 competitiewedstrijden voor de Alkmaarders. Zijn contract liep nog tot de zomer van 2019. Bron: RTV N-H

20 Comments

 1. Prins

  18 juli 2017 at 09:10

  Wat wordt Haps toch voor weinig geld verkocht zeg.

  • Jay

   18 juli 2017 at 09:14

   Komt omdat Vejinovic in de deal betrokken is.

 2. Jay

  18 juli 2017 at 09:13

  Ik snap nu wel waarom AZ het alleen nog maar heeft over het vermaken van het publiek en je niet meer de ambitie hoort om het de top moeilijk te maken. Laten we eerlijk zijn, dat is met deze selectie ook gewoon niet mogelijk.

 3. gerard

  18 juli 2017 at 10:50

  waar kwam dat bedrag va 10 miljoen vandaan!?

 4. Ruud

  18 juli 2017 at 13:30

  De krenten gaan wel uit de pap.

  • Gerritvooijs

   18 juli 2017 at 14:00

   Mwah valt wat mij betreft erg mee. Ouwejan en Wijndal staan al klaar en hebben aangetoond voldoende potentieel te hebben.
   Daarbij is Haps geen talent meer met zijn 24 jaar. Hoort nu bijna op zijn top te zitten.
   Dit is en blijft AZ. Zwarte cijfers blijven schrijven door het opleiden en verkopen van jonge talentvolle spelers aan clubs die hoger in de rangorde staan.
   Luckassen en Haps tonen het belang van het hebben van een goede jeugdopleiding voor de club aan.

   Prima deal voor AZ omdat met Vejinovic er weer een middenvelder komt te staan die het spel kan verdelen a la Rasmus Elm.
   Hopelijk gaat dat er bij AZ wel uitkomen.

 5. Brandon

  18 juli 2017 at 14:00

  Natuurlijk begrijp ik ook dat vele mensen teleurgesteld zijn dat ook Haps verkocht is. Mede door de eerdere, zeer domme uitspraken van Huiberts we willen aanhaken bij de top drie, dat is niet mogelijk als je je beste spelers verkoopt. Op een hoge uitzondering na door een gelukkige omstandigheid, dat een van de topclubs een noodseizoen draait en jijzelf een topseizoen. Maar vergeet niet beste supporters dat we er op doel met Bizot (waarschijnlijk) op vooruit zijn gegaan, op het middenveld met Vejinovic een goede kracht bij hebben gekregen die Rienstra zeker kan vervangen en voorin een supertalent als Stengs erbij hebben gekregen dus waarom nu als die negativiteit. De andere clubs in de eredivisie zijn echt niet beter dan wij dus we kunnen weer een prima seizoen draaien en daar zijn wij de twaalfde man bij maar als we nu al afhaken…….. Ik zie het helemaal niet zo somber in en de start van het seizoen zal daarin een grote rol spelen met als 1e kraker Psv uit dus Luckassen maak je borst maar nat.

  • Ryan

   18 juli 2017 at 17:56

   Luckassen pakt meteen rood omdat hij zich te graag wilt laten zien :p

   Ik snap precies wat je bedoeld.

 6. Jay

  18 juli 2017 at 16:48

  Ik ben blij dat sommigen positief blijven. Zelf denk ik dat we een kleurloos seizoen krijgen, waarbij we alleen meedoen voor een play-off plek.

  Natuurlijk hebben we talenten zoals Ouwejan en Stengs, maar verwacht nou niet dat die meteen een heel seizoen de kar kunnen trekken. Je kan 2 sterkhouders nu eenmaal niet gelijkwaardig vervangen met nieuw jong talent.

  Maar ik laat me graag verrassen en geef graag aan het einde van het seizoen mijn ongelijk toe. Voor nu zie ik het echter vrij somber in.

  • Ryan

   18 juli 2017 at 17:55

   Achter Ouwejan heb je Wijndal die zou je lekker kunnen afwisselen. Dus als je ziet dat het voor Ouwejan te zwaar Word kan je Wijndal er neer zetten en dan ga je er niet op achteruit.

   Bij Stengs kan je Bel hassani of Jahanbaksh neer zetten waardoor Helmer of Koreniuk linksbuiten kan staan. Dus ze hoeven niet de kar te trekken want dat moeten van Overeem, Svensson, Weghorst en Jahanbaksh.

   Met Arne Slot als assistent ben ik van overtuigd dat het 2 keer beter gaat qua spel etc.

   Je wint niet zomaar van Club Brugge ,met een A-Ploeg, die al verder zijn in de voorbereiding en volgende week champions league spelen.

 7. Ryan

  18 juli 2017 at 17:50

  Ik ga maar weer nogmaals die uitspraak van Huiberts verdedigen. Hij zei het is onze ambitie om de top aan te vallen met veel spelers uit de eigen jeugd want je ziet elk jaar steeds grotere talenten doorbreken bij AZ.

  Dit is niet een kwestie van 1 of 2 jaar maar een beleidsplan van ongeveer 5 jaar.

  Als bedrijf moet je een stip zetten op de Horizon en vanuit daar je beleid maken. Daar horen keuzes bij zoals die zijn genomen:

  – eigen beheer Stadion
  – Vernieuwing jeugdcomplex plus blijven innoveren.
  – Jong AZ in de voetbalpiramide (jupiler league).
  – Veel eigen jeugd en grote talenten aan de club binden.
  – Eigen talenten voorkeur geven tegenover aankopen of heel specifiek gericht kopen (svensson)

  Je moet dit zien als tussenjaren waarin gebouwd wordt. Pas over 3/4jaar kan je kijken of het beleid Eenhoorn/Huiberts is geslaagd.

  Ik moet trouwens ook wel lachen om sommige mensen. Het is ook nooit goed, als AZ veel spelers koopt moet er meer eigen jeugd in en focust AZ op de jeugd is het weer niet goed want er moet gekocht worden.

  De credo van de afgelopen interviews was het nieuwe speelstijl en dat valt samen met de nieuwe assistent Arne Slot. Die heeft zijn handen aan het roer en vd Brom mag het lekker managen. Dus daar heeft AZ al 10 stappen vooruit gezet. Plus heeft AZ geen slechte selectie maar een betere dan een Utrecht en Vitesse.

  Blijf gewoon wachten wat er gebeurd nog deze transfermarkt. En heb vertrouwen in het beleid.

  Dus laat die Azijn maar even lekker staan en neem een watertje en geniet van het weer en van AZ. Blijf je club supporten en wees niet zo’n geile succes supporter. Kritisch zijn mag maar alles afkraken en branden gaat mij te ver.

  • i.Pjotr

   18 juli 2017 at 21:53

   Spijker op zijn kop
   Neemt niet weg, dat we verlangen naar aantrekkelijk voetbal…… logisch dat mensen sceptisch zijn.
   Laten we na 10 wedstrijden de balans opmaken…….
   ik hoop dat Slot het een en ander in speelstyle heeft veranderd. ( tis wat ik zeg…..)in vdBrom geen vertrouwen

  • Gerrit Vooijs

   18 juli 2017 at 23:29

   Eens.
   Geef deze spelers en nieuwe coach de kans krediet op te bouwen. Niemand hoeft kritiekloos te zijn maar het wantrouwen, afzeiken/afbranden lijkt wel de plaatselijke sport te worden en daar neem ik afstand van.
   Als de jongens inzet tonen en er het maximale aan gedaan hebben en in ieder geval geprobeerd hebben om leuk te voetballen en ons te vermaken ben ik tevreden.
   Zeker, AZ gaat ook dit seizoen weer meedoen om de Playoffs. Maar dat is het maximale aangezien de 4e plaats geen rechtstreeks Europees voetbal meer oplevert. Dat is het gevolg van jarenlange wanprestaties door de diverse Nederlandse clubs.

   Alleen via de Playoffs en Bekerwinst kan AZ nog Europees voetbal afdwingen. Die kans is dus kleiner als in voorgaande jaren, maar daar mogen wij AZ niet op afrekenen.
   Utrecht heeft flink ingeleverd met het vertrek van Amrabat, Haller, Barazite en zeer waarschijnlijk Ayoub. Heerenveen is ST.Juste, Slagveer, Mulder al kwijt en waarschijnlijk Larsson. Overal is dus wel wat.
   Kortom, als 1 man achter onze club !

   • hatse

    18 juli 2017 at 23:37

    Gerrit….. ‘k ben het met je EENS !!!

  • Vincent

   19 juli 2017 at 00:05

   Zie geen grote talenten aangetrokken worden…

   • Ryan

    19 juli 2017 at 02:32

    Oosting, Sakirovski, Koreniuk, Levi Garcia(Ja zelfs hij maar is pas 18!) Die 2 ijslanders. Zijn of waren grote talenten op dat moment dat ze waren aangetrokken

 8. oma

  18 juli 2017 at 18:58

  az zal nu eenmaal altijd zijn beste spelers die ze zelf opgeleid hebben helemaal verkopen.
  daar is het een opleidings club voor.
  maar dat is mijn punt nooit geweest.
  dat luie,zonder in zet voetballen dat is mijn punt.
  dat hoeft niet als ze dat niet doen kunnen ze wel zekker een vierde plek halen.
  dat is mijn punt.
  werklust bezieling.
  niet zo`n geleggenheids aanvoerder die zegt voor de t.v we hadden geen energie vanavond.
  wat deed brom de volgende wedstrijd was hij weer aanvoerder .
  meteen die band af pakken.
  dat is geen aanvoerder.
  weghorst komt aan alle kanten te kort.
  maar een ding kun je nooit zeggen van hem hij werkt niet.
  hij werkt zijn eigen de ballen uit zijn broek .
  waren er maar meer zo.

  • i.Pjotr

   20 juli 2017 at 22:08

   Nou Oma,
   Met venjofiets worden we niet op onze wenken bediend…..
   Wil het altijd mooi doen, en wil met n schone voetbalbroek naar huis.
   Het waren nog eens tijden…..Barry v Galen……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *