Voorbeschouwing AZ – Vitesse

By
Updated: april 28, 2017

In de Zeister bossen werd vrijdagmiddag vooruitgeblikt op de Bekerfinale van zondag tussen AZ en Vitesse. John van den Brom en Ron Vlaar schoven namens AZ aan voor de persconferentie. “Tactisch gaan we elkaar niet verrassen.”

“Wij waren als staf al een lange tijd bezig met het toeleven naar de finale”, zei Van den Brom. “Na ons thuisduel met Roda JC hebben we ook onze spelers daarbij betrokken om met elkaar intensief toe te leven naar 30 april. Ik heb toen ook de ploeg bekendgemaakt die gaat spelen. Dat heeft goed uitgepakt, want we hebben alle wedstrijden vervolgens gewonnen met redelijk tot goed voetbal.”

Doel
Van den Brom: “We hebben ons aan het begin van het seizoen als doel gesteld om de KNVB Beker te winnen. Nu is het bijna zover en willen we het heel graag afmaken. De honger naar een serieuze prijs is enorm. Dat zal bij Vitesse niet anders zijn.”

Tactisch
Op de vraag wie favoriet is, zei Van den Brom: “Qua prijzen is AZ als club verder dan Vitesse. Maar het heeft geen zin om over een favorietenrol te praten. Voor mij is het zondag fifty-fifty. De vorm van de dag en het scoreverloop gaan een rol spelen, want tactisch gaan we elkaar niet verrassen.”

Vitesse
Van den Brom over de club waarvoor hij als speler uitkwam: “Ik volg Vitesse al heel lang. Henk Fraser ken ik ook al lang. Hij is een realistische trainer maar staat ook voor goed voetbal. Vitesse heeft een voetballende ploeg die herkenbaar speelt. Nee, de club kent voor mij geen verrassingen. Ik gun ze alles, maar zondag niets.”

‘Geschiedenis schrijven‘
Vlaar maakte met Feyenoord twee Bekerfinales mee, waarvan hij de editie die gewonnen werd miste door een blessure. “Ik wil deze finale met AZ heel graag winnen. In een carrière krijg je niet veel kansen om een echte prijs te pakken. Ik kijk er enorm naar uit om geschiedenis te schrijven als ploeg en als club.”

11 Comments

 1. woonwagenpower

  29 april 2017 at 08:44

  Ik durf vooraf geen voorspelling te doen, ik hoop dat Vitesse niet met de druk/spanning om kan gaan, en dat de AZ spelers de vorm van hun leven hebben, het is misschien veel gevraagd, maar tevens hoop ik ook dat AZ binnen de 90 minuten de overwinning over de streep kan trekken. AZ SUCCES!

 2. Ruud

  29 april 2017 at 10:01

  WIJ GAAN DE VIJFDE KNVB BEKER IN ALKMAAR VIEREN!!!:

 3. Kaazie87

  29 april 2017 at 13:35

  Vitesse is gewoon de favoriet. Ze staan boven ons en ze hebben 4 punten tegen ons gepakt en hun beste spelers zijn goed in vorm. En zij hebben met buttner en wolfswinkel en kruiswijk en die keeper ook heel veel ervaring. En het leeft daar veel meer als hier, zij zullen gemotiveerder zijn als wij.

 4. Kaazie87

  29 april 2017 at 16:53

  Volgens telegraaf zal dabney dos santos en joris van overeem starten, kunnen we net zo goed thuis blijven…

 5. oma

  29 april 2017 at 18:09

  fout AZ staat vijfde met 49 punten .
  Vitesse staat zesde met 48 punten.net op teletekst gekeken.

 6. kaazie87

  30 april 2017 at 10:33

  oh god buttner, baker, van wolfswinkel ik krijg er nu al hoofdpijn van…

 7. oma

  30 april 2017 at 20:09

  het zat erin en het kwam er uit.

 8. Albert

  30 april 2017 at 20:59

  Tja………….het verschil was van Wolfswinkel……………

  • oma

   1 mei 2017 at 07:45

   ik dacht eigenlijk een ploeg die goed in elkaar zit,met een heel goede tactiek van de trainer.
   laat AZ maar komen laat ze maar aanvallen onze kans komt hij hij kwam twee keer.
   heel goed gespeelt van Vitesse goeie tactiek van de trainer.
   daar kan Brom nog een puntje aan zuigen hij trapte er zo mooi nog meer aanvallen de verdediging verwaarlozen,toen kwamen voor Vitesse de kansen twee en hij goed afgemaakt.dat is het verschil tussen een spits en een houthaker die AZ er in heeft lopen.
   goed gespeelt van Vitesse verdient gewonnen ,wat wil je een elftal tegen loszand.

 9. NHN

  30 april 2017 at 21:44

  Krul, dikke lul! Meteen terug naar dat eiland,en neem Nick van Aart ook mee, als krijtlijnentrekker of zoiets.

  Er was niks a/d hand. AZ had in de 1e helft al die wedstrijd naar zich toe moeten trekken.
  Wat een KUT-finale.
  Die play offs?? Echt geen zin in. Geef dat ticket aan Utrecht.

  O ja , enne goed nieuws voor NEC. Die zitten i/d problemen. Geen nood, AZ komt langs. Die steken clubs zonder punten wel effe de helpende hand toe. Hebben ze patent op. Hopen voor Nijmegen dat Krul weer onder de lat staat.

  Sorry mensen, maar ik ben doodziek van dit waardeloze seizoen.
  AZ zal altijd m’n cluppie blijven. Maar er is geen fuck aan zo. Het hele seizoen niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *