AZ thuis ook niet langs Roda JC (1-1)

By
Updated: april 9, 2017

AZ heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Roda JC. Alireza Jahanbakhsh opende na een halfuur de score in het AFAS Stadion. In het tweede bedrijf miste Wout Weghorst een strafschop namens de Alkmaarders.

Trainer John van den Brom kon tegen Roda niet beschikken over de geblesseerde Mattias Johansson, waardoor Fernando Lewis aan de aftrap verscheen. Aanvoerder Ron Vlaar keerde terug in de basis en stond op de plek van de niet wedstrijdfitte Rens van Eijden.

Aftasten 
Beide ploegen openden aftastend. Het eerste gevaar van AZ viel pas na zo’n twintig minuten te noteren. Eerst kon Roda-doelman Benjamin van Leer redding brengen op een poging van dichtbij van Weghorst. Niet veel later poeierde de mee opgekomen Vlaar de bal net langs de kruising.

Jahanbakhsh 1-0
In de 33e minuut was het plots raak voor de Alkmaarders. Vlaar speelde Weghorst in, die op zijn beurt Jahanbakhsh met een fraaie voetbeweging de diepte instuurde. De Iraniër drong de rechterkant van het strafschopgebied binnen, speelde Ard van Peppen uit en schoot hard raak in de verre hoek: 1-0.

Kansen
De goal was het startsein voor wat spektakel, want korte tijd later kreeg ook Roda haar eerste kans. De bal viel voor de voeten van Gyliano van Velzen, maar Tim Krul had oog in oog met de linkerspits een knappe redding in huis. Aan de andere kant dook Van Leer een hard schot van Dabney dos Santos uit de kruising.

Gelijkmaker
Vlak voor rust kwamen de Koempels op gelijke hoogte. Mohamed El Makrini krulde een corner op het hoofd van Daryl Werker, die Vlaar inmiddels had afgeschud en de bal van dichtbij achter Krul kopte: 1-1.

Haps
Na rust was het Ridgeciano Haps die als eerste probeerde AZ weer op voorsprong te schieten. Na 56 minuten dribbelde de linksback naar binnen en schoot de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Strafschop
In de 71e minuut kreeg AZ dé kans op 2-1. Nadat Van Peppen hands maakte in het strafschopgebied gaf arbiter Martin van den Kerkhof een penalty aan de Alkmaarders. Topscorer Weghorst nam plaats achter de bal, maar Van Leer stopte het schot van elf meter.

Van Leer 
In de daaropvolgende minuten keerde de doelman van de Limburgers een volley van invaller Iliass Bel Hassani en een kopbal van Weghorst. AZ probeerde in de slotfase op opportunistische wijze de drie punten in Alkmaar te houden, maar tot scoren kwamen zij niet meer.

Van den Brom: ‘Te laag tempo’
“We wisten dat Roda compact en met veel mensen achter de bal zou spelen”, sprak Van den Brom na afloop op de persconferentie. ”Daar waren we op voorbereid, maar we hadden veel moeite om er doorheen te komen. Dat probeerden we in een veel te laag tempo. Dit is te weinig qua voetbal en resultaat.”

18 Comments

 1. Timon

  9 april 2017 at 16:27

  Top!”……………………..

  HOELANG NOG DEZE ELLENDE.?

 2. Evert

  9 april 2017 at 16:30

  NO COMMENT…………0

 3. Harry

  9 april 2017 at 17:00

  Om je kapot te schamen!!!!10 punten achter op Utrecht

 4. gerard

  9 april 2017 at 17:07

  Witte zakdoekjes graag!!
  Een tijd terug had de leiding nog geen haast en waren er twijfels over de contractverlenging van van de Brom. Nu hoor je van die kant niets meer. Wat we hebben opgebouwd’the best of the rest’, is totaal weg. Er is geen respect meer voor de Alkmaarse club: Utrecht, Vitesse en zelfs fc.Twente met haar huurlingen genieten een hoger aanzien. Alles is verdampt en amper een seizoen, terwijl ik ze nog hoor zeggen vanuit de leiding dat na 3e en 4e te zijn geweest AZ de traditionele pijn wil gaan doen!

  • Brandon

   9 april 2017 at 17:30

   Gerard er is geen leiding van hogerhand, niet van de bank en niet in het veld. Het is een los en onsamenhangend geheel wat niet meer op de rit te krijgen is. Als je geen beslissingen durft te nemen die hout snijden hoor je niet in een miljoenenbal thuis en dat is waar het in het betaalde voetbal om gaat. Een voetbalcoach zit toch ook niet op de stoel van een honkbalclub? Lekker je kontzak vullen en de grote meneer uithangen maar niets maar dan ook helemaal niets toevoegen als leider van een voetbalclub. Nee dan was het onder Toon Gerbrands iets anders die nam wel zijn verantwoording als directeur. Een TD die naar nu blijkt ook geen pannen breekt en mee hobbelt aan de arm van diezelfde directeur maar ook niets uitstraalt. Over die brommer zonder motor als trainer maar niet te spreken, die heeft er een zooitje van gemaakt en zegt elke week hetzelfde nl we hebben prima getraind. Waarop vraag ik me af!!! Ook in het veld staat geen leider meer die zijn team bij de hand neemt en daardoor is het een verloren seizoen waarbij op 30 april de nekslag alleen maar dichterbij komt. Of denken er nog mensen dat het nog goed kan komen??? Ik in elk geval niet het zinkende schip zal alleen maar verder zinken tot op de bodem van de oceaan. Helaas.

 5. Kaazie87

  9 april 2017 at 19:37

  Het enigste wat az nu nog kan doen is aankomende zomer een grote schoonmaak houden en door selecteren, anders raken we de komende jaren steeds verder achterop bij de rest. Ik heb het nog niet eerder gezegd maar de koek is op na 3-jaar john van der brom dat merk ja aan alles, hij raakt zelf inmiddels ook radeloos en dat voelen de spelers ook ik heb zelf op hoog amateur niveau gevoetbald en ik kan je zeggen als het geloof weg is kan je maar beter afscheid van elkaar nemen

 6. KeesK in Paraguay

  9 april 2017 at 19:44

  Toffe peer die John. Gunt bijna elke club punten nu de bekerfinale al zo goed als gewonnen is. Potentiële kapers voor de klasbakken die AZ heeft verliezen nu hun interesse en dan kan Brom met zijn volledig intacte sterrenteam voor de triple gaan, waarna de miljoenen in de kas stromen dankzij het briljante trio dat AZ nu leidt.
  Toch?

 7. Silver

  9 april 2017 at 20:18

  Misschien alleen hopen op de beker en verder maar richting het nieuwe seizoen met spelers die wel een elftal zijn en voor elkaar willen werken !

  • AZ4Altijd

   9 april 2017 at 20:47

   Ja EN een nieuwe trainer. Ik kijk nu al niet meer naar de wedstrijden, maar zou graag weer wedstrijden willen kijken maar niet als we NOG een seizoen naar dit anti voetbal moeten kijken.

 8. Vincent

  9 april 2017 at 21:25

  Zelf niet kunnen kijken hoe speelde Lewis?

 9. Ruud

  9 april 2017 at 22:34

  Tja, het is de slagkracht die naar voren toe ontbreekt en als ik het aantal aangekomen passes elke week lees op het bord dam vraag ik mij af wat ermee gedaan wordt. Hopelijk in de Kuip wel en wordt het een wedstrijd als tegen Zenith met de beker in de hand.

 10. remco

  9 april 2017 at 22:34

  van den brom begint een beetje op blind te lijken
  alleen maar zeggen wat er fout gaat het week in(per interland) week uit herhalen en niet concreet met verbeteringen komen of benoemen alleen maar koppen bij elkaar en door kijken naar de volgende wedstrijd.
  ook niet denken go ligt het probleem misschien bij mij?
  stap alstublieft op en stel klinsman of arveladze maar aan, een wat hardere aanpak kan de ploeg wel gebruiken.

 11. i.Pjotr

  9 april 2017 at 22:40

  VdBrom hoopt op steun van de cultheld Vlaar.
  Maar deze is hopeloos uit vorm…. kijk maar naar de 1-1 vandaag….liet zijn mannetje lekker vrij.

  als ik Vitesse zie voetballen afgelopen wedstrijden……… 30 april hebben we een WONDER nodig. 🙁
  HOPEN : morgenochtend de krant openslaan met het nieuws dat AZ met onmiddellijke ingang vdBrom op non-actief heeft gezet……zo kan het niet langer……het ligt niet aan de spelers, ligt aan de manier hoe je wilt spelen…vastigheden creeer je door een vast team.
  vdBrom is een jaar te lang gebleven.

 12. Vak J

  9 april 2017 at 23:08

  Hoe gaat deze ploeg zich opladen en voorbereiden voor 30 april?? Moet een wonder gebeuren

 13. Jay

  10 april 2017 at 11:19

  Ik vind ook vooral de gelatenheid over deze dramatische resultaten beangstigend. Een paar boze reacties van supporters, maar verder gebeurt er niks. We vinden het allemaal wel prima, want we staan in de bekerfinale. Maar met die mentaliteit ga je het de top echt nooit moeilijk maken.

 14. PaddyK

  10 april 2017 at 12:38

  De oplossing: v.d. Brom bondscoach maken.

 15. kaazie87

  10 april 2017 at 17:43

  vindt ik ook jay 13 punten uit 12 wedstrijden en in het stadion hoor je niemand en zelfs geen witte zakdoekjes, in plaats daarvan blijven de mensen thuis, eigenlijk zijn de meeste az supporters nog sneuer dan de neuzen. LAAT WAT VAN JE HOREN MENSEN KOM OP!!

 16. kaazie87

  10 april 2017 at 17:45

  in die zogenaamde sfeervakken met de harde kern met het (meest trouwe publiek van het afas stadion) kunnen we ook wel opdoeken want dat was afgelopen zondag ook weer half leeg en je hoorde helemaal niks.

  als je dan aan die gasten vraag waarom steunen jullie de ploeg niet zeggen ze ja dan moeten ze eerst beter voetballen, nee als het slecht gaat moeten jullie ze naar voren schreeuwen..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *