Slot assistent-trainer AZ

By
Updated: maart 28, 2017
Slot

Arne Slot wordt komend seizoen toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal van AZ. De 38-jarige Overijsselaar tekent bij de Alkmaarders een contract voor drie jaar als assistent-trainer. Slot is momenteel werkzaam bij SC Cambuur.

Slot begon zijn loopbaan als speler bij FC Zwolle (164 wedstrijden, 50 doelpunten). Na een verblijf bij NAC Breda (142, 21) en Sparta Rotterdam (54, 6) sloot hij zijn carrière ook af in Zwolle (102, 23).

Trainer
In 2013 startte Slot zijn trainerscarrière in de jeugd van PEC Zwolle. Een jaar later werd hij assistent van Henk de Jong bij SC Cambuur. Dit seizoen nam Slot samen met Sipke Hulshoff het hoofdtrainerschap bij de Friezen over na het gedwongen vertrek van Rob Maas.

Huiberts: ‘Innovatief en ambitieus’
“We hadden Arne al een tijdje in het vizier”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Met meer dan 450 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam heeft hij een goed gevulde rugzak met voetbalervaring. Vanaf het moment dat hij het samen met Hulshoff heeft overgenomen bij Cambuur, is de club bezig aan een goeie reeks. Arne is leergierig, innovatief en erg ambitieus. We zien in hem een prima aanvulling voor de technische staf.” Bron: AZ

4 Comments

 1. Ryan

  28 maart 2017 at 17:47

  Top dat ze een nieuwe assistent hebben aangetrokken om wat vers bloed in de staf te krijgen.

  Hopen dat hij wat nieuwe inzichten geeft voor het elftal volgend seizoen.

  Betekend dit dat Dennis Haar weggaat?

  Wel goed om te zien dat ze iemand van buitenaf hebben aangetrokken en niet iemand uit hetzelfde kliekje

 2. Brandon

  29 maart 2017 at 17:14

  Slot was een intelligente voetballer die wel eens gehaald kan zijn om de opvolger te worden van John v.d. Brom. Niet vreemd dat Huiberts hem juist haalt, komen beide uit Zwolle, het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Maar niet verkeerd, is mijn idee. Dennis Haar heb ik helemaal niet hoog zitten en hoop dat hij iets anders vindt.

 3. Ryan

  29 maart 2017 at 22:05

  http://www.vi.nl/web/pro-kennismaking/modern-trainersduo-verlegt-tactische-normen-bij-cambuur-1.htm?channel=phone

  Nog ff leuk artikel over Arne slot bij cambuur en hoe hij over voetbal denkt

 4. Vincent

  30 maart 2017 at 13:24

  Nu nog een andere hoofdcoach

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>