AZ begint oefencampagne met winst (1-7)

By
Updated: juli 2, 2017

AZ heeft zaterdagmiddag haar eerste wedstrijd van de oefencampagne gewonnen van de Regioselectie. In Dirkshorn werd het, na een 0-3 ruststand, uiteindelijk 1-7 voor de Alkmaarders. Marco Bizot en Jamie Jacobs maakten hun eerste minuten in de hoofdmacht.

Op een vol complex van vv Dirkshorn werden de spelers van de Regioselectie en AZ onthaald met fakkels en applaus.

Van Overeem 0-1
Het duel was pas vijf minuten oud toen de bezoekers de score openden. Mats Seuntjens snelde over de rechterflank en bereikte met een lage voorzet Joris van Overeem. De middenvelder had vervolgens geen enkele moeite om de bal binnen te schieten: 0-1.

Dos Santos
Met exact 30 minuten op de klok verdubbelde AZ de voorsprong. Fred Friday zette met een fraaie steekpass Dabney dos Santos vrij voor de goal en hij schoof eenvoudig de 0-2 tegen de touwen. Niet veel later kon de linksbuiten zijn tweede maken, maar hij miste van zo’n vijf meter.

Tweede
Op slag van rust maakte Van Overeem er met zijn tweede van de middag 0-3 van. De middenvelder dook op voor Joey Wisse, omspeelde de doelman en kon rustig binnenwerken in het lege doel.

Nieuwe namen
Met elf nieuwe namen verscheen AZ aan de aftrap van de tweede helft. Eén van die namen was Wout Weghorst. De spits was direct dicht bij een treffer, alleen ging zijn inzet ging op de lat.

Strafschop
In de 58e minuut kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Invaller Gino Coutinho verwerkte een terugspeelbal niet goed en moest daardoor de tussengekomen Regioselectie-aanvaller afstoppen. Dit deed hij door een overtreding te maken en de dienstdoende scheidsrechter gaf een penalty. Michel Lanting schoot de strafschop raak: 1-3.

Ouwejan 1-4
Niet veel later was de marge alweer drie. Thomas Ouwejan stoomde mee op, legde aan en krulde de bal in de verre hoek achter de ingevallen doelman Coen Filee: 1-4. Via doelpunten van Guus Til, Wout Weghorst en Jeremy Helmer liep de score uiteindelijk verder op tot 1-7.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *