AZ blameert zich met wanprestatie tegen FC Utrecht

By
Updated: mei 28, 2017

AZ mist Europees voetbal doordat de ploeg van John van den Borm verloor van FC Utrecht na strafschoppen. AZ verdedigde in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht een 3-0 voorsprong in de strijd om een Europees ticket. De Utrechters gingen furieus van start in de verzengende hitte van de Galgenwaard en AZ liet zich volledig overrompelen. Het werd een strijd die haast op leven en dood werd uitgevochten, waarin een verlenging nodig was, nadat Krul in de laatste seconde van de extra tijd een penalty stopte bij de stand 3-0. In die verlenging werd niet gescoord zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin won FC Utrecht met 4-3.

29 Comments

 1. Jay

  28 mei 2017 at 16:32

  1 schot op doel in 120 minuten. Dat zegt eigenlijk alles wel. Wat was het weer ouderwets slecht. Hoe dat inene kan na 3 goede wedstrijden, is voor mij echt niet te begrijpen.

  Wat een uitermate teleurstellend einde van een teleurstellend seizoen.

 2. Timon

  28 mei 2017 at 16:41

  Helemaal klaar . Geen seizoenkaarten,vd B niet vertrekt :is volledig logisch dat hij opzout,niet aan de doelstellingen voldaan.Geen krachtpatser erbij, wordt ook volgend jaar niets.
  Eerst maar eens afwachten wie ervertrekt en wat er blijft ,ga geen 4×300 € en de rest meer voor deze ellende uitgeven
  Verleden jaar gered doorVlaar en die spits,dacht nu zelfde truc met Krul uit te halen,volledig mislukt .
  Wat een waardeloze trainer !

  • 1AZ1

   28 mei 2017 at 18:31

   Rot jij eens op Timon ouwe zuurpruim we zijn jou liever kwijt dan rijk! Ga lekker op je Ajaxforum je zuur verspreiden, stakker!

 3. oma

  28 mei 2017 at 16:42

  AZ weer ouderwets op dreef of niet op dreef?
  misschien is dit beter voor AZ Brom eruit,een andere trainer kan rustig een ander elftal op bouwen.

 4. gerard

  28 mei 2017 at 17:06

  Deze wedstrijd illustreerde eigenlijk het gehele seizoen: de wisselvalligheid van AZ.

  AZ kan soms weergaloos spelen: Zenit thuis, Heracles thuis, Utrecht thuis, ajax thuis maar de wedstrijden daarop volgend waren weer hopeloos.

  John van de brom krijgt er maar niet die wisselvalligheid uit, er staat totaal geen maatstaaf op het spel van AZ .

  Dit moet Huiberts en Eenhoorn toch echt meenemen in het eind oordeel.

  John is een enthousiaste jongen tussen de spelers maar tactisch is het ondermaats.

  Een 3-0 wedstrijd mag je natuurlijk nooit en te nimmer meer weg geven, zeker als je telkenmale roept structureel in de top4 te willen spelen.

  Wil AZ nu nog serieus willen worden genomen als de ambiteuze club die het de top 3 moeilijk wil maken dan zullen er koppen moeten rollen. Een seizoen als deze kan men domweg niet ongestraft voorbij laten gaan en op dezelfde voet het volgende seizoen ingaan omdat er op het laatst een leuk talentje uit de hoge hoed tevoorschijn is gekomen.

  Eenhoorn liet vandaag nog bij de Tafel van Kees weten dat AZ structureel in de top4 moet spelen dan moeten er dus door de leiding maatregelen worden genomen en dat verwacht ik dan ook!

 5. Jeroen

  28 mei 2017 at 17:47

  Echt… hoe is dit mogelijk!! Kansloos. Geen enkele kans gehad. Vd Brom, ajb, vertrek. Dit team heeft een andere leider nodig. Wat een deceptie.

 6. Evert

  28 mei 2017 at 17:48

  Welke lullekop loopt iedereen negatief te liken!!??

  • Vincent

   28 mei 2017 at 19:37

   Viel mij Ookal. Op…

   • Evert

    28 mei 2017 at 21:08

    Dat is een of andere zielepoot, familie van de Brom misschien hahahaha

  • Evert

   28 mei 2017 at 21:06

   Zielig

 7. Evert

  28 mei 2017 at 17:59

  Als de directie en bestuur nog enigzins sirieus genomen wilt worden dat word vdB weggestuurd en de selectie bijgespijkerd. Doen zijn dat niet is het duidelijk dat zij incompetent zijn voor hun functie en zijn hun woorden niets meer waard. Ik hoop dat het laatste niet waar is anders worden het nog zware jaren voor AZ met een prachtig stadion en trainingscomlex maar geen plubliek……

 8. kaazie87

  28 mei 2017 at 18:12

  als de doelstellingen niet behaald worden, en die zijn niet behaald en daarbij zijn de sponsoren en supporters niet tevreden dan zullen er maatregelen genomen dienen te worden en de meest logische maatregel in dit geval is de trainer eruit dus dat zal ook wel gebeuren daar ben ik van overtuigd, ik vermoed deze week al. ron jans of fred rutten zullen de meest logische vervanger zijn of hebben jullie andere wensen? ten hag en f de boer kunnen we alvast een streep doorzetten want die komen echt niet

 9. kaazie87

  28 mei 2017 at 18:15

  wat uitstraling betreft mag van mij ron jans het wel doen, maar wat kwaliteiten betreft heeft fred rutten de beste papieren, heeft weinig gewonnen maar heeft wel veel spelers beter gemaakt, en denkt realistisch bij psv was het niet om aan te zien maar hij haalde er wel het beste uit. maar bij Vitesse en bij feyenoord speelde zijn teams heel aardig voetbal

 10. kaazie87

  28 mei 2017 at 18:17

  volgens johan derksen willen heel veel spelers onder fred rutten werken, dus mischien krijgt hij het voor elkaar om leuke spelers naar alkmaar te halen. maar eerst moet jvdb weg

 11. Brandon

  28 mei 2017 at 18:22

  Er is veel fout gegaan en de grootste fouten zijn ook gemaakt door v.d. Brom. De allergrootste is Krul op doel te zetten die heeft alles maar dan ook alles verkloot. Vandaag weer bij het 2e en 3e doelpunt. Een doorsnee keeper pakt het rollertje van Ayoub klem en bij de kopbal tikt een goeie keeper de bal over de lat. Deze keeper is vanaf de 1e wedstrijd dat hij geblunderd heeft niet 100% fit geweest. Het ontslag van JvdB moet morgen nog uitgesproken worden want er zal nu en in de toekomst geen vertrouwen meer zijn in deze trainer. Het ijzer smeden als het heet is luidt een bekend spreekwoord. Maar of dit gebeurd bij Eenhoorn en Huiberts valt te betwijfelen.

 12. kaazie87

  28 mei 2017 at 18:28

  sofyan amrabat is met zijn zaakwaarnemer gesignaleers bij de kuip, dat zou dus beteken dat renato tapia en marko vejinovic weg mogen bij feyenoord. is 1 van die 2 spelers niks voor az? ik vond vejinovic bij Vitesse altijd een hele aardige speler

  • KeesK in Paraguay

   28 mei 2017 at 18:57

   Geen zooi van een ander overnemen en je eigen zooi zien op te ruimen.
   Stoppen met het sponsoren van Heracles.
   Hopen dat er een club is die zo stom is om Brom over te nemen, want Huijberts wil nog niet openlijk van hem af.
   Minder hoog van de toren af blazen, want voorlopig gaat AZ gewoon af.

 13. woonwagenpower

  28 mei 2017 at 20:22

  Auw, wat is dit jammer. Nu de wonden likken, uithuilen en volgend seizoen opnieuw beginnen. het laatste seizoen waarin we geen Europees voetbal speelden werden we derde in de competitie. De bal ligt nu bij Max, qua staf en selectie voor volgend seizoen. Dit is jammer voor Alkmaar en de Zaanstreek, Noord-Holland en elke andere AZ liefhebber. Maar voor bijna heel Nederland (behalve Utrecht e.o) is het nog veel jammerlijker dat Utrecht voor Nederland punten moet sprokkelen in Europa, met een uitgeholde selectie. Ik hoop voor het Nederlandse voetbal dat ze ver komen maar ik heb mijn vraagtekens. AZ heeft bewezen Europees voetbal serieus te benaderen, en de nodige punten gepakt waar het Nederlandse voetbal nog wat aan heeft, maar als je voetbalt zoals vanmiddag, heeft ook AZ niets te zoeken in Europa.
  FC Utrecht van mijn kant wens ik jullie Europees heel veel succes.

 14. Vincent

  28 mei 2017 at 20:22

  Van der gaag van excelsior aub!! Desnoods hyballa Alles is beter dan deze tactiekloze john

 15. Jay

  28 mei 2017 at 20:44

  Ondertussen geeft Huiberts aan nog alle vertrouwen te hebben in Van den Brom. Nu gebeurt het wel eens dat de trainer dan binnen een week ontslagen is, maar het lijkt erop dat Brom dus ook begin volgend seizoen de trainer van AZ is.

 16. Evert

  28 mei 2017 at 21:14

  Het roepen van de directie om de top 3 aan te vallen is niets meer of minder dan marketing, daarmee willen zij alleen maar zorgen om zoveel mogelijk seizoenskaarten te verkopen!! In mijn ogen ordinaire diefstal en oplichting.

  • Ryan

   29 mei 2017 at 02:57

   Evert dat is een lange termijn visie man en een ambitie (heeft Huiberts duidelijk gezegd). Alleen mensen zien alleen top 3 aanvallen en gaan dromen en vergeten de realiteit.

   Ja ik heb een kut wedstrijd gezien gisteren maar het zat ook niet mee hé. Twee rebounds van paal en lat die goed vallen voor utrecht. Maar ja 2/3 schoten op doel in 120 min is veelste weinig natuurlijk.

   Huiberts heeft gezegd dat ze doorgaan met vd Brom dus hopen op een andere trainer hoeft niet.

   Volgend seizoen komt Slot die tactisch zeer sterk is en alle talenten die komen en beter worden doordat Jong AZ in Jupiler speelt en veel weerstand krijgt.

   En wie weet gebeuren er mooie dingen volgend seizoen zonder Europees voetbal.

   Ja we mogen kritisch zijn maar je club afbranden en zeggen dat de directie weg moet is echt korte termijn visie van de bovenste plank maar ik vind persoonlijk dat we 2 echt goede directeuren hebben.

 17. Evert

  28 mei 2017 at 21:17

  Wat mijn betreft mag de hele directie Eenhoorn, Huiberts en van der Brom opstappen. Zij verneuken alleen onze club AZ met hun incompetente acties….

  • Ryan

   29 mei 2017 at 05:45

   Dus die 20+miljoen deal van Huiberts vond je ook incompetent? De jeugdcomplex vind je ook incompetent? Stadion terug kopen? Schermen in het stadion? Echt bier in het stadion? Billy Beane connectie gemaakt zodat AZ zijn kennis voor advies kan gebruiken? De afas deal die voor langere tijd vast ligt als hoofdsponsor dat AZ daar geen zorgen voor hoeft te maken komende tig jaar is ook incompetent?
   Under armour strikken als merkshirt is ook heel incompetent inderdaad…

   Het bouwen van een club duurt lang en is niet over 1dag gebeurd. Je ziet dat Eenhoorn en Huiberts aan het metselen dat AZ minder afhankelijk is van transfers en het moeten verkopen en door te durven investeren in de jeugdopleiding ook groeibriljantjes komen en dan ook kwalitatief duurdere spelers gehaald kunnen worden zoals svensson omdat je voor andere posities jeugd heb lopen.

   Kijk de glas eens halfvol ipv halfleeg

   En kijk naar de big picture ipv korte termijn en schreeuwen van de zijkant dat ze kut zijn

   • oma

    29 mei 2017 at 06:02

    leuk stukje Ryan.
    een club en een elftal opbouwen doe je niet met Brom dat is nu wel bewezen
    totaal ongeschikt hier voor.
    dat het tijd nodig heeft heb je gelijk in.
    maar je moet een geschikte trainer ook hebben en die heeft AZ niet.

    • oma

     29 mei 2017 at 06:21

     nog even dit Ryan,
     dus Slot moet Brom redden,schop dan Brom eruit en laat Slot hoofd trainer worden.

     • Ryan

      29 mei 2017 at 12:13

      Slot heeft de papieren niet voor hoofdtrainer. Ken je feiten oma.

      Hij moet gewoon de Engelse manager uithangen en slot alle trainingen laten doen.

 18. oma

  29 mei 2017 at 13:00

  ja die ken jij wel ik zie het.

  • Ryan

   30 mei 2017 at 03:42

   Roep dan niet wat in de lucht om punten te scoren maar zorg ook dat je er verstand van hebt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *