Jong AZ promoveert naar Jupiler League dankzij titel in Tweede Divisie

By
Updated: april 1, 2017

Jong AZ speelt volgend seizoen als vijfde beloftenploeg ooit in de Jupiler League. De formatie van coach Martin Haar werd zaterdag zonder zelf in actie te komen al kampioen in de Tweede Divisie.
De Treffers, de enige club die de Alkmaarders in theorie nog kon achterhalen, kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Barendrecht.

Jong AZ treedt zodoende in de voetsporen van Jong Ajax, Jong PSV, Jong FC Utrecht en Jong FC Twente, de beloftenteams die al een geschiedenis hebben in de Jupiler League.

Van die vier ploegen speelt alleen Jong FC Twente momenteel niet meer op het tweede niveau van Nederland. De Enschedeërs zijn de huidige hekkensluiter in de Tweede Divisie.

Jong AZ was maandag al dicht bij het kampioenschap in de Tweede Divisie. Op bezoek bij Jong Vitesse, de derde beloftenploeg in de Tweede Divisie, werd in de slotseconden echter de gelijkmaker (2-2) geïncasseerd, waardoor het feest nog even uitgesteld moest worden.

Dominant
De ploeg van trainer Haar is dit seizoen bijzonder dominant in de competitie. Van de eerste 28 wedstrijden werden er twintig gewonnen, zes gelijkgespeeld en slechts twee verloren. Nummer twee GVVV geeft liefst twinig punten toe.

Jong AZ komt zelf zondagmiddag nog in actie in de 29e speelronde van de Tweede Divisie. Om 12.00 uur is nummer zeven VVSB de tegenstander in Alkmaar. Bron: Nu.nl

4 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  2 april 2017 at 11:40

  Gezien de andere beloftenploegen gewoonweg zijn toegevoegd aan de Jupiler League een hele knappe prestatie van Jong AZ dat het vaak zonder de hulp van reserves van de selectie kon rooien tegen bekende amateurclubs die het in het KNVB bekertoernooi profploegen soms knap lastig maken.

 2. Vak J

  2 april 2017 at 21:54

  Gefeliciteerd Jong AZ. Het belooft wat voor de toekomst maar……..Ik gun dit Martin Haar zo erg dus van harte Martin!!!!! Het is mede jouw verdienste.

 3. Knol

  3 april 2017 at 11:12

  Ja geweldige prestatie van Martin Haar en zijn jongens.
  Alleen super jammer dat er zo weinig publiek op af is gekomen.
  Een kampioens wedstrijd met super mooi weer en dan maar hoog uit 500 man langs de lijnen, terwijl je toch mag verwachten dat er tussen de 1500 en 2000 man op af zou komen.
  Volgend jaar spelen ze in Alkmaar waar hopelijk meer publiek op af zal komen.
  AZ leeft niet (meer) in de Zaanstreek, ja als je ze hoort gaan ze altijd trouw heen, alleen ik zie ze nooit.
  Bij de A 1 en andere jeugd teams is de publieke belang stelling op zaterdag wel aardig.
  Ik kom zelf uit de Zaanstreek en weet waar ik het over heb.
  Kijk maar naar het aantal seizoen kaart houders dat zijn er hoog uit 1000.
  Kortom het overgrote deel is teletekst neuzen publiek.
  Ik hoop wel dat AZ een gebaar maakt naar de seizoen kaarten houders qua entree prijzen anders zit er straks geen hond in het stadion en spelen ze voor lege tribunes en dat verdienen ze niet.

  • Jay

   3 april 2017 at 11:23

   Zoals ik het heb begrepen zullen de meeste wedstrijden gewoon in Zaanstad gespeeld worden en alleen de wat belangrijkere/grotere wedstrijden in Alkmaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *