AZ wint verdiend van Heracles (1-2)

By
Updated: april 15, 2017

AZ heeft vrijdagavond in het Polman Stadion de wedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen: 1-2. In een aantrekkelijk duel waren Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh verantwoordelijk voor de Alkmaarse doelpunten.

AZ begon het duel met Heracles Almelo met vrijwel dezelfde opstelling als een week eerder tegen Roda JC. Alleen Rens van Eijden en Jonas Svensson keerden terug in het elftal ten koste van Mats Seuntjens en Mattias Johansson.

Furieus
De Alkmaarders begonnen furieus aan de wedstrijd. Al na twintig seconden vond Wout Weghorst doelman Bram Castro op z’n weg. Castro redde even later opnieuw toen de spits van AZ vrij tegenover hem de bal in de verre hoek probeerde te plaatsen.

Dos Santos
Ook Dabney dos Santos kreeg twee opgelegde kansen. Nog binnen vijf minuten schoot hij alleen voor Castro naast. Op aangeven van Alireza Jahanbakhsh vuurde de aanvaller na een klein kwartier hoog over en naast.

Sta-in-de-weg
Castro was nogmaals een sta-in-de-weg voor AZ toen hij een laag schot van Jahanbakhsh uit de korte hoek ranselde. Intussen was Heracles slechts gevaarlijk met een kopbal van Justin Hoogma rakelings naast het doel van  Tim Krul.

Aantrekkelijk
Na een leuk eerste half uur nam de hoeveelheid kansen voor AZ af. Af en toe maakte Heracles zijn opwachting voor de neus van Krul. Zo probeerden Kristoffer Peterson, Brandley Kuwas en Thomas Bruns het met schoten van afstand.

Weghorst 0-1
Ook na rust kwam AZ goed uit de startblokken. Castro redde maar weer eens op een schot met links van Derrick Luckassen. De doelman was echter kansloos toen de bal uit de kluts bij Weghorst belandde en de oud-Heraclied van dichtbij raak schoot: 0-1.

Slot
Twee minuten later had Joris van Overeem de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Met vier AZ’ers tegenover keeper Castro had de middenvelder alle ruimte, maar op aangeven van Jahanbakhsh prikte hij de bal naast.

Jahanbakhsh 0-2
De wedstrijd ging op en neer, maar veel kansen leverde dat beide ploegen niet op. In de 82e minuut besliste Jahanbakhsh de wedstrijd alsnog definitief. De Iraniër trok naar binnen en schoot de bal met links achter Castro: 0-2.

Paasweekend
In de tweede minuut van de blessuretijd zorgde Brandley Kuwas met een zwabberende vrije trap nog voor de aansluitingstreffer (1-2), maar het was niet voldoende om AZ zonder overwinning het paasweekend in te laten gaan.

Van den Brom: ‘Verdiend gewonnen’
“Ik heb veel dingen gezien waar we de hele week mee bezig zijn geweest”, zei John van den Brom op de persconferentie. “Vanaf maandag hebben we al duidelijkheid gegeven over het elftal dat tegen Heracles zou gaan spelen. Als je de wedstrijd dan op deze manier speelt, kan je alleen maar  tevreden zijn. We hebben veel kansen gecreëerd en weinig weggegeven. Met een verdiende overwinning tegen een altijd lastige tegenstander kunnen we tevreden het paasweekeinde in.”

27 Comments

 1. Ruud

  15 april 2017 at 08:49

  Verdiend gewonnen. Ok! Het had veel meer kunnen zijn en dat is een koe in de kont kijken. Jammer dan! Het is zoals het nu is en dat is met VDB, die zelf niet veel natuurlijk vertrouwen uitstraalt in interviews vind ik. Wel gaan we het hiermee doen in de finale, dus steun de mannen en geef ze het krediet zodat ze de beker gaan winnen. Dat is uiteindelijk toch het leukste voor de club!

 2. Kaazie87

  15 april 2017 at 08:51

  Volgens bruggink zat feyenoord op de tribune voor luckassen, het is bekend dat feyenoord hem al een tijdje volgt en in mijn ogen is hij ook een feyenoord speler maar wat zal luckassen nou op kunnen brengen??. Luckassen was wat mij betreft ook motm gister

 3. kaazie87

  15 april 2017 at 09:45

  het seizoen is alweer bijna ten einde dus zoals elke jaar zal ik alvast mijn ideale aankoop en verkoop lijstje verkondigen. dit jaar is gebleken dat er echt wel wel doorgeselecteerd moet worden, willen we het de top 3 die erg sterk is lastig maken, en geld is er genoeg bij ons.

  -marco bizot. was voor zijn blessure echt een geweldige keeper in belgie wat mij betreft mag hij krul gaan vervangen.

  justin hoogma. is in potentie een betere verdediger dan rick van drongelen, en kan nog veel leren van ron vlaar, alleen feyenoord heeft ook interesse.

  -ayoub. elke az supporter wil hem volgens mij bij az zien spelen, is de belangrijkste speler van fc utrecht, als de top 3 ligt te slapen is hij zeker haalbaar, en je maakt een belangrijke concurrent minder sterk.

  -ferdi cardioglu. mochten van overeem en luckassen allebij weggaan dan zal ik hem zeker halen, grootste talent op het middenveld in nederland.

  -cyriel dessers. mocht fred Friday weggaan zal ik hem halen, wordt 100% zeker eerste spits in alkmaar en niet te duur.

  -mimoun mahi. 12 goals 8 assist in een matig team, cijfers zeggen genoeg. alleen halen als tankovic of dos santos vertrekt.

  mogen wat mij betreft vertrekken

  -Joris van overeem. spelers die willen vertrekken hebben we niks aan, is een goede voetballer maar heeft te weinig rendement. en je kan er nog behoorlijk geld voor krijgen.

  -derrick luckassen. is in potentie de enigste speler die de absolute top kan halen, en is dit seizoen de enigste speler die stappen gemaakt heeft, maar heeft contract tot 2018 en wil niet verlengen/

  -fred Friday. heeft het helaas niet waargemaakt, en dat zal hij ook niet doen, met boadu die er aankomt kan hij beter vertrekken.

  -ben Rienstra. met zijn manier van voetballen een vertragende speler op het middenveld, ben blij dat hij niet meer speelt mag vertrekken weg ermee..

  -van eijden. is geen speler voor az is meer een speler voor een middenmoter.

  -krul. zal teruggaan naar Newcastle. Newcastle staat 2e en zal terugkeren naar pl.

  -tankovic. heeft niet gebracht wat er van hem verwacht werd, is ook een vertragende speler en wil zelf ook weg

  • NHN

   15 april 2017 at 15:46

   Vergeet Sergio Rochet niet, bij de spelers die mogen vertrekken. (Zo denkt AZ er zelf ook over). Al is zijn reden van niet slagen bij AZ, mede te danken aan het ontbreken van een (echte) keeperstrainer.
   Hoe dan ook is AZ aan een andere doelman toe als Rochet.

  • AZ'67

   17 april 2017 at 20:05

   Vergeet Dos Santos niet, de minst rendementsvolle linksbuiten van de Eredivisie, vlieggewicht en qua amusumentswaarde 0,0 waard mag van mij betreft zsm vertrekken.

  • 1AZ1

   18 april 2017 at 17:27

   Lachwekkend wat je hier allemaal loopt te verkondigen, leef jij in het sprookjesbos?

 4. Kaazie87

  15 april 2017 at 12:11

  Ik vereet haps trouwens te vermelden, mag wat mij betreft voor minimaal 5 miljoen ook vertrekken. Met wijndal en ouwejan hebbeb we prima alternatiefen

 5. Vincent

  15 april 2017 at 13:06

  Matige wedstrijd gelukkig gewonnen

 6. Urdal

  15 april 2017 at 14:28

  Heeft dos santos in de 2de helft meegedaan, of was hij stiekem in de kleedkamer blijven zitten na zijn missers in de 1ste helft?

 7. NHN

  15 april 2017 at 15:50

  Okee, verdiende overwinning. Maar ben nog lang niet gerust voor de bekerfinale.
  In die wedstrijd zal je niet zoveel kansen krijgen als nu.
  Het niet benutten van open kansen is nog steeds een belangrijk punt bij AZ.
  Dit moet beter.

  Maar het was in elk geval een wedstrijd,deze Heracles-AZ editie. Niet zo’n zaad-potje als Roda thuis (en de meeste thuiswedstrijden van AZ)

 8. Ruud

  15 april 2017 at 17:09

  Tja, het lijkt of ze thuis onder de druk van het thuispubliek bezwijken. Behalve tegen Zenith heb ik geen echte overtuiging gezien thuis.

 9. Kaazie87

  15 april 2017 at 20:03

  Kan iemand mij vertellen hoe ze ooit aan die nick van aart gekomen zijn?? En waarom ze zijn contract ook nog verlengd hebben, het is een aanfluiting. Sinds zijn komst is er geen keeper beter geworden. Als je als td twijfelt over het functioneren van jvdb dan moet je in mijn ogen ook zeker twijfelen aan het functineren van keeperstrainer nick van aart..

 10. Timon

  16 april 2017 at 18:17

  Ik mis Joppie v.d. L zo.

 11. Kaazie87

  16 april 2017 at 19:31

  Ja klopt timon job vdl en rochet mogen ook weg

 12. Kaazie87

  16 april 2017 at 19:33

  En wat mij betreft mag dos sontos volgend jaar met jong az in de jl voetballen, zijn rendement blijft veel te laag en zijn balverlies veelste hoog

 13. Kaazie87

  16 april 2017 at 19:37

  Na vandaag wordt ayoub ook zeker niks, wat speelde die samen met dat andere marokaantje een wereldpartij tegen feyenoord. Eerlijk is eerlijk die is gewoon echt onhaalbaar voor az. Alternatief is sander van de streek van cambuur 18 treffers en assist voor een rechtermiddenvelder is niet verkeerd en heeft het loopvermogen van markus henriksen dus die mag zeker komen, en zijn loopt in 2018 af dus dat is ook zeer gunstig

  • az woman

   17 april 2017 at 01:27

   Hoi Kaazie, van de streek is nog lang geen Henriksen, is 24 jaar en zal zeker de nodige tijd nodig hebben om op het gewenste niveau te belanden, en kun je dan na afloop van een contract waarschijnlijk alleen met kosten of verlies verkopen, geen optie dus. AZ doet er goed aan om jongens binnen te halen die een leeftijd hebben waar investeren zin heeft, van 21/22 jaar die er direct staan bijvoorbeeld Jorrit Hendrix, bij psv geen basis speler 22 jaar is in mijn ogen het investeren waard.

 14. Kaazie87

  17 april 2017 at 09:14

  Ja prima hendrix of van der beek zijn hele goede opties, maar van hendrix wordt gezegd dat hij volgend seizoen quardado gaat vervangen..

 15. Kaazie87

  17 april 2017 at 09:20

  Maar ik zou graag willen dat az op zoek gaat naar 1 middenvelder die minimaal 10 doelpunten kan gaan maken want die hebben we hier.niet.lopen vandaar de namen cardioglu en van de streek. En een middenvelder die een aanvaller 1 op 1 kan zetten want dat heb ik ook te weinig gezien vandaar dat ik ayoub opnoem,

 16. Kaazie87

  17 april 2017 at 16:29

  Bij het nhd hebben ze het ook door. Zeer pijnlijk stukje over het functioneren van dabney dos santos stond zaterdag in het nhd. Ook verwachten ze bij het nhd komende zomer een grote uittocht van spelers

  • az woman

   17 april 2017 at 21:40

   Bij Yassin Ayoub is in het verleden een hartafwijking geconstateerd (bron wikipedia), ik weet niet of dat inmiddels verholpen is. maar door dat soort dingen durfden menig Eredivisie club ook niet te investeren in Evander Snow. al zou het wel een speler zijn die er direct staat, 23 jaar en waar AZ nog wat centjes aan over kan houden. Maar misschien heeft AZ vertrouwen in de eigen opgeleiden jeugdspelers, terwijl AZ niet uit het oog mag verliezen dat ervaring op het hoogste niveau en het liefst Europees ook heel belangrijk is. Het is aan Max om er een juiste mix van te maken, zodat er een selectie ontstaat aan het begin van het nieuwe seizoen, waar alle ingrediënten aanwezig zijn om er sportief een geweldig seizoen van te maken.

 17. woonwagenpower

  17 april 2017 at 21:49

  Even een vraag aan alle AZ kenners op deze site.

  Zitten Alireza Jahanbakhsh, Rens van Eijden, Dos Santos, Haps, Luckassen, Rienstra, Wuytens, Tankovic, Weghorst, aan hun plafond, of zit er nog verbetering/ontwikkeling in?

  • i.Pjotr

   17 april 2017 at 22:54

   Onder de huidige trainert vdBrom zit elke speler aan het plafond…….
   Hij heeft er nog niet een beter gemaakt. Niks v Aart verneukt ook keer op keer keeperstalenten
   Eerst een nieuwe trainert, dan na een jaar nog eens de vraag stellen.

   • oma

    18 april 2017 at 06:34

    ik had het niet beter kunnen schrijven.

   • Ryan

    19 april 2017 at 11:09

    Dus haps en Luckassen zijn niet beter geworden onder vd Brom?

    Janssen is niet goed geworden onder van de Brom waardoor AZ het stadion terug heeft kunnen kopen.

    Henriksen is geen bepalende speler geworden door van den Brom omdat henriksen door andere verkeerd werd gebruikt.

    Van Overeem is ook beter geworden maar (ik denk door persoonlijke verschillen niet veel gebruikt dit seizoen).

    Til is ook beter geworden onder het toeziend oog van van den Brom.

    Ik vind het kort door de bocht dat hij geen spelers beter maakt. Laat het voorop stellen dat ik ook geen fan ben van van den Brom maar hij maakt wel degelijk spelers beter.

    Als hij nu tactisch wat beter word is een zeer goede trainer voor AZ. Ik denk dat Huiberts dat ook heeft gezien en daarom Arne Slot heeft aangesteld voor volgend seizoen om zo tactisch goed voor de dag te komen.

 18. Jay

  18 april 2017 at 11:40

  Ik denk dat alle spelers bij AZ beter kunnen dan ze nu laten zien. Af en toe zie je dat ze echt wel kunnen voetballen, maar het komt er dit seizoen bijna nooit uit. Dat kun je zeker voor een gedeelte Van den Brom kwalijk nemen.

  Ik vind echter dat een speler altijd 100% inzet moet tonen en dat het wat dat betreft niet uit moet maken wie de trainer is. Dus de schuld ligt toch ook bij de spelers zelf.

  Als je toch bij een mooie club als AZ speelt, je een riant salaris krijgt en doet wat je leuk vindt, dan mag je toch ten minste wel 1 a 2 keer in de week alles geven.

  • i.Pjotr

   18 april 2017 at 22:31

   Het moet niet uitmaken wie de trainer is………….
   Deze trainer zaait onrust, onduidelijkheid, wisselt om de haverklap.
   Naar mijn mening is vdBrom niet de stabiele factor.
   Een onzeker team wil wel maar durft soms niet….. met welke taken worden de spelers opgezadeld
   VdBrom was goed voor twee jaartjes… maar daarna is het uitgewerkt.
   Anderlecht heeft twee jaar geleden op tijd de juiste keuze gemaakt.
   De bekerfinale winnen zou fantastisch zijn, maar zal mijn mening niet veranderen.
   020 thuis, Zenith thuis … geweldig, maar voor de rest was het BAGGER.
   Ik hoop dat vdBrom aan t einde seizoen toch overstapt naar maccabi, anders n overweging om maar eens een jaartje geen seizoenskaart, maar losse verkoop naar keuze , meer vdBrom kan ik niet aan 🙁

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *