Voorbeschouwing NEC – AZ

By
Updated: mei 5, 2017

In aanloop naar het competitieduel van zondag in Nijmegen schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Op het AFAS Trainingscomplex sprak hij kort over de Bekerfinale en richtte hij het vizier op een nieuw doel: “Europees voetbal halen.”

“Nee, we zijn vooraf nooit bezig geweest met het scenario ‘stel dat we niet winnen’”, blikte Van den Brom terug op de verloren Bekerfinale. “Het was zondag na afloop moeilijk om al die teleurgestelde gezichten bij de spelers en staf te zien. Maandag heb ik ze vrij gegeven en vanaf dinsdag hebben we geprobeerd om de draad weer op te pakken. Op de training ziet het er goed en fel uit. Daar is de teleurstelling niet te zien, maar dat gevoel is er natuurlijk nog wel.”

Van den Brom: “We moeten in de Eredivisie nu voor het hoogst haalbare gaan: de vijfde plek. Die hebben we zelf in de hand. Als sportman wil je zo hoog mogelijk eindigen en voor de club moeten we er wat dat betreft het maximale uithalen. Vervolgens zijn de Play-offs de laatste houvast om ons doel van Europees voetbal halen te bereiken.”

NEC
“Iedereen zegt nu: ‘AZ, dat is over en uit.’ Het is aan ons om het tegendeel te bewijzen. We moeten onze rug rechten en dat begint zondag tegen NEC, een club waar veel aan de hand is. Ik ben benieuwd hoe zij met hun nieuwe trainer voor de dag komen.”

Opstelling
De laatste duels richting de Bekerfinale hield Van den Brom vast aan dezelfde formatie. “Maar op de eerste 35 minuten na is het vervolgens niet gegaan zoals we in ons hoofd hadden. Voor de opstelling van zondag heb ik deze week tijdens de trainingen gekeken wie er nog met hun ziel onder de arm liepen. Ik kies nu voor jongens die fris in de kop zijn. Ja, er gaat wel wat veranderen. Dat zal ik de jongens zaterdag verder duidelijk maken”, aldus Van den Brom. Bron: AZ

5 Comments

 1. NHN

  5 mei 2017 at 20:34

  Bla bla bla blaaaaaaaaaaa , John ga achter de geraniums zitten !!!

 2. Evert

  5 mei 2017 at 22:08

  Het is werkelijk fantastisch hoe JvdB elke week weer een mooi broodje aap verhaal tovert, zou hij Huiberts en Eenhoorn ook in de tas hebben gelult……?

  AZ seizoen 2017/2018,……JvdB tegen zijn spelers: wat is het plubliek stil???……Vlaar: ??? Er is geen plubliek trainer??

  Een mooi stadion en trainerscomplex maar geen plubliek meer…..zo zullen we Eenhoorn en co herhinderen……..

 3. oma

  6 mei 2017 at 06:48

  zo gaat hij het team wijzigen.
  John heb je het licht gezien?
  dat hebben we dit jaar nog niet mee gemaakt met je.

 4. gerard

  6 mei 2017 at 13:04

  Dos Santos is nu niet in John?

 5. Urdal

  7 mei 2017 at 16:23

  Zit uw club in de put, en hebben ze al 12x op rij niet gewonnen? U krijgt AZ van JvdB op bezoek. Uw club wint dan 100%.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *