AZ wint eenvoudig van ADO: 4-0

By
Updated: maart 19, 2017

AZ heeft zijn supporters op de late zondagmiddag op een paar prachtige doelpunten getrakteerd. De thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag eindigde in 4-0.

De fans in het AFAS Stadion zijn dit seizoen nog niet verwend met veel overwinningen. De zege op ADO was pas de vierde competitiewedstrijd die de ploeg van John van den Brom deze jaargang won.
Grabbelen
AZ begon sterk en had al in de tweede minuut de score kunnen openen via Alireza Jahanbakhsh, maar de aanvaller zag zijn schot door de grabbelende Robert Zwinkels nog net voor de doellijn gekeerd. Vijf minuten later was het wel raak, toen Jahanbakhsh een voorzet van Jonas Svensson doorkopte naar Dabney dos Santos, die de 1-0 binnen schoot.

Binnen het kwartier verdubbelde Dos Santos zelfs de voorsprong, door een mooie combinatie via Jahanbakhsh en Stijn Wuytens binnen te schieten. Ook de 3-0 na ruim een half uur was er eentje om in te lijsten. Wuytens speelde Joris van Overeem vrij, die Zwinkels met een prachtige stiftbal verschalkte. Ongekende weelde voor de Alkmaarders, die er in dit hele seizoen zelfs nog niet in geslaagd waren om drie keer te scoren in een thuiswedstrijd.

Fraaie aanval
Van den Brom had Fred Friday een basisplaats gegeven in de punt van de aanval, en ook de Nigeriaan pikte zijn goaltje mee. De spits stond aan het einde van een fraaie aanval via Jahanbakhsh en Van Overeem, en rondde feilloos af. ADO kreeg in de slotfase nog wel wat kansjes, maar Edouard Duplan had bij twee kopballen het vizier niet op scherp staan, terwijl Guyon Fernandez een voorzet van Randy Wolters van dichtbij in de handen van Tim Krul schoot.

AZ klom door de zege naar de vijfde plaats, terwijl ADO voorlaatste in de Eredivisie blijft. Bron: Telegraaf.nl

17 Comments

 1. Remco

  19 maart 2017 at 22:37

  mooie overwinning lekker frivol gespeelt

  misschien een vreemd voorstel maar is jeff stans geen goede versterking van ons
  scoort makkelijk was 1 van de beste vorig jaar bij excelsior en zit nou zonder contract

 2. oma

  20 maart 2017 at 09:15

  eindelijk weer een wedstrijd met beleving,passie en werklust.
  met als uitblinker Joris Overeem,hoe heb je deze jongen op de bank kunnen houden Brom?
  hij sleepte het hele elftal mee.
  hij bekroonde zijn werk met een mooi stiftje.
  oma heeft eindelijk weer eens genoten van AZ!
  maar trekt dit zich door?
  of gaat het bekende spreekwoord op de zwaluw en de zomer.
  maar af wachten tegen Groningen op 1 april.

  • Niels

   20 maart 2017 at 10:11

   Helemaal mee eens oma. Joris was (weer) de drijvende kracht vandaag.

 3. Ruud

  20 maart 2017 at 11:46

  Ik zeg net tegen mijn buurman op de tribune dat het tijd werd voor een doelpunt, want ik kreeg het koud en toen… toen kwam de lob van Joris! Kippenvel en een warm gevoel vn blijdschap! Heerlijk! Daar kom je voor naar het stadion!

 4. Ryan

  20 maart 2017 at 13:32

  Eerste half uur perfect gespeeld door AZ! Daarna ging de tempo uit de wedstrijd. ADO leek wel van slag te zijn door de agressiviteit van AZ en daarna geen moment in de wedstrijd gezeten.

  Ik vind Svensson echt een verademing op rechts. Wat een speler is dat zeg! Loopvermogen, body, overzicht, redelijke techniek. Ik vind hem nu met karsdorp dan de beste rechtsback van de eredivisie.

  Ik hoop echt dat van den Brom dit zo laat staan en niet weer het hele team overhoop gooit.

  Dennis Haar heeft al gesprekken gevoerd met PEC Zwolle. Ik hoop dat hij daar naar toe gaat omdat het voor hem goed is om verder te ontwikkelen en voor AZ goed om nieuw bloed in het trainerstrio te hebben met nieuwe inzichten enzo. (Ik hoop op een koen stam of Pepijn lijders ofzo). Gewoon een jonge gast die frisse ideeën heeft. (Als je voor Pepijn lijders kiest kan hij het daarna overnemen van van den brom).

  Er gaan ook geruchten op dat AZ geïnteresseerd is in Hahn en Jones. Dan denk ik dat AZ geen toekomst ziet in Olij. Aangezien Schendelaar er ook aan zit te komen.

  Weet iemand of die Sakirovski wat gaat worden? Hij is dit weekend al 20 geworden en nog niet zijn debuut gemaakt in het eerste. En hij werd toch met veel bombarie binnengehaald paar jaar geleden.

  • Vincent

   20 maart 2017 at 19:08

   Heeft last van heimwee denk ik… Heeft weinig stappen gezet sinds zijn komst, en is fysiek ook erg licht zoals Opdam

  • Keet

   20 maart 2017 at 19:26

   Misschien moet AZ een trainer uit Italie of Belgie zoeken om de verdedigers te trainen. Dat interview met Wesley Hoedt in het NHD maakt toch wel duidelijk dat je daarvoor specialisten nodig hebt. En Italianen en Belgen hebben het verdedigen zo’n beetje uitgevonden.

   • Remco

    24 maart 2017 at 10:47

    giuseppe bergomi ofzo

 5. kaazie87

  20 maart 2017 at 17:39

  nee de geruchten gaan dat az interesse heeft in jones en niet in hahn. maar er zijn inmiddels al een stuk of 10 clubs die interesse hebben in jones dus dat kunnen we waarschijnlijk vergeten, zou wel een enorme aanwinst zijn, heeft het werkelijk bij alle clubs goed gedaan dus ik verwacht dat hij het bij ons ook wel goed zou kunnen gaan doen.

  maar de eerste prioriteit ligt wat mij betreft op het middenveld, als je mee wil doen om de 1e 4 moet er op het middenveld echt een topper bijkomen, ayoub zou ideaal zijn want hij kan zowel links als achter de spits prima voetballen en juist daar ligt wat mij betreft het probleem. net zoals links voorin en links centraal achterin pijnlijk is voor je ogen bij tijd en wijlen, met alle respect maar dos santos en van eijden zijn niet van het niveau wat az wil nastreven

 6. kaazie87

  20 maart 2017 at 17:42

  spits positie en rechtsvoorin zijn ook mager bezet maar ik verwacht veel van boadu en stengs vooral, svensson valt mij positief op elke keer goede voorzet heerlijke tackle en veel snelheid, en ik denk dat hij de sterkste rechtsback in de eredivisie wat een lichaam

  • Ryan

   20 maart 2017 at 18:31

   Ik vind de spits positie prima bezet. Ja je kan kritiek hebben op hun niveau maar het zijn spitsen.

   Rechtsbuiten is inderdaad onderbezet maar dat heb je opgelost met jahanbaksh Overeem en bel hassani dus daar heb je ook geen probleem in.

   Ik vind dat de linksbuiten positie totaal niet bezet is omdat dos santos en Garcia nog veelste Jong daarvoor zijn. Dat vind ik een fout in het elftal.

 7. kaazie87

  20 maart 2017 at 17:50

  correct me if i was wrong, maar ik denk dat we dit seizoen achterin en voorin niet heel veel slechter zijn dan de top 3, maar vooral op het middenveld zijn zij veel sterker dan wij, en juist daar hebben wij de slag verloren

  wat mij betreft mag az ook wel overstappen op het populaire 3-5-2 systeem juventus Chelsea en fc utrecht laten zien dat dat zijn vruchten afwerpt en het is veel leuker om naar te kijken, wat mij betreft speelt fc utrecht mischien wel het leukste voetbal om naar te kijken en het is nog effectief ook

  • Ryan

   20 maart 2017 at 18:37

   Zoals de verdediging nu staat is het niet minder maar vergelijk het met november

   Rochet
   Mattias Eijden Wuytens haps

   Dat is echt minder dan:

   Krul
   svensson Eijden Luckassen haps

   En de aanval is ook minder want we hebben geen linksbuiten en Friday zie je groeien maar is nog geen jorgensen dolberg de Jong. Met weghorst hebben we wel de beste 2de spits.

   Ik vind het middenveld wel redelijk alleen het probleem was dat het middenveld met

   Rienstra Luckassen bel hassani niet rendeerde omdat Luckassen en Rienstra te veel tikkie breed en tikkie terug hadden.

   Nu met Wuytens Seuntjes en jahanbaksh heb je een stuk uitgebalanceerde middenveld die naar mijn mening niet onder doet aan die van ajax of Feyenoord.

   Maar dit is mijn mening

 8. Vincent

  20 maart 2017 at 19:49

  Ryan je bent lekker bezig haha, mee eens

  • Ryan

   20 maart 2017 at 20:06

   Ja had ff vrije tijd vandaag haha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *