Voorbeschouwing AZ – FC Twente

By
Updated: april 21, 2017

John van den Brom blikte vrijdagmiddag vooruit op het treffen van zaterdag met FC Twente. In hoeverre speelt de Bekerfinale van een week later mee in zijn keuzes? En hoe denkt hij over de spelopvatting van de Tukkers?

“Op Guus Til na is iedereen fit”, opende Van den Brom. “In deze fase van het seizoen wil iedereen spelen, zeker met het oog op de Bekerfinale van volgende week. Er wordt volop gestreden om een basisplek.”

Ritme
Van den Brom: “Of ik tegen FC Twente mensen ga sparen? Nee. Daar heb ik geen seconde over nagedacht. En geloof me, daar hoef ik ook echt niet mee aan te komen bij de spelers. Nee, we willen het ritme vasthouden en doorgaan waar we in Almelo mee bezig waren. Ja, ik kies voor dezelfde elf als vorige week.”

Amusement
“Nogmaals, we hebben het tegen Heracles goed gedaan. Dat bleek ook uit alle statistieken. Er is deze week goed getraind. We willen nu ook eens goed voor de dag komen tijdens een thuisduel zodat we onze fans echt kunnen amuseren”, vervolgde Van den Brom.

Ünal
De opponent van zaterdag heeft volgens de oefenmeester van AZ dezelfde spelopvatting als Heracles. “En dat ligt ons goed.” Over Twente-spits Enes Ünal: “Ik volgde hem al toen hij bij NAC speelde. Ook toen maakte hij een aardige indruk. Wat hij nu wekelijks laat zien, vind ik knap op zijn leeftijd.”

Vitesse
De dag na AZ – FC Twente gaat Van den Brom kijken bij het duel van de andere bekerfinalist Vitesse, dat Feyenoord ontvangt. “Twee weken geleden heb ik Vitesse ook aan het werk gezien. We hebben goed in kaart hoe ze spelen.”

Live
AZ – FC Twente begint zaterdag om 19:45 uur. Bron: AZ

 

 

8 Comments

 1. woonwagenpower

  21 april 2017 at 18:04

  3-2

 2. PaddyK

  21 april 2017 at 18:27

  Met z’n allen achter AZ staan. Publiek laat je morgen horen!
  De spelers moeten geloof krijgen, zeker met de finale in het vooruitzicht.

  Kom op AZ!

  • Timon

   22 april 2017 at 20:41

   De spelers moeten geloof krijgen….. wat een onzin

   Als je voor een bekerfinale niet zelf alles uit je mogelijkheden haalt, ben je niet geschikt voor topsport.

   Geloof krijgen…….in sinter Klaas ?

 3. 1AZ1

  22 april 2017 at 13:44

  Kom op AZ !!!! Nog een potje knokken en vizier op het bekerduel !

 4. Kaazie87

  22 april 2017 at 20:03

  Na een kwartier heeft dos santos bijna alle ballen ingeleverd, wordt er zo langzamerhand echt kwaad om het is nu niet grappig meer. Alternatiefen genoeg maar dos santos blijft er maar in staan..

 5. Kaazie87

  22 april 2017 at 20:04

  Svensson en luckassen bavallen me erg goed de laatste tijd

 6. gerard

  22 april 2017 at 21:39

  Kan niet iemand een aanslag op het been van Dos Santos plegen zodat dat mannetje voor de beker niet kan spelen. Laat het Friday maar eens op links proberen want veel keus heb je niet op AZ zijn zwakste positie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *