Transfer Luckassen van AZ naar PSV afgerond

By
Updated: juli 10, 2017

Derrick Luckassen lijkt de volgende PSV-aanwinst te worden. De verdediger van AZ is akkoord over een langdurig contract. De Eindhovenaren moeten nog wel overeenstemming zien te bereiken met AZ. Dat lijkt op korte termijn te gaan gebeuren.

PSV hoopt zo snel mogelijk een akkoord te bereiken met AZ. De ploeg van trainer Phillip Cocu vertrekt maandag op trainingskamp naar Zwitserland. Zodra er een akkoord is tussen de clubs kan de voormalig jeugdinternational de medische keuring ondergaan. Als er geen problemen zijn bij de keuring, kan hij daarna direct aansluiten bij de selectie. Bron: Omroep Brabant

UPDATE

Derrick Luckassen vertrekt bij AZ en heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij PSV. Ook Feyenoord was in de markt voor de verdediger, maar de Amsterdammer gaf zelf de voorkeur aan een vertrek naar Eindhoven.

Luckassen had in Alkmaar nog een contract tot de zomer van 2018, naar verluidt bedraagt de transfersom zo’n vijf miljoen euro.

Op de PSV-website zegt Luckassen: “Ik ben enorm trots dat ik deze overstap kan maken. Ik heb puur op gevoel voor PSV gekozen. Er waren wat andere opties, maar ik vind PSV een mooie club, één die bij me past. Ik hoop hier heel mooie tijden te beleven. Ik ben snel, sterk en wil mezelf graag bewijzen. Ik moet hard werken om aan spelen toe te komen en dat ga ik ook doen.”

36 Comments

 1. Jay

  10 juli 2017 at 09:10

  Nooit gedacht dat een Nederlandse club meer dan 6 miljoen zou betalen voor Luckassen. Dat doet Huiberts dan toch wel weer goed.

  Overigens had hij ook naar Feyenoord kunnen gaan, maar ondanks CL voetbal en extra geld, kiest hij dus toch voor PSV.

  • Jeroen

   10 juli 2017 at 10:52

   Is er echt 6M betaald voor hem? Dat vind ik echt een hoop geld. Vooral voor een speler als Luckassen. Ik ben nooit echt gecharmeerd geweest van hem. Ik hoop toch nog wel op wat actie vanuit AZ. De huidige selectie is gewoon onvoldoende om aan te haken bij de top… of willen we dat ineens niet meer?

   • Jay

    10 juli 2017 at 11:27

    Alles bij elkaar schijnen ze wel boven de 6 miljoen uit te komen, ja.

    Voorlopig haalt AZ geen vervanger voor hem. Ze gaan het opvangen met eigen jeugd, wat op zich mooi is, maar de ambitie om het de top 3 moeilijk te maken kan zo natuurlijk de ijskast in. En dan moeten we nog maar afwachten of Haps blijft.

    • Gerritvooijs

     10 juli 2017 at 17:46

     Die ambitie was en is misplaatst ! AZ is gewoon een degelijke subtopper met een begroting die wedijvert met concurrenten als. Utrecht, Vitesse, Heerenveen en nu nog Twente. Aan deze clubs moet AZ zich spiegelen.

     De top 3 heeft een begroting die 3 tot 4 keer zo groot is. Het stadion loopt ondanks zeer goede prestaties 3e, 4e en 6e steeds verder leeg en dus heeft AZ steeds minder inkomsten. Dit jaar mist AZ ook nog eens 6-7 miljoen aan Europese inkomsten. Het is dus volstrekt onrealistisch om meer te verwachten als de doelstelling van dit jaar: het publiek meer vermaak bieden in de thuiswedstrijden.

     • Timon

      10 juli 2017 at 19:01

      Het publiek meer vermaak bieden in thuiswedstrijden…… wat een doelstelling….. een kinderhand gauw gevuld! Analyse verleden seizoen : zeg Johnny , thuis niet zoveel gewonnen he? Nee, ga i volgend jaar beter doen!
      En de heren namen een glas en deden een plas. Thuis gekomen rolden zij nog over de grond van het lachen hoeveel zij komend seizoen weer gaan verdienen…

     • Urdal

      10 juli 2017 at 21:12

      En je ziet de tendens onder Vd Brom. 3de, 4de, 6de. Het is net als het spel onder Brom, wordt steeds minder en minder.

    • Ryan

     10 juli 2017 at 21:56

     @Jay en Jeroen

     Ze hebben de ambitie om de top 3 lastig te maken maar met heel veel eigen jeugd en kwaliteitsaankopen zoals Svensson. Maar jeugd gaat voor. En dat is niet dit jaar of volgend jaar maar een stuk die ze hebben gezet op de Horizon. Zonder ambitie staat de club stil en gaat dan achter uit. Dus ja het is een grote uitdaging omdat voor elkaar te krijgen maar dat komt wel goed. Wacht eerst de oefenwedstrijd tegen club Brugge kijken hoe de resultaten zijn. Oleksandria had Vitesse met 2-0 verslagen maar AZ wint er 3-1 van zonder Jahanbaksh of Svensson en de 2 de helft met een b elftal dus.

     Met het aantrekken van Slot heb je uitstekende assistent waar ik heel veel in geloof en ik denk dat AZ 3de Word komend seizoen.

 2. Lothar

  10 juli 2017 at 10:08

  Las ook dat ze voorlopig geen vervanger gaan aantrekken…………….
  Huiberts zit als Dagobert Duck op zijn centen en wij zien ons elftal steeds verder uitdunnen.

  Resultaat: moeilijke seizoensstart, mindere resultaten, vd Brom er uit en dan kan Max zijn zwaar bewaakte munten besteden aan een afkoopsom voor Johnny!

  Iedereen kan het zien aankomen, waarom onze leiding niet???

  • Vincent

   10 juli 2017 at 10:43

   Doet hij expres zodat er een reden is om vd brom te ontslaan 😉

  • Gerritvooijs

   10 juli 2017 at 17:50

   Als jouw scenario uitkomt dan valt de schade erg mee. VDB heeft een 1 jarig aflopend contract. Dus dat gaat AZ echt niet veel kosten.

 3. Vincent

  10 juli 2017 at 10:45

  Wel jammer… We hebben nu een erg traag centrum gelukkig spelen we niet in de EL anders waren we helemaal de sjaak. In de eredivisie moeten Rens en Ron het wel kunnen redden maar daarbuiten zijn ze echt te traag voor en pantelis als vervanger als 1 van hen geblesseerd is vind ik ook erg magertjes…

 4. Vincent

  10 juli 2017 at 10:46

  Hopelijk komt Rienstra niet in de plaats van Luckassen op het middenveld!

 5. Vincent

  10 juli 2017 at 16:51

  Utrecht heeft wel erg goede aankopen…

  • Ryan

   10 juli 2017 at 23:09

   Zoals wie?

   Makienok? Een geflopte Deen van 2 meter.

   Dessers? Een jupiler league speler die zich maar moet bewijzen op eredivisie niveau.

   Marsman? Het lachertje tussen palen op vd hart na?

   Dumic? Niet veel beter dan van Eijden.

   David? Een blessure gevoelige en geflopte jeugdspeler van Twente waarbij die niet eens bij GAE opviel

   Vd Streek? Een matige middenvelder die toevallig een goed seizoen heeft gedraaid bij Cambuur..

   Mwah ik ben niet echt onder indruk.

   Kijk eens naar hun uitslagen in oefenwedstrijden zie je dat het niet goed gaat:

   Datum Wedstrijd  
   28-06 FC Utrecht- Jodan Boys 3-2
   02-07 FC Utrecht- Rubin Kazan 1-1
   05-07 FC Utrecht- FC Ufa 0-1    
   08-07 FC Utrecht- Qabala 0-1

   • Vincent

    11 juli 2017 at 12:52

    We zullen zien wie gelijk heeft

 6. Gerritvooijs

  10 juli 2017 at 17:31

  Goed gedaan door AZ! Een hoop geld al zo vroeg in dit transferwindow.
  Deze periode loopt nog wel even en we moeten niet raar opkijken als er ook serieuze interesse wordt getoond voor Haps en Jahanbakshs. Dit waren met Luckassen de beste spelers van AZ het afgelopen seizoen.

  Luckassen wordt geen vervanger voor gehaald denk ik zo want AZ heeft Vlaar, Van Eijden, Van de Linden en Hatzediakos. Gekkenwerk dus om een nieuwe verdediger te kopen. Persoonlijk zou ik Hatzediakos laten instromen omdat hij meer snelheid heeft en de kwaliteiten.
  Die jongen verdient in dit seizoen de kans om zich definitief in de basis te spelen.

  • Timon

   10 juli 2017 at 19:03

   Van der linden? Hahahahahaha, stop nou Gerrit

   • Gerritvooijs

    10 juli 2017 at 21:03

    Hij is voor mij ook niet meer als reserve speler maar staat nog steeds op de loonlijst. Hatzediakos heeft mijn voorkeur. Verdedigers moet je zelf op kunnen leiden. Creatieve spelers zijn schaarser en moet je soms halen. Mahi bv voor de linkervleugel.

   • Ryan

    10 juli 2017 at 21:58

    Vd Linden is een uitstekende back up. Hij maakt zelden fouten en heeft een uitstekend trap en visie. Alleen hij is traag maar dat compenseert hij met goed het spel lezen.

   • Ruud

    10 juli 2017 at 22:31

    Hoe vaak heeft hij Gouweleeuw niet gered 2 jaar terug. Ga je schamen, Timon!

 7. Oud

  10 juli 2017 at 19:43

  Voorlopig gaat het allemaal nog niet zo vlot, doelstelling was het hele elftal verkopen en dan met de B-junioren voor Europees voetbal gaan. Opschieten met Haps, van Overeem, Weghorst en Jahanbaksh dus.

  Het vertrek van Luckassen lijkt misschien niet zo’n verzwakking als je jezelf met de top-3 vergelijkt, maar in de strijd om plaats 10 waar we komend seizoen in verzeild gaan raken kun je hem best gebruiken. Jammer dat de clubleiding alleen maar in woorden omhoog kijkt en zich verder voornamelijk bezig houdt met het uithollen van de club en de uiteindelijk onvermijdelijke degradatie. Voordat je een seizoenskaart koopt eerst maar even zeker stellen dat er nog wel een club is.

  • Gerritvooijs

   10 juli 2017 at 21:39

   AZ staat de afgelopen seizoenen daar waar het hoort 4 t/m 8.
   Max heeft als kersverse TD idd geroepen dat de ambitie was het de top-3 moeilijk te maken, Europees overwinteren, lang meedoen in De Beker / winnen, plaatsen voor weer een seizoen Europees voetbal.

   Veel te hoog van de toren geblazen en de deksel op de neus gekregen. Ondertussen heeft AZ de afgelopen 3 seizoenen naar vermogen gepresteerd – 3,4,6 – maar voldoet het niet eer aan de hoge verwachtingen van het AZ publiek.

   AZ doet niet mee met de top-3 en speelt geen voetbal zoals onder Adriaanse. Het publiek keert zich daarom af van AZ. Deze spelers kunnen daar niet zo veel aan doen want zij hebben de kwaliteiten niet om aan die verwachtingen te voldoen. Met Vincent Jansen en Henriksen speelde AZ een fantastische 2e seizoenshelft voor AZ begrippen. Toch lees ik dat het voetbal ook toen ruk was. Tja beter als die periode gaat het denk ik niet meer worden.

   Aan het einde van het teleurstellende seizoen was vaak te horen dat er meer vermaak moest zijn, passie en strijd en dat de resultaten dan voor lief genomen werden.
   Nu zegt Huiberts wat het publiek vroeg : meer vermaak in de thuiswedstrijden. Is het weer niet goed 😉

   Ik ben jaloers op Feyenoord. Sinds de jaren 80 doet Feyenoord nog maar zelden mee om de titel, is het voetbal vaak niet om aan te zien en worden miljoenen weggegooid totdat de club bijna failliet was.
   De fans bleven “gewoon” komen ondanks dat hun kritiek niet mals was. In Alkmaar zegt het publiek niet zoveel maar loopt het langzaam aan steeds meer weg en dat is jammer vind ik.

   Als AZ directie moet je dan gezond beleid gaan voeren om die steeds mindere inkomsten het hoofd te blijven bieden.
   Zelf spelers opleiden en verkopen is dan de belangrijkste bron van inkomsten.
   Ondertussen wel proberen om de toeschouwers meer vermaak te bieden en proberen te kwalificeren via beker of play-offs voor Europees voetbal.
   Ik sta vierkant achter de club omdat dit verstandig beleid is waarmee de club nog jaren naar haar vermogen goed kan presteren.

   • Keet

    10 juli 2017 at 22:17

    Als je de play off wedstrijden tegen Groningen en Utrecht thuis gezien hebt, dan weet je dat het best mogelijk is om aantrekkelijk te spelen en resultaat te halen met deze selectie. Maar je moet het wel durven. Nu kwam het per toeval omdat Stengs een geblesseerde Jahanbaks mocht vervangen.Maar VdB is een behoudende coach.

    • Gerritvooijs

     10 juli 2017 at 23:37

     Keet,
     Natuurlijk kan het echt wel. Deze groep kan top spelen maar geen 34 wedstrijden. AZ speelde bij de start van de play-offs onbevangen alles of niets omdat het seizoen al verloren leek.

     In de laatste wedstrijd was alles anders. Nu speelde Utrecht voor god en vaderland en speelde AZ volledig van de mat.
     Dus ja AZ kan heel goed voetballen als het allemaal even meezit, maar AZ zal ook tegen zeperds oplopen door gebrek aan topkwaliteit. Als we dit kunnen accepteren gaan we vaker van dit soort wedstrijden vaker zien.

     AZ, Utrecht, Heerenveen, Vitesse zullen ook komend seizoen zeer waarschijnlijk in de play-offs tegen elkaar spelen tenzij 1 van de 4 de beker al gewonnen heeft. Deze 4 ploegen zitten gewoon heel dicht bij elkaar. Daar komt Twente over 2 jaar ook nog bij.

     • az woman

      11 juli 2017 at 06:15

      Ik vraag me af waar FC Twente over twee jaar staat, de schoonmaak is daar voorlopig nog niet klaar, als ik goed geïnformeerd ben. De verhalen van, van Halst zijn denk ik een decor wat ze ophangen, om als club goed naar buiten te treden, zodat eventuele sponsors of geldschieters, zich niet schamen als ze zich met een club als FC Twente willen associëren. Triest hoe een bestuur niet met beide benen op de grond kon blijven staan. gelukkig is het bestuur bij AZ en ik denk met name meneer Nelisse wel nuchter en realistisch.

     • Keet

      11 juli 2017 at 22:49

      Ben ik met je eens. Voor mij maakt het niet uit als je af en toe tegen een zeperd aanloopt als je op de aanval speelt. Liever dat dan dat behoudende (PSV) voetbal van afgelopen jaar.

 8. Jay

  11 juli 2017 at 09:26

  AZ moet de supporters gewoon eerlijk vertellen wat de plannen zijn. Willen ze het de top 3 moeilijk maken of willen ze vooral eigen jeugd inzetten en met leuk voetbal in de top 7 eindigen.

  Ambitie is mooi, maar het moet wel realistisch blijven. Als je zegt het de top moeilijk te willen maken en je speelt wedstrijden zoals vorig seizoen, dan is het niet gek dat het publiek begint te morren.

  Kortom, laat ze nu duidelijk naar buiten communiceren dat ze dit seizoen gewoon de play-offs willen halen met aantrekkelijk voetbal en weer hopen op een stunt in de beker. Weet iedereen waar hij/zij aan toe is en zijn de verwachtingen ook niet te hoog.

 9. Kaazie87

  11 juli 2017 at 16:06

  Transferperiode loopt nog.bijna 2-maanden lieve mensen er gaat nog genoeg gebeuren. Ryan utrecht is er weldegelijk op vooruit gegaan, en is op dit moment verder als az oefenwedstrijden zeggen niks. az won ook in de 90e minuut pas van de polderse selectie. Ik ben ervan overtuigd dat az nog minimaal 4 spelers gaat halen, utrecht en vitesse hebben zich nu al.prima versterkt en nu gaat az kijken waar ze zich kunnen versterken om beter te zijn als die ploegen

  • Ryan

   11 juli 2017 at 17:22

   Misschien komt dat van de polders selectie dat nog niet eens 24 uur eerder ook al een pot hebben gespeeld… dat is toch zwaar hoor.

   Als jij vind dat Utrecht er op van uit vind gaan mag je wel je ogen schoonmaken.

   Ruiter of marsman? Ruiter by far.

   Amrabat of vd Streek? Amrabat by far.

   Barazite of David? Barazite by far.

   Haller of Makienok? Haller

   Zivkovic of Dessers? Mwah om het even.

   Dus ja ik vind dat Utrecht er op achteruit is gegaan ipv vooruit.

   Terwijl AZ met Bizot(Slechter dan rochet en ongelukkiger dan Krul kan niet), Stengs (volseizoen), Svensson(volseizoen), Boadu, Wijndal en Helmer wel degelijk op vooruit is gegaan.

   Daartegenover staat het vertrek van deadweight Lewis, Johansson en Luckassen.

   Vergeet niet dat het staf van AZ ook anders is met Slot erbij dus dat kan ook veel punten schelen.

   Maar dit is mijn simpele mening ben benieuwd of jij echt vindt dat Utrecht met de spelers die ze hadden en nu hebben echt beter zijn geworden.

  • oma

   12 juli 2017 at 07:05

   bovendien heeft Utrecht een hele goeie trainer wat AZ ook niet heeft.
   die spelers kun je wel vergeten er gaat jeugd door stromen.
   ik denk dat AZ de handen dicht mag knijpen als ze de 10de plaats halen.

   je heb gelijk oefenwedstijden zeggen niets.
   ik weet nog dat AZ67 iedere oefenwedstrijd verloor en lachende het eerste kampioenschap pakte.
   dus wat zegt een oefenwedstrijd?

   • Ryan

    12 juli 2017 at 13:10

    Dat vind jij en is je goed recht.

    Maar hoe sommige het hier omschrijven waar jij onder valt is dat AZ het sterven nabij is. En ik met andere aan de andere kant zit en de positieve kant belichten.

    Waarop baseer je dat AZ max 10de wordt? Terwijl er geen sterkhouders zijn vertrokken en bij de concurrentie wel.

    Over die trainer heb je gelijk maar AZ heeft een nieuwe assistent aangetrokken die behoorlijk de touwtjes in handen heeft op de trainingen en ook van die super trainer heeft gewonnen met een elftal wat 3 klasses minder was.

    Met de talenten die nu komen en sterker worden gaat het AZ een stuuk beter dan vorig jaar.

    Dus ja die 10de plek is gewoon flauwekul wat je noemt.

    En oefenwedstrijden van die kaliber die Utrecht heeft gespeeld zegt wel degelijk wat omdat ze op redelijk Europees niveau zijn en gelijkwaardig aan AZ.

    • Vincent

     14 juli 2017 at 11:08

     Ryan wat voor pillen neem jij? Ik wil die ook!

     • Ryan

      15 juli 2017 at 22:46

      Biertje en goed slapen en je kan er tegenaan 😉

 10. Ruud

  11 juli 2017 at 19:08

  Zeg alles goed en wel, maar meestal wordt een vertrekkende speler hier bedankt voor zijn inzet en trouw voor de club. Ik denk dat Luckassen dat zeker verdient. Hij heeft mij in andere jaren wel eens geërgerd met het ‘Luckassenmomentje’, maar dit jaar was hij een rots in de branding voor AZ als eens geschoffeld moest worden. Wie gaat dat dit jaar doen? Ik zie Rienstra daar niet voor aan. Nogmaals, Derrick bedankt!

 11. oma

  12 juli 2017 at 14:16

  toch altijd mooi ik heb het tegen kaa87zie en een ander antwoord.
  lachen.

  • oma

   12 juli 2017 at 14:19

   sorry kaazie87 het is even verkeert gegaan met je naam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *