Voorbeschouwing AZ – ADO Den Haag

By
Updated: maart 18, 2017
cid199318_BromVI12_1180_580x310

John van den Brom schoof na de koude vrijdagtraining aan bij de pers. Daarmee sprak hij over de reserverol van Ron Vlaar en het thuisduel van zondag met ADO Den Haag. “Ze zijn compacter gaan spelen.”

Rens van Eijden keert zondag na zijn schorsing terug in de basis, terwijl Vlaar plaatsneemt op de bank. “Ik vind dat Rens het dit seizoen goed gedaan heeft”, verklaarde Van den Brom. “En Ron is nog op de weg terug. Hij is nog niet daar waar we willen; dat vindt hij zelf ook. En geloof me: een goede Ron zal altijd spelen. Hij is op weg om weer top te worden.”

Vastigheid
Verder werd duidelijk dat Dabney dos Santos ten koste van Levi Garcia terugkeert aan de aftrap. Van den Brom: “En voor de rest wil ik het laten staan om zo meer vastigheid in de ploeg te krijgen.”

ADO
De opponent van zondag staat sinds een aantal weken onder leiding van Alfons Groenendijk. “Ze zijn onder hem, met min of meer dezelfde spelers, compacter gaan spelen”, weet Van den Brom. “Zo hebben ze nu drie wedstrijden op rij niet verloren. Hun gesloten formatie geeft ze vertrouwen. Ik denk dat ADO met die speelstijl doorgaat.”

Resultaat
Van den Brom: “Ik wil zondag niet alleen winnen. Het gaat me ook om de manier waarop. We hebben op een overtuigende manier een resultaat nodig. Ons vertrouwen moeten we gaan opwekken met een overwinning.”

4 Comments

 1. gerard

  18 maart 2017 at 21:21

  Garcia, Dos Santos maakt weinig uit. De linksbuitenpositie blijft een hele zwakke schakel waar ze volgend seizoen toch echt verandering in moeten brengen.

 2. KeesK in Paraguay

  19 maart 2017 at 13:04

  Hopelijk helpt Heerenveen de Coolsingeldroom om zeep na goed werk van de Bijlmer voor de broodnodige EL punten deze week. En AZ? Verlies aftikken en het voorbeeld van Leicester volgen. Wat rest er anders als je bang moet zijn dat Willem II je nog voorbij streeft op de ranglijst? Afgegaan ben je al.

  • Vincent

   19 maart 2017 at 17:34

   Lekker dit excelsior!

 3. Evert

  19 maart 2017 at 18:50

  EINDELIJK WEER EENS GENOTEN, iedereen een dikke pluim en Joris krijgt er twee!!
  Of je nou wint of verliest met deze instelling kan elke fan tevreden zijn!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>