Voorbeschouwing FC Groningen – AZ

By
Updated: mei 16, 2017
cid199318_BromVI12_1180_580x310

In aanloop naar het Play-off-duel van woensdag met FC Groningen nam John van den Brom tijd voor de media. Op het AFAS Trainingscomplex sprak de trainer dinsdag over de fitheid van zijn selectie en de plaatsing voor Europees voetbal. “Dat blijft het doel.”

“Gerechtigheid”, zei Van den Brom over het seponeren van de rode kaart van Jonas Svensson. “Want ik vond en vind de kaart onterecht. Dat Jonas nu is vrijgesproken, zegt genoeg. Alleen heeft het wel invloed op de wedstrijd gehad.”

Van Eijden
Tegenover de beschikbaarheid van Svensson staat de afwezigheid van Rens van Eijden. “Hij is niet fit. Na een lang seizoen, waarin we meer dan vijftig wedstrijden hebben gespeeld, zit er natuurlijk vermoeidheid in de ploeg. De jongens moeten zelf de arbeid-rust-verhouding in de gaten houden.”

Europees
Over welke elf hij dan wel het veld instuurt, liet Van den Brom nog niets los. Wel is de opdracht duidelijk voor de oefenmeester: “We gaan morgen voor een goed resultaat. Er staat namelijk wat op het spel, zowel sportief als financieel. We weten wat het is om Europees te spelen, dus dat is de uitdaging en het doel.”

Tegendeel bewijzen
“Ik heb zin in de Play-offs”, ging Van den Brom verder. “Het is de laatste kans op Europees voetbal. Dat was vooraf het doel en dat blijft het. Iedereen schrijft ons af, omdat ze vinden dat andere ploegen beter in vorm zijn. Maar wij willen graag het tegendeel bewijzen en het begint nu allemaal opnieuw.”

Groningen
De laatste vier wedstrijden bleef FC Groningen ongeslagen. Dat goede gevoel neemt de ploeg van Ernest Faber mee de Play-offs in. Van den Brom: “Dat hebben zij op eigen kracht gedaan. Ze maakten vijf doelpunten uit bij Twente. Maar wij scoren ook bijna altijd in uitwedstrijden. Wat dat betreft liggen er kansen op een goed resultaat.”

4 Comments

 1. i.Pjotr

  16 mei 2017 at 17:27

  Gerrit geloofd er nog in…….
  Nog een keer voorbeschouwing en dan vdBrom bedankt voor zijn verdienste.
  Helaas zag het managment te laat om hem met kerst op non-actief te zetten.
  Gewoon eeen KUT seizoen met bagger voetbal….. en daar veranderd winst op Groningen niets meer aan

 2. Brandon

  16 mei 2017 at 17:44

  Welk elftal er op de mat verschijnt is nog niet bekend, nee nogal logisch he, morgen worden de lootjes pas getrokken, wie er nu weer mogen spelen. Wij zijn AZ, wij zijn een kermisattractie helaas noemen ze dat ook wel eens: De Kop van Jut. Van Eijden vermoeid??? Waarvan een slak kan nooit vermoeid zijn. Daarom stond Vlaar zondag dus wissel dit was dus met voorbedachte rade. Geeft niet maar slapen doen wij ‘s nachts Brommie jij helaas 24 uur per dag.

 3. Ryan

  17 mei 2017 at 20:12

  Opstelling AZ: Krul; Svensson, Vlaar, Luckassen, Ouwejan; Seuntjens, Van Overeem, Wuytens; Jahanbakhsh, Weghorst, Garcia.

  Verassend middenveld ik ben benieuwd of het loopt.

 4. Brandon

  17 mei 2017 at 20:27

  Jammer dat we geen snellere laatste man hebben dan kon Luckassen nog veel meer inschuiven nu blijft het gevaar van de counter. Middenveld is goed Wuytens als controleur v Overeem in de punt naar voren en Seuntjes daarachter als meer aanvallend dan Wuytens en ook de eindpass. Voorhoede is ook sterkst mogelijk op papier. Alleen de keeper kan voor problemen zorgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>