AZ wil het publiek weer gaan vermaken

By
Updated: juni 26, 2017

Het moet bij de thuiswedstrijden van AZ weer een feestje zijn. Dat is de unanieme boodschap directeur voetbalzaken Max Huiberts en trainer John van den Brom zondag uitdroegen. Vele honderden supporters bekeken de eerste training in Alkmaar ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Volgens Huiberts zit er meer dan voldoende potentie in de huidige selectie om het de toeschouwers in de thuiswedstrijden naar het zin te maken. Van den Brom deelt die mening. “Mijn doelstelling is om beter voor de dag te komen en dat we de supporters meer gaan bieden dan afgelopen seizoen. De thuiswedstrijden in de play-offs waren van een heel hoog niveau. Ik vind het een mooie doelstelling om dat niveau te gaan brengen.”

Op keeper Marco Bizot na waren er geen nieuwe spelers te zien op het trainingsveld. Wel is er een aantal spelers uit de eigen jeugdopleiding doorgeschoven waarin de Alkmaarders veel vertrouwen hebben. Zo maakten Boadu, Opdam en Wijnal de stap naar de A-selectie. De internationals Tankovic, Jahanbakhsh en Svensson mogen zich later melden. Voormalig eerste keeper Rochet mag vertrekken. Hij is op stage in Turkije.

Maher

De geruchten over de terugkeer van Adam Maher werden door Huiberts weggewuifd. “Wij hebben voor die positie genoeg jongens rondlopen.” Eén van die jongens is Iliass Bel Hassani. “Wij denken dat er veel meer potentie in Bel Hassani zit.”

Voor Wout Weghorst, Derrick Luckassen en Ridgeciano Haps is volgens Huiberts geen interesse.

Maandag traint AZ weer gewoon op Kalverhoek in Wijdewormer. Zaterdag is de eerste oefenwedstrijd in Dirkshorn. De tegenstander is een regionale selectie. Bron: RTV N-H

9 Comments

 1. Jay

  26 juni 2017 at 11:26

  AZ wil het publiek dus vermaken met nagenoeg dezelfde selectie als het teleurstellende vorige seizoen, aangevuld met een nieuwe keeper en wat jeugd. De hoop dat dit gaat gebeuren is gebaseerd op 2 goede wedstrijden in de play-offs.

  Noem mij negatief, maar ik krijg hier nou niet echt vertrouwen van. Bij mij overheersen al die andere zeer slechte wedstrijden, spelers die toch niet genoeg kwaliteit leken te hebben en een trainer met te veel wisselende opstellingen en rare wissels.

  • Ryan

   26 juni 2017 at 12:36

   Er waren een paar problemen.

   De hoeveelheid wedstrijden die gespeeld werden in het seizoen waardoor er niet getraind werd om vastigheden en vd Brom veel moest rouleren.

   Dennis Haar die de videoanalyses maakt maar tactisch niks bracht en lekker op de naam van zijn vader teerde.

   Een Nederlandse topkeeper gehaald maar die faalde bijna elk weekend.

   Scheidsrechterlijke beslissingen die erg tegen zaten dit seizoen.

   Maar dat is allemaal zo goed als opgelost.

   Maar nu speelt AZ een stuk minder wedstrijden dus er kunnen meer automatismen in het spel komen plus Helmer, Stengs, Boadu, Opdam, Ouwejan en Wijndal zitten vast bij het eerste en wie weet is het niveau van Koreniuk zo hoog dat hij ook komt ipv dos Santos en García.

   Dennis Haar is weg en daarvoor hebben we Arne Slot die goed heeft gepresteerd met Cambuur en een duidelijke visie heeft over voetbal en meer verstand lijkt te hebben dan Haar.

   Met Bizot heb je een degelijke keeper die de beste keeper werd geroepen van de belgische competitie. Plus de jongens die er vorig jaar kwamen een jaar hoger niveau hebben getraind en makkelijker het spel aan kunnen denk aan seuntjes friday en bel hassani

 2. de echte supporter

  26 juni 2017 at 13:04

  Ryan ik hoop dat je gelijk heb en krijgt. het was het afgelopen seizoen wel drama. Maar ben het met je eens dat we nu minder wedstrijden hebben en daarmee de kans groter wordt op automatisme in het spel. Daarin tegen bouw je minder ervaring op. Maar laten we uitgaan van dat het een mooi seizoen gaat worden.

 3. woonwagenpower

  26 juni 2017 at 19:45

  AZ wil het publiek vermaken, dat is een hele goeie stap in de goeie richting.Een mooie doelstelling, maar wel een doelstelling waar je veel kanten mee uit kunt. De één geniet ervan als AZ maar wint, de manier waarop zal dan een worst zijn, de ander gaat liever punten morsen, maar met een spel om je vingers erbij af te likken, de ander vermaakt zich prima in het counter voetbal, en weer een ander vindt alles goed als we maar niet degraderen, die gaat voor een uitje met een biertje een een lekker broodje. Nu moet ik er wel voor mezelf bij zeggen, dat het ook gauw beter kan in vergelijking met het afgelopen seizoen. Maar wat is voor AZ een juiste graadmeter in deze? Is het vermakelijk genoeg als Silver zich vermaakt? of Jeroen, Oma, Gerard, Brough, Kaazie, Hatse, Gerrit, AZ woman om er een paar te noemen. Of wordt de graadmeter de (A)ltijd (Z)ichzelf blijvende en zeer kritische Timon? Wanneer vinden Robert en Max het vermakelijk genoeg? Wie het weet mag het zeggen.

  • az woman

   26 juni 2017 at 19:52

   Als Timon zich vermaakt, dan moet het wel heeeeeeel goed voetbal wezen.Dan moet alles kloppen. Een ding wil ik ook nog even kwijt , Ik kan mij vergissen maar ik heb nooit commentaar op de arbitrage van Timon gelezen, zou die foutloos zijn in Nederland?

 4. Gerrit Vooijs

  26 juni 2017 at 22:16

  Een nieuw seizoen een ander geluid. Max heeft de kritiek gehoord en kiest ervoor om de supporters te plezieren binnen de mogelijkheden.
  Die mogelijkheden zijn op dit moment niet zo heel groot omdat de club zijn reserves voor het grootste deel in het stadion en de jeugdopleiding heeft gestoken.
  Geen Europese inkomsten en geen transferinkomsten, het is dubbel op.

  Door de schuldsanering kan AZ financieel dus een stootje hebben maar kan het niet investeren zonder risico.

  Maar goed het beleid staat: de jeugd is de toekomst. VDB zal dus met deze groep aan de slag moeten en de supporters zullen dit stapje terug moeten accepteren.

  Het zwakste punt van dit AZ is het middenveld. Er zijn geen dynamische balafpakkers. Daarvan heeft AZ er maar 1, Luckassen en die wil niet bijtekenen omdat hij een stap omhoog wil maken.
  Seuntjes, Wuytens, Overeem, Rienstra, IBH, Til, Helmer, kunnen allemaal lekker ballen maar verliezen onder druk hun persoonlijke duels op het middenveld.
  Dit maakt AZ instabiel. De Playoffs hebben wel laten zien dat AZ leuk / heel goed kan ballen wanneer de tegenstander terugplooit.
  Is de tegenstander bereid om AZ tactisch en fysiek onder druk te zetten zullen we in 4-3-3 soms een flinke zeper zien.

  AZ zou tegen de top 3 en Utrecht/Vitesse een 5-2-3-1 systeem moeten kunnen spelen met Luckassen en Wuytens als verdedigend blok voor de defensie en bv Hatzediakos naast Vlaar. In de andere wedstrijden moet AZ voor het avontuur gaan. Kan AZ volgens mij met het zelfde of iets meer punten eindigen als afgelopen seizoen.

  Nieuw seizoen, ik heb er weer zin in.

  • hatse

   26 juni 2017 at 22:22

   Gegroet Gerrit… goed weer van je te horen(!)

  • Silver

   26 juni 2017 at 23:20

   Gerrit goed dat je er weer bij bent

 5. AZ4Altijd

  2 juli 2017 at 19:36

  Vermaken met welke spelers? Als je een Haps Luckassen laat gaan raak je twee bekangrijke spelers kwijt. We kunnen niet alleen met kleuterklasje aantreden. We hebben talentvolle jeugd maar je heb ook oudere ervaren spelers nodig die er meteen staan. Anders kun je net zo goed je mond houden mbt doelstelling top 3 aanvallen. Of moet top 3 bedoelen van onderen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *