Voorbeschouwing AZ – Roda JC

By
Updated: april 7, 2017

Welke gevoel hield hij over aan het midweekse competitieduel met Ajax? Wat verwacht hij van Roda JC? En hoe staat zijn equipe er fysiek voor? John van den Brom schoof vrijdagmiddag in Zaanstad aan bij de pers en gaf antwoord op deze vragen. “Een gevecht op leven en dood.”

“Ik ben blij dat we ons na een slechte start hebben kunnen herstellen”, zei Van den Brom over de wedstrijd in de Amsterdam ArenA. “Natuurlijk baal ik van de nederlaag, maar ook van het feit dat we beter kunnen dan we aan het begin van de wedstrijd hebben laten zien.”

Roda JC
De opponent van zondag, Roda JC, won donderdag in eigen huis van PEC Zwolle. Van den Brom: “Roda werd in de eerste helft overrompeld: ze konden eigenlijk blij zijn dat het maar 0-1 stond. In de rust hebben ze een wissel gedaan en werd het 1-1. Dat gaf Roda vertrouwen en het publiek ging erachter staan.”

Systeem
In welk systeem de Limburgers tegen AZ aantreden, weet Van den Brom nog niet: “Ze kunnen heel compact spelen, met een ruit op het middenveld en twee spitsen. Of ze spelen met drie aanvallers, zoals ze ook zijn geëindigd tegen PEC.”

Eredivisie
Van den Brom: “Wij zitten in een traject naar de Bekerfinale, eind april. Maar ook in de competitie willen we bijblijven. Voor Roda gelden momenteel andere belangen: zij vechten tegen degradatie. Het is onderin de Eredivisie een gevecht op leven en dood.”

Svensson
Jonas Svensson kampt nog met een blessure aan zijn hamstrings waardoor de Noor zondag niet in actie komt. “Verder stond iedereen op het trainingsveld. Maar we weten zaterdag pas definitief hoe iedereen ervoor staat.” Verder gaf Van den Brom aan dat Ron Vlaar volgens planning terugkeert in de basis. Bron: AZ

9 Comments

 1. niels

  7 april 2017 at 18:29

  Dit word een klinkende zege voor AZ. En alle haters van john van den brom zijn weer stil.

 2. i.Pjotr

  7 april 2017 at 22:29

  Johnnie gooit de boel weer om…… Vlaar erin, Luckassen weer naar het middenveld.
  Janhabaks weer moe op de tribune….. slappe hap.
  Verwacht een ZAAD-partij, want we werken richting de bekerfinale…we sparen onze krachten 🙁

 3. az woman

  8 april 2017 at 04:59

  Alkmaar/Zaanstreek – Recht Op Degradatie Af, Juliana Combinatie.
  AZ is gewaarschuwd, want niks is vanzelfsprekend, zeker niet in de voetballerij en bij AZ, kijk maar naar de wekelijkse opstellingen van AZ. Bij Roda JC is het ook nog bestuurlijk een zooitje, dat kun je van AZ gelukkig niet zeggen, maar ik ben nog niet zo zeker van drie punten in de tas, want Roda JC is een kat in het nauw, en die maken rare sprongen. Eerder dit seizoen in Kerkrade kwamen we ook niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Maar dit is voor AZ wel een mooie gelegenheid, om de rug weer te rechten, na de geflatteerde nederlaag in de hoofdstad.AZ laat je supporters en liefhebbers niet vallen, vermaak ze, plezier ze, laat ze genieten en juichen, laat ze trots zijn op Alkmaar/Zaanstreek, daar ligt jullie taak, en ik wens jullie daar veel succes mee.

 4. 1AZ1

  8 april 2017 at 20:19

  5-0 AZ laat ik eens positief zijn! Verwacht een grote uitslag in het voordeel van AZ

 5. gerard

  8 april 2017 at 20:57

  Vitesse en utrecht lopen wel heel hard weg bij AZ.
  De Alkmaarders behoren het in ieder geval vanwege hun stand toch niet zo ver te laten komen dat hun status weg gaat brokkelen van ‘best of the rest’ en niet alles op de beker te laten komen!

 6. Kaazie87

  9 april 2017 at 09:21

  Een bericht aan max huiberts, als de topclubs liggen te slapen en hij is niet te duur haal dan aub ferdi cardioglu op bij nec deze speler ontwikkelt zich zo razendsnel. Ik vond hem gister tegen ajax in de 2e helft de gevaarlijkste op het veld deze speler vind ik een nog betere versie van bart ramselaar

 7. Kaazie87

  9 april 2017 at 09:28

  Ben benieuwd wat az gaat doen vanmiddag er is inmiddels geen touw meer aan.vast te knopen het is allemaal te wissenvallig. Vitesse lijkt trouwens zin te hebben in de finale, vooral van wolfswinkel.buttner en nakamba zijn in topvorm, het wordt iig een hele moeilijke wedstrijd

 8. Kaazie87

  9 april 2017 at 09:32

  Normaal gesproken verleng ik mijn seizoenclubcard automatisch maar dit jaar wacht ik toch even af wat de plannen van de club zijn want ik heb geen zin om weer een jaar naar statisch voetbal zonder power te gaan kijken, voetbal is passie en strijd en dat heb ik dit jaar in het afas stadion niet gezien. En 300 euro vindt ik veel geld voor een club die weer een jaar voor plek 4 tot 7 strijd ,terwijl de ambitie top 3 is

 9. Brandon

  9 april 2017 at 14:10

  Dit heeft niets met voetbal te maken. Ze zijn te lui en lamlendig om een goed resultaat op de mat te leggen. Helaas is op dit moment een goed resultaat in de bekerfinale ver weg. Als je JvdB moet geloven, wie doet dit nog met al zijn loze kreten, werken we toe naar 30 april. Nou John kijk even hoe Vitesse dat doet met spirit, inzet, werklust en goed voetbal en wat zien we bij jouw ploegje kommer en kwel. Ja op de training zijn ze allemaal goed bij jou maar in de wedstrijd is het hopeloos. We hebben nog 3 weken en 2 wedstrijden te gaan tot 30 april maar mijn prognose is hoe erg het ook is: helemaal niet met John van der Brom.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *