Voorbeschouwing Ajax – AZ

By
Updated: april 4, 2017

John van den Brom blikte dinsdag met de pers vooruit op de Noord-Hollandse derby van woensdag tegen Ajax. De oefenmeester ging in op de fysieke gesteldheid van zijn ploeg en de wedstrijden tegen topploegen van dit seizoen: “Alleen tegen Ajax-thuis een resultaat behaald.”

“Ik vond Ajax goed spelen in De Klassieker tegen Feyenoord”, opende Van den Brom. “Wat ik had verwacht van Feyenoord, de passie en strijd, was nu omgekeerd. Daarmee hebben zij de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Nu komt AZ op bezoek.”

Topploegen
“We gaan er niet naartoe met het idee: ‘ojee, we moeten tegen Ajax'”, ging de oefenmeester verder. “Zeker niet. We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen Groningen en met de dingen die ik heb gezien in de trainingen, denk ik dat we er een goede wedstrijd van kunnen maken. Ook hebben we dit seizoen, op Ajax-thuis na, geen goede resultaten gehaald tegen de topploegen. Daar willen we mee afrekenen.”

Vlaar
Dat moet gebeuren zonder aanvoerder Ron Vlaar. Van den Brom: “We moeten voorzichtig zijn met hem. We zijn bezig met een traject richting de Bekerfinale en daarvoor willen we Ron superfit krijgen. Zaterdag speelde hij heel goed, bijna weer ouderwets. Dat wil je continueren, want fysiek gezien kan hij spelen. Alleen weten we niet hoe hij daarop gaat reageren en dat risico willen we niet nemen. Derrick Luckassen en Rens van Eijden zullen het defensieve duo vormen. Alireza Jahanbakhsh start daardoor op het middenveld.”

Svensson 
Naast Vlaar is ook Jonas Svensson niet inzetbaar. “Hij heeft wat last van zijn hamstring. Dat is jammer, want hij doet het hartstikke goed en ik ben heel tevreden over hem. Ook in combinatie met Joris van Overeem. Mattias Johansson is fit en kan dat ook. Hij is dus zijn logische vervanger.”

Dos Santos
Gevaarlijke man aan Ajax-zijde afgelopen zondag was Justin Kluivert. “Hij speelde heel fris”, zei Van den Brom. “Maar wij hebben met Dabney dos Santos ook zo’n speler. Hij heeft snelheid, maar ook fysiek en lef. Dan zie je wat een goede wedstrijd en doelpunten met een speler doen.”

Live
Ajax – AZ  begint woensdag om 20:45 uur. Bron: AZ

14 Comments

 1. Remco

  4 april 2017 at 17:57

  zo in wie zou ajax dit jaar intresse hebben

  • az woman

   4 april 2017 at 18:16

   Eerst maar eens winnen daar zo, dan zingen ze misschien wat toontjes lager, dat Braziliaantje, wat tegen Feyenoord scoorde had direct al arrogante trekjes. Dus Derrick, Rens Mattias en Ridgeciano AFSTRAFFEN die trekjes! Laat Alkmaar en Noord-Holland zegevieren, en laat Hollywood aan de Rijn, maar alvast zien waar de jongens van AZ toe in staat zijn.

 2. Vincent

  4 april 2017 at 18:31

  Johansson laat Kluivert huilen!

  • Vak J

   5 april 2017 at 12:53

   Toch niet van het lachen naar ik mag hopen:)

 3. i.Pjotr

  4 april 2017 at 20:03

  Wat een dom Brom gelul….again.
  Voor de verandering WEER een wisseling.
  Vlaar sparen voor de bekerfinale……slappe hap
  Tevreden zijn omdat je “leuke dingen ” hebt gezien……
  Gaat om wedstrijden winnen , john!!!!

 4. Brandon

  4 april 2017 at 21:34

  Denk dat bijna iedereen wil weten wie er in de spits staat, helaas geen woord daarover. Willem Woensdag hopelijk niet dan kunnen we beter thuisblijven.

  • AZ'67

   5 april 2017 at 10:06

   Friday zal die Amsterdammers wel even laten beven!

 5. 1AZ1

  4 april 2017 at 22:49

  En zo staan we al 8 punten achter op de nummer 4 Utrecht, AZ heeft dan nog een wedstrijd tegen Ajax te gaan maar dat wordt super lastig om 3 punten te pakken in Amsterdam. 30 april finale winnen of via de play-offs Europa-ticket bemachtigen want nummer 4 worden wordt een mission impossible.

 6. KeesK in Paraguay

  5 april 2017 at 00:57

  Feyenooitmeerkampioen! Géén Coolsingel want dat betekent dat NL nog verder wegzakt op de internationale ranglijsten met als logisch gevolg dat je elk jaar de KNVB beker moet gaan winnen als AZ zijnde om nog Europees te mogen spelen. Strategisch gezien moet AZ sierlijk nipt verliezen, maar dat is aan Brom wel besteed.

 7. oma

  5 april 2017 at 08:08

  we zullen wel zien zei de blinden.

 8. Urdal

  5 april 2017 at 21:10

  Tis weer duidelijk. Dit wordt 4, 5 of 6-0. Az weer zeer slecht. Passes komen niet aan en de man die nooit scoort doet dat natuurlijk nu wel. Az is een goed medicijn voor elke club of speler die in de put zit.

  • KeesK in Paraguay

   5 april 2017 at 21:38

   Ajax moet aan het doelsaldo werken en AZ weet dat het een hele goede dag moet hebben in de Kuip tegen Jong Chelsea dat toch echt wel is te verslaan, om zo het seizoen te redden. Vandaag maakt niet zoveel uit.

 9. Vak J

  5 april 2017 at 21:13

  TV maar uit na 16 min. 1-0 Slap AZ lange ballen naar voren Ach ach de gifbeker is nog lang niet leeg

 10. remco

  5 april 2017 at 22:43

  wat verschrikkelijk saaie wedstrijd
  geen enkele strijd te bekennen bij az ook niet na de gelijkmaker lekker door poggen op het zelfde oersaai tempo, brom je inspireert donder alstublieft op naar de dichts naarbije uitgang
  en dos santos vertrek alsublieft een jaar naar nac ofzo slapzak leer werken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *