AZ onderuit tegen Griekse kampioen

By
Updated: juli 13, 2017

AZ heeft woensdagmiddag de eerste nederlaag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geleden. Olympiakos Piraeus was te sterk (2-0).

AZ is deze week op trainingskamp in Leende, net onder Eindhoven, en speelt twee oefenwedstrijden. Zaterdag rijdt de selectie vanuit Leende naar België, waar tegen Club Brugge zal worden gespeeld. Met dat duel wordt het trainingskamp afgesloten.

Woensdagmiddag speelde AZ een ‘thuiswedstrijd’. De spelers konden vanuit het hotel op de fiets naar het complex van amateurclub DOSL, waar de hele week getraind wordt en waar ook de wedstrijd tegen Olympiakos werd gespeeld.

Zoals inmiddels gebruikelijk in deze voorbereiding verscheen AZ voor en na rust met twee compleet verschillende teams in het veld. Daarbij was in beide helften opnieuw sprake van een mix van ervaren spelers en aanstormende talenten.

In die laatste categorie was Calvin Stengs opnieuw de meest in het oog springende speler. De rechtsbuiten wisselde goede individuele acties weer af met subtiele passjes.

Het zal voor Alireza Jahanbakhsh nog een hele kluif worden zijn basisplaats terug te veroveren. Jahanbakhsh ontbrak vanwege een blessure in de laatste wedstrijden van vorig seizoen en zag daarin Stengs uitblinken.

Dit seizoen miste Jahanbakhsh de eerste twee weken van de voorbereiding, omdat hij in juni nog interlandverplichtingen met Iran had. Maandag sloot hij aan bij de selectie. Hij kwam tegen Olympiakos nog niet in actie.

Gevaarlijk

Op het veld van vierdeklasser DOSL maakten AZ en Olympiakos er een heel aardige wedstrijd van, waarbij AZ zich vooral in de eerste helft liet gelden. Via Owen Wijndal, Mats Seuntjens en Fred Friday was het enkele keren gevaarlijk.

In de tweede helft was Olympiakos Piraeus duidelijk de betere. De kampioen van Griekenland, die net als Ajax binnenkort in de derde voorronde van de Champions League instroomt, scoorde na een uurtje spelen twee keer kort achter elkaar.

Bij de openingstreffer sneed Ben El Fardou Nabouhane door de verdediging van AZ, waarna hij keeper Gino Coutinho beheerst passeerde. Twee minuten later brak Vadis Odjidja Ofoe door. In een poging hem af te stoppen, duwde Stijn Wuytens de aanvaller in de rug. Het leverde Olympiakos een strafschop op, die werd benut door El Fardou Nabouhane.

AZ kwam na rust maar mondjesmaat tot kansen. De enige dreiging kwam van een kopbal van Guus Til (net over) en een schot van Jamie Jacobs, dat smoorde in het drukke strafschopgebied.

AZ-Olympiakos Piraeus 0-2.

59. El Fardou Nabouhane 0-1, 61. El Fardou Nabouhane (pen.) 0-2.

AZ, eerste helft: Olij; Opdam, Vlaar, Van der Linden, Haps; Seuntjens, Bakker, Wijndal; Stengs, Friday, Helmer.

AZ, tweede helft: Coutinho; Jacobs, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Til, Van Overeem, Rienstra; Bel Hassani, Weghorst, Dos Santos. Bron: N-H Dagblad

8 Comments

 1. Vincent

  14 juli 2017 at 11:04

  Zie het somber in… Maar ik laat me graag verrassen

 2. Gerritvooijs

  14 juli 2017 at 12:10

  Tja leuk dat uit proberen maar tegen Brugge hoop ik dat AZ gaat starten met de basis elf.
  Dus met Bizot, en van rechts naar links : Svensson, Vlaar, Hatzediakos, Haps, Overeem, Jahanbakshs, Wuytens, Stengs, Weghorst, Dos Santos.

  Dan krijgen we inzicht in de kracht van AZ op dit moment.

  • Vincent

   15 juli 2017 at 12:52

   Idd maar qua opstelling heb ik liever jahanbaksh op de plek van dos Santos en op de plek van jahanbaksh Seuntjes/Til/Helmer

   • AZ'67

    15 juli 2017 at 17:45

    Dos Santos, heeft zijn kans gehad, is gewogen en is veel te licht voor de eredivisie. Vlaar is op en daar moet AZ ook geen energie meer in stoppen.

 3. Brandon

  15 juli 2017 at 18:31

  Er hoeft helemaal niet zo dramatisch gedaan worden als er door velen gedaan wordt door het vertrek van Luckassen. Alleen zal er wel heel anders gespeeld moeten gaan worden en niet met veel ruimte in de rug dus niet echt aanvallend voetbal maar meer op de counter en al je het mij vraagt ligt dat AZ ook veel beter als je de spelers bekijkt die AZ heeft. Aan JvdB om nu snel een team te smeden die goed op elkaar ingespeeld is en we kunnen een goed seizoen tegemoet gaan. Wat betreft de TD die moet gewoon zijn mond houden met we willen aanhaken bij de top drie want dan moet je niet verkopen maar aankopen en je versterken. Dat is een ja-en neeknikker oftewel hoe de wind waait waait mijn jasje figuur. De Directeur kunnen we ook wel zonder want die kost alleen maar geld zet die lekker op de tribune bij de kakkerlakken daar hoort hij thuis en zet daar Louis van Gaal neer dan horen we ook een iets over voetbal.

  • Vincent

   15 juli 2017 at 19:04

   Countervoetbal kan ook erg leuk zijn!

 4. Brandon

  15 juli 2017 at 20:31

  Klopt Vincent en doelpunten tegen hebben we er genoeg van gehad dit jaar.

 5. Brandon

  15 juli 2017 at 20:51

  Nette 1-3 overwinning op een op volledig Club Brugge en dat is een prima prestatie want die spelen voorronde CL over anderhalve week. Haps speelde niet mee die wordt verkocht dat is nu dus zeker. De beginopstelling was. 1-4-3-3. Bizot, Svensson, Vlaar, Wuytens,Ouwejan,Rienstra,Seuntjes,Overeem,Stengs,Weghorst,Jahanbakhsh. Dit noemde John van de Brom zijn sterkste begin opstelling. Alle drie de doelpunten werden gescoord door Wout Weghorst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *