Van den Brom: ‘Hoop dat gifbeker nu leeg is’

By
Updated: mei 7, 2017

AZ heeft zondag de uitwedstrijd tegen NEC verloren: 2-1. Nadat Alireza Jahanbakhsh nog voor rust het doelpunt van Julian von Haacke rechttrok, zorgde Taiwo Awoniyi in de slotfase voor de winnende goal van NEC. Ridgeciano Haps moest het veld met een rode kaart verlaten.

De Bekerfinale tegen Vitesse resulteerde niet alleen in een enorme kater voor AZ, maar tegen NEC ook in twee wijzigingen in de opstelling. Wout Weghorst en Dabney Dos Santos raakten hun basisplaats kwijt aan Fred Friday en Levi Garcia.

Kater
AZ had zich voorgenomen om de kater van een week eerder weg te spoelen tegen de Nijmegenaren en begon voortvarend aan de wedstrijd. Kansen leverde de openingsfase echter niet op.

Raak
Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. In de 22ste minuut vond Jay-Roy Grot Tim Krul op zijn weg. Na een half uur was het wel raak toen Ali Messaoud met een steekbal Julian von Haacke in staat stelde te scoren: 1-0.

Herpakken
Terwijl NEC op twee gedachten hinkte – de voorsprong uitbreiden of consolideren – leek AZ zich langzaam te herpakken. Jahanbakhsh maakte op aangeven van Joris van Overeem van dichtbij de gelijkmaker: 1-1.

Spectaculaire redding
Het was Jahanbakhsh’ vijfde doelpunt in onderlinge confrontaties tussen AZ en NEC, drie voor de Alkmaarders, twee voor de Nijmegenaren. In blessuretijd voorkwam Krul daarna met een spectaculaire redding dat Dario Dumić NEC naar een 2-1 ruststand schoot.

Wijzigingen
Tijdens de thee bracht John van den Brom twee wijzigingen aan. Joris van Overeem en Rens van Eijden bleven achter in de kleedkamer, Iliass Bel Hassani en Ben Rienstra maakten hun opwachting. Stijn Wuytens nam de plek van Van Eijden achterin over.

Rode kaart
Er viel in het vervolg weinig meer te noteren dan een schot van Bel Hassani, voordat Haps door scheidsrechter Jochem Kamphuis met een rode kaart naar de kant werd gestuurd. De linksback kwam in botsing met oud-AZ’er Messaoud en kon zich niet beheersen.

Genadeklap
Met tien man werd AZ steeds verder weggedrukt, maar ook het tegen degradatie vechtende NEC was nauwelijks bij machte Krul in gevaar te brengen. In de een na laatste minuut gaf de thuisploeg AZ via invaller Taiwo Awoniyi echter toch de genadeklap: 2-1.

Van den Brom: ‘Gifbeker hopelijk leeg’

“Hopelijk is de gifbeker nu helemaal leeg”, zei Van den Brom op de persconferentie. “We begonnen prima aan de wedstrijd, tot de goal viel. Daarna kantelde de eerste helft. We maakten een lucky gelijkmaker, Alireza stond op goede plek, en de 1-1 ruststand was prima.”

Situatie rode kaart beslissend’
“Omdat de uitvoering dat niet was, brachten we in de rust Iliass en Ben. We wilden meer rust aan de bal en meer voetballend vermogen in de ploeg. Op het moment dat dat beter ging, was de situatie met de rode kaart beslissend. De jongens hebben al hun energie erin gestoken, maar helaas is dat niet gepaard gegaan met een resultaat.”

27 Comments

 1. Jay

  7 mei 2017 at 17:40

  Als AZ de play-offs nog wil winnen, dan zullen ze nu moeten ingrijpen. Boeit het ze allemaal niet zo, dan zullen ze Van den Brom aan het eind van het seizoen wel ontslaan. Want laten we wel wezen, dit voetbal kan echt niemand 2 seizoenen aanzien.

  • Brough

   7 mei 2017 at 18:00

   vdB heeft bijna de hele selectie geprobeerd op 10, bel Hassani, Overeem, seuntjes, Jahanbaksh, Dos santos, Til, maar er was er maar 1 die rendeerde daar………………Robert Muhren.
   we hebben goeie wedstrijden gezien tegen Ajax, Heracles, Zenith ,Den Haag uit en in al die wedstrijden speelde hij mee. Scoorde 10 doelpunten in 10 wedstrijden, dat hij mee mocht doen en werd werd naar de bank verbannen toen hij 2x minder speelde.
   Hij was nooit nadrukkelijk aanwezig, maar maakt een elftal wel beter.
   Hij zorgt voor ruimtes door niet naar de bal te komen, zoals al die andere 10’s wel doen. Muhren maakt het veld groter doordat er veel beter gecombineerd kan worden en aanvallender gespeeld kan worden, zonder dat eindeloos getik achterin.
   Wij hebben dus een lopende 10 nodig en niet 1 die telkens de bal op eist.
   Maar vdB ziet dit anders en hebben we niet 1 fatsoenlijke wedstrijd meer gezien.

   • Evert

    7 mei 2017 at 18:06

    Brough helemaal gelijk, niets meer aan toe te voegen. Het is triest dat wij als supportes dat wel zien schandalig……..

 2. Timon

  7 mei 2017 at 17:44

  Meer tegengoals dan Roda, na 33 wedstrijden 6 puntjes meer dan Heracles ,hahahahahahahahahshahaha,
  Maar wij hebben gelukkig de beste jeigdopleiding van Nederland hahahahahahahahaha!

 3. gerard

  7 mei 2017 at 17:55

  Kijk het liefst had ik AZ 4e gezien, zoals gewoonlijk de best of the rest.
  Echter ben je als 4e ook niet meer rechtstreeks geplaatst voor Europa, dus als AZ 5e blijft en zich via de play-offs Europees plaatst dan heb je het uiteindelijk toch weer het best gedaan en heeft Utrecht dat eenmalig eens 4e wordt financieel en sportief nog niet meer bereikt.

 4. gerard

  7 mei 2017 at 17:58

  Volgend seizoen een goaltjesdief, linksbuiten, betrouwbare sluitpost (Ruiter) en het geen AZ altijd groot heeft gemaakt een trainer met visie (Ten Hag. Doe zie ik het wel weer goed komen.

 5. KeesK in Paraguay

  7 mei 2017 at 18:09

  Feyenooitmeerkampioen! Wat een gestuntel en dus niet alleen van AZ. Heracles kan en moet in de Kuip met minimaal een gelijkspel de plek in de playoffs veilig stellen. FC Groningen heeft drie punten achterstand maar een beter doelsaldo en heeft dus ook nog zicht op playoffs indien ze winnen van FC Twente. AZ kan tegen FC Utrecht alvast uitvinden of ze het überhaupt nog kunnen opbrengen om playoffs te spelen en of het zin heeft. Bij verlies kan het idee om via deze strohalm Europa League te halen wel zo’n beetje de prullenbak in. Een vijfde of zesde plek verhult vooral het opzichtelijk falen van de overige meer dan middelmatige middenmotertjes.
  Materiaalman, bestel alvast een kuubzak of een container om de rotzooi af te voeren straks? Bedankt alvast, want de vuilnisman neemt zo’n berg niet meer mee.

 6. NHN

  7 mei 2017 at 18:43

  Als je niet van NEC kan winnen heb je helemaal niks te zoeken in die play offs.
  Sowieso een gedrocht die hele opzet.
  Stop er toch mee! Stuur jong AZ, thuis tegen Utrecht de wei in,en daarna stoppen met dit seizoen. Het is niet om aan te zien, dit geklungel.

  Johnny, had het over zich opnieuw opladen, het slechte gevoel wegspoelen. Allemaal gelul. Stop ermee John. En wel meteen.

 7. AZ Alkmaar

  7 mei 2017 at 21:31

  AZ beschikt dit seizoen gewoon over een matig elftal + een trainer die zijn spelers niet kan motiveren of beter kan maken. Aankomende transferperiode mindtens 3 kwaliteit spelers binnenhalen die aanvallend wat kunnen brengen.

  AZ staat waar het hoort te staan. Hopelijk kunnen we de 5e plaats vasthouden en een Europa ticket binnen slepen. Dit geeft de clubkast weer een boost plus nieue spelers komen sneller naar AZ.

 8. KeesK in Paraguay

  7 mei 2017 at 22:39

  Door blijven drinken totdat je neer valt JvdB! Die gifbeker is de enige beker die je nog toekomt. FC Utrecht vult hem wel bij. Kom op, nog een slok!

  • remco

   8 mei 2017 at 22:26

   doet die niet john stelt het alleen maar uit.
   als de beker dreigt te overstromen pakt john een grotere beker ;}

 9. Ryan

  8 mei 2017 at 14:28

  Na dit seizoen afscheid nemen van elkaar. Gewoon eerlijk naar elkaar zijn en zeggen dat de chemie weg is.

  Dan Fred Rutte halen. Dan heb je met Slot en Rutte 2 mensen die een visie hebben en nieuw voor de groep staan. En Echteld voor de persoonlijke vlak voor de spelers.

  • Timon

   8 mei 2017 at 18:57

   Zou leuk zijn!

   • i.Pjotr

    8 mei 2017 at 21:11

    Meen je dat nou…..?

  • oma

   9 mei 2017 at 07:15

   beste Ryan,
   ik ga een eind met je mee maar Fred Rutte?
   die gaat de eerste paar wedstrijden goed dan stort hij ook in.
   dat hebben we bij Feyenooit gezien.
   ga dan voor ter Hag of van der Gaag dan haal je trainers in huis met ter Hag helemaal.dat zal geld kosten maar je krijg het dubbel en dwars terug.
   maar ieder zijn mening.

   nog een jaar aan kloten met Brom?
   AZ is nu al de lacher van de eredivisie dan gaat de club helemaal naar de kloten.
   iedere versterking die je haalt zal geld weggooien zijn.
   Brom weet het er toch niet uit te halen.
   eerst schoonschip bij de trainers,dan weer opbouwen.

   • oma

    9 mei 2017 at 07:26

    maar ook de B-garnituur spelers Seuntjes,Wuijtens,Rienstra,Dos Santos,Friday en Wedhorst.
    ook van de vergane glorie Vlaar en Krul.
    ga dan is bij buitenlandse clubs kijken niet die koopjes van Nac en Willem11 enz.
    laat ook jeugd door stromen.
    bouw weer aan een goed elftal.maar eerst de trainers opruimen.
    ook die keepers verknoeier.

   • Ryan

    9 mei 2017 at 12:46

    Beste oma,

    Je moet kijken wat haalbaar is. Ten Hag is niet haalbaar want die heeft alle touwen in handen bij Utrecht en wil dat echt niet loslaten tenzij psv komt.

    Wat heeft van der Gaag gepresteerd? Ja het is knap wat hij bij excelsior doet maar Mario Been deed t ook goed bij NEC en daarna ook niets gepresteerd. Bijvoorbeeld.

    Fred Rutte bij Feyenoord was vanaf het begin een combi wat niet paste. Het voetbal wat Rutte wilt spelen past daar gewoon niet en wel bij AZ.

 10. Kaazie87

  8 mei 2017 at 16:49

  John van den brom nu ontslaan en een nieuwe trainer aanstellen kost enorm.veel geld, ik denk niet dat dat gebeuren maar ik hoop van wel. Huiberts heeft nu toch wel wat foutjes gemaakt hoor, bel hassani en friday renderen niet en de contract verlenging van jvdb pakt ook niet goed uit

 11. Kaazie87

  8 mei 2017 at 16:56

  Rutte mag wat mij betreft zo beginnen prima trainer voor az, hopelijk stapt az volgens seizoen eindelijk is af van dat vreselijke 433 voetbal, heel europa voetbalt inmiddels in een 4231 of 532 opstellin, zou mooi wezen als net als utrecht en cambuur dat ook is gaat proberen

 12. Kaazie87

  8 mei 2017 at 16:58

  We moeten in nederland ook is af van dat vreselijke 433 voetbal, overal in europa spelen ze inmiddels 4231 of 352 zoals chelsea dat nu doet. Utrecht en cambuur spelen inmiddels al 4231 en dat is leuk om naar te kijken en de resultaten zijn goed, zou mooi zijn als az dat voorbeeld volgt

 13. Vincent

  9 mei 2017 at 12:15

  Van der graag aub

 14. AZ Alkmaar

  9 mei 2017 at 15:10

  Heb zelf niks met Fred Rutte!!.. Ron Jans is mijn ideale opvolger voor Brom, daarbij moet AZ paar goede aankopen doen om de selectie te versterken!

 15. Vak J

  9 mei 2017 at 18:26

  Er schijnt entree betaald te moeten worden voor de play offs????????????

  • Silver

   9 mei 2017 at 21:45

   Niet voor seizoenkaarthouders

   • urdal

    10 mei 2017 at 19:24

    Volgens mij alleen bij de 1ste playoff gratis voor seizoenkaarthouders.

 16. i.Pjotr

  9 mei 2017 at 23:29

  UPDATERon Jans zegt de KNVB na zes weken weer vaarwel. De vertrekkende hoofdtrainer van PEC Zwolle trad op 1 april als trainersdocent in dienst bij de nationale voetbalbond, waar hij de nieuwe cursus Coach Betaald voetbal vorm zou gaan geven. …………..

  STOELEN DANS IS BEGONNEN, ZAL SLOT MAX AL HEBBEN GEBELD

 17. Vincent

  10 mei 2017 at 08:38

  Bizot voor 4 jaar naar az pff

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *