Voorbeschouwing AZ – FC Groningen

By
Updated: mei 19, 2017

AZ-talent Calvin Stengs start zaterdag in de basis in de return van het play-off duel met FC Groningen. Stengs vervangt de geblesseerde Alireza Jahanbakhsh.

Volgens AZ-coach John van den Brom heeft Stengs het goed gedaan woensdag in Groningen, nadat hij Jahanbakhsh had vervangen in de tweede helft.

Verder is het onzeker of Derrick Luckassen of Levi Garcia kunnen spelen tegen Groningen. Hatzidiakos en Dabney dos Santos zijn dan de logische vervangers.

Ridgeciano Haps keert terug van een schorsing. Dat gaat ten koste van Thomas Ouwejan.

Aan Alkmaarse zijde is naast Jahanbakhsh ook Rens van Eijden niet wedstrijdfit. Daarom spelen de Alkmaarders hoogstwaarschijnlijk in de volgende opstelling:

Krul; Svensson, Vlaar, Hatzidiakos, Haps; Van Overeem, Seuntjens, Wuytens; Stengs, Weghorst, Dos Santos.

Van den Brom: “De sfeer in de groep is goed, dat heb je ook op de training kunnen zien. Het goede gevoel uit Groningen willen we in eigen huis een vervolg geven om ook daar onze supporters te vermaken. En dat willen we doen met grotendeels dezelfde ploeg als tijdens de uitwedstrijd. Ik ga dus geen jongens sparen. Als je ineens een heel ander elftal opstelt, geeft je geen goed signaal af.”

AZ verdedigt na het heenduel een ruime marge (4-1). Van den Brom: “Nee, dit mogen we niet meer weggeven.”

6 Comments

 1. gerard

  19 mei 2017 at 16:13

  Garcia wordt vervangen door Dos Santos. Spelers die er beide niets van bakken kunnen we nu toch wel stellen, want ze hebben genoeg mogen aantreden maar nimmer hun kans gegrepen.
  Kan daar niet eens Bel Hassani worden gezet, draaid nog steeds niet perfect bij AZ en ook al is dat niet zijn positie denk ik dat hij er meer van bakt dan beide heren die met regelmaat door de ondergrens gaan.

 2. Vak J

  19 mei 2017 at 16:53

  Stengs in de basis. Hoe leuk voor hem!

 3. Kaazie87

  20 mei 2017 at 12:12

  Ja idd bel hassani op links is aanvallend de beste keuze denk ik. Volgens het ed gaat psv vol voor haps en troupee, en aanvallend denken ze aan jahankbaksh of rashica of larsson

 4. Keet

  20 mei 2017 at 12:22

  Waarom is Dos Santos de logische vervanger van Garcia? Zet Tanko er maar neer.

  • Ruud

   20 mei 2017 at 13:49

   Volgens mij wordt Tankovic tot op heden nog niet begrepen door zijn ploeggenoten. Doet altijd andere dingen met de bal dan wordt verwacht. Resultaat is dan meestal dat de bal naar de tegenstander gaat. Het onverwachte kan goed werken in het voetbal, maar niet als de bal dan vaak naar de tegenstander gaat. Dat is mijn observatie vanaf de tribune.

 5. AZ Alkmaar

  21 mei 2017 at 19:35

  Wat mij vooral opviel tijden AZ-Groningen is weinig toeschouwers ondanks de gratis toegang voor seizoenskaarthouders. meestal zitten er tussen de 14 en 15k mensen gisteren 10k echt bedroevend weinig. Gelukkig was de sfeer prima!

  Ik blijf mijn cluppie altijd trouw goed of slecht voetbal, als het niet op het veld gebeurt dan maar op de tribune

  Forza AZ!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *