Voorbeschouwing AZ – FC Groningen

By
Updated: maart 31, 2017
Ron Vlaar keert zaterdagavond terug in de basis bij AZ, dat in eigen huis aantreedt tegen FC Groningen. Derrick Luckassen schuift weer door naar het middenveld. Mats Seuntjens neemt de positie van aanvallende middenvelder over van Alireza Jahanbakhsh, die na een interlandweek met Iran niet volledig wedstrijdfit is.

“We hebben de afgelopen weken gebruikt om hard, maar vooral goed te trainen in bepaalde systemen en op verschillende manieren”, vertelt trainer John van den Brom een dag voor de wedstrijd. “Daarin heb ik gezien dat Vlaar enorme stappen heeft gemaakt. Dat kan hij morgen weer laten zien in een wedstrijd. Jahanbakhsh is niet fit genoeg om te starten, maar wel om in te vallen. Het feit dat we komende week drie wedstrijden spelen, speelt ook mee in de beslissing om hem niet aan de aftrap te laten verschijnen.”

Na een moeizame periode won AZ de afgelopen competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag op overtuigende wijze (4-0). “Als ik zie hoe we die wedstrijd hebben gespeeld en de weken daarna hebben doorgetraind, dan heb ik daar een heel goed gevoel over. Je ziet vertrouwen, spelvreugde, maar ook heel veel bereidheid om elkaar te helpen, beter te maken en als team beter te worden. Ik hoop dat we dat tegen Groningen terug gaan zien.” Bron: Telegraaf

5 Comments

 1. Jay

  31 maart 2017 at 14:45

  Wat een overwinning op het kwakkelende ADO al niet kan doen. Het vertrouwen en de spelvreugde zijn weer helemaal terug. Mooi natuurlijk, maar ik ben zeer benieuwd of de weg omhoog echt is gevonden of dat de overwinning op ADO vooral kwam doordat ADO zo zwak speelde.

  Het wordt een interessante pot, die waarschijnlijk toch weer zal eindigen in een gelijkspel.

 2. i.Pjotr

  31 maart 2017 at 17:04

  Triest figuur…vdBrom.
  Weer een wissel in het team, de gigantisch uit vorm zijnde Vlaar in de defensie.
  En vooruit dan maar……….. Luckassen voor de zoveelste keer naar te middenveld.
  Wat was er mis tegen ADO

  En dan dat gelul in de persconferentie…….
  Oh oh oh wat heb ik mooie dingen gezien op de training ……

 3. Kaazie87

  1 april 2017 at 18:04

  En jawel hoor weer een verdedigend ingesteld middenveld zonder creatifiteit

 4. Urdal

  1 april 2017 at 19:13

  En weer die k u t friday er in. Z’n eigen aankoopje en presteerd weer ho-pe-loos. Wat is dat een kansloze spits zeg. Weghorst misschien niet de beste, maar iig wel inzet.

 5. Urdal

  1 april 2017 at 19:14

  Schieten uit de 2de lijn moeten ze ook nog leren zie ik.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *