AZ bereid om mee te werken aan vertrek Tankovic

By
Updated: juni 28, 2017

AZ is bereid om te luisteren naar biedingen op Muamer Tankovic. De aanvaller kwam vorig seizoen tot slechts dertien wedstrijden en twee doelpunten voor de hoofdmacht. Zijn contract loopt nog twee jaar door, maar directeur voetbalzaken Max Huiberts weet dat Tankovic aast op meer speeltijd. De enige bespreekbare optie is echter een definitieve verkoop; AZ ziet een verhuurperiode niet zitten.

Een van de geïnteresseerde clubs is IFK Norrköping, zo meldt Expressen dinsdagavond. De Zweeds kampioen van 2015, vorig jaar geëindigd als derde, heeft zich echter nog niet gemeld bij Huiberts. “Het contract van Tankovic loopt nog twee jaar door en we zijn blij met hem”, vertelt de AZ-directeur aan de Zweedse krant. “Het is een fantastische jongen. Hij heeft goede dingen laten zien voor ons, maar ik heb er begrip voor dat hij wekelijks wil spelen.”

Huiberts verklapt dat hij ‘een paar kleinere Nederlandse clubs’ nul op het rekest heeft gegeven toen ze zich meldden voor Tankovic. “Ze hadden interesse om hem te huren, maar daar heb ik resoluut ‘nee’ tegen gezegd. We hoeven hem niet te verhuren. Ik heb de geruchten over Nörrkoping ook gehoord, maar die club heeft nog geen contact met mij opgenomen. We onderhandelen op dit moment met niemand. We zijn bereid om naar elke club te luisteren die hem wil kopen.”

Tankovic speelde tussen 2005 en 2011 al in de jeugdopleiding van Nörrkoping. De Zweedse aanvaller verruilde Fulham in de zomer van 2014 voor AZ, waarvoor hij sindsdien 58 competitieduels speelde en 10 keer scoorde. Zijn zaakwaarnemer Fabio Alho zinspeelt op een transfer voor de aanvaller van Zweden Onder-21. “Hij zit in een cruciale fase van zijn loopbaan. Nu geniet hij van een welverdiende vakantie na een lang seizoen, daarna zullen we zien wat er gebeurt.” Bron: Voetbalzone

6 Comments

 1. Prins

  28 juni 2017 at 17:08

  Verkopen die gast.

 2. gerard

  29 juni 2017 at 10:02

  Moeten er wel geïnteresseerden zijn.

  • KeesK in Paraguay

   30 juni 2017 at 18:53

   Misschien moet je hem wat leuker maken. Bijvoorbeeld elk doelpunt dat hij maakt bij zijn nieuwe club stort AZ 5% van de aankoopsom terug naar de koper, met een maximum van 10 doelpunten.
   Dure sparringpartner voor op de training zoals AZ er wel meer van heeft gehad…

 3. i.Pjotr

  29 juni 2017 at 22:45

  Jammer, zit er wel in, maar het komt er helaas niet uit……….
  Heb hem bij jong AZ, mooie dingen zien doen, bij AZ1 te weinig.
  Kreeg overigens weinig vertrouwen van vdBrom……. die zit er nog n jaar…. dus hij zal eieren voor zijn geld kiezen.

 4. Silver

  1 juli 2017 at 09:55

  Ik ben bang dat we Derrick Luckassen kwijt gaan raken bij AZ, juist de speler die met zijn kracht en inzet van groot belang is voor de verdediging.
  Hopelijk gaat hij niet voor een paar grijpstuivers weg, maar kan er nog behoorlijk aan deze transfer verdiend worden.
  Op zich gun ik het Derrick wel om een stap hogerop te maken.

 5. Oud

  2 juli 2017 at 01:45

  Dus Weghorst, Rochet, Luckassen, Haps en Tankovic? En dan aan de hand van Dabney dos Santos volgend seizoen top-5 spelen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *