Voorbeschouwing Heracles – AZ

By
Updated: april 13, 2017

Mats Seuntjens start vrijdagavond op de bank bij AZ, dat op bezoek gaat bij Heracles Almelo. Trainer John van den Brom is niet tevreden over de manier waarop de middenvelder speelde in het duel van afgelopen weekend met Roda JC (1-1). “Mats kan geweldig voetballen, maar de plekjes in de basis worden duur nu de bekerfinale steeds dichterbij komt.”

Centrumverdediger Rens van Eijden en rechtsback Jonas Svensson keren allebei terug van een blessure en starten in de basis. Derrick Luckassen schuift weer door naar het middenveld, wat dus ten koste gaat van Seuntjens. Fernando Lewis, die Svensson verving tegen Roda JC, moet het ook doen met een reserverol.

Van den Brom: “De wedstrijd tegen Roda was een miskleun, daar ben ik absoluut niet tevreden over. Het was veel te angstig, krampachtig. Ze moeten loskomen, die gasten. Wees vrij, doe het. Alsjeblieft, maak fouten en wees niet bang om de bal te vragen.”

De coach vervolgt: “Ik heb de maandag na Roda meteen de opstelling voor de wedstrijd tegen Heracles gegeven. Dan bouw je met de jongens die spelen wat op en de jongens die niet starten, gaan nog harder vechten voor hun plekje. Want iedereen wil natuurlijk spelen in de bekerfinale op 30 april. Ik hoop dat ze tegen Heracles vrij in hun kop zijn om los te gaan.” Bron: Telegraaf

6 Comments

 1. Jay

  13 april 2017 at 15:21

  De focus ligt volgens mij te veel op de beker. Spelers durven geen fouten meer te maken omdat ze bang zijn dat ze dan de finale niet spelen. Ook zullen ze zo min mogelijk risico nemen vanwege blessures.

  De komende competitiewedstrijden zullen dus ook wel een drama worden. Laten we de verwachtingen tot de bekerfinale maar laag houden, dan kan het alleen nog meevallen.

 2. i.Pjotr

  13 april 2017 at 17:01

  Gadsamme……. vdBrom heeft nieuwe worden gevonden, waarvan hij het bestaan niet wist…
  PASSIE STRIJD, ENERGIE, AGRESSIE

  Komt het toch nog goed dit seizoen. 🙁

 3. i.Pjotr

  13 april 2017 at 17:02

  Gadsamme……. vdBrom heeft nieuwe woorden gevonden, waarvan hij het bestaan niet wist…
  PASSIE STRIJD, ENERGIE, AGRESSIE

  Komt het toch nog goed dit seizoen. 🙁

 4. quando

  13 april 2017 at 18:20

  Wat een wrak die Brom. De spelers mogen fouten maken van hem, maar als je ze maakt, word je gestraft. Een paar fouten van Seuntjes tegen Roda kost hem gelijk zijn plaats. Seuntjes is de enige met creativiteit op het middenveld.

 5. Timon

  14 april 2017 at 10:09

  Hij bouwt met de jongens wat op, hahahahahahahaha, Wat een sukkel

 6. Kaazie87

  14 april 2017 at 22:04

  Eindelijk weer een fris spelend az gezien, motm luckassen, feyenoord schijnt op de tribune te hebben gezeten voor luckassen trouwens. Prima heel snel verkopen en ayoub halen, en haal dan ook gelijk hoogma wat een goede verdediger is dat

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *