AZ ook van de mat gespeeld door Feyenoord (5-2)

By
Updated: maart 12, 2017

AZ heeft het uitduel met Feyenoord inDe Kuip zondag ruim verloren: 5-2. Voor de thuisploeg scoorden Nicolai Jörgensen (3x), Jens Toornstra en Dirk Kuijt. Derrick Luckassen en Wout Weghorst deden iets terug voor de bezoekers.

De selectie kende voor de wedstrijd tegen Feyenoord geen blessuregevallen. John van den Brom koos tegen de koploper van de Eredivisie voor Jonas Svensson als rechtsback, Joris van Overeem op het middenveld en Wout Weghorst in de spits.

Leiding
De eerste tien minuten van het duel gingen gelijk op, maar vervolgens was het Feyenoord dat de leiding nam. Een lage pass van achteruit van Rick Karsdorp belandde in de voeten van Nicolai Jörgensen, die doelman Tim Krul verschalkte: 1-0.

Dominante ploeg
Feyenoord was de dominante ploeg en dat resulteerde in de 2-0. Na een aanval over meerdere schijven schoot Jens Toornstra op aangeven van Jörgensen het tweede Feyenoord-doelpunt binnen. AZ kwam niet verder dan een schot naast van Ridgeciano Haps.

Schot
Na een door Krul gestopt maar losgelaten schot van Steven Berghuis was Jörgensen dicht bij de 3-0, maar de verkeerd geraakte bal ging over. Een schot van Stijn Wuytens verdween ruim over het doel van Kenneth Vermeer, net als een inzet van Levi Garcia.

Snoeihard
Na rust leek het even alsof AZ aanzette, maar het resulteerde niet in kansen. Aan de andere kant had Feyenoord er niet veel voor nodig om de beslissende 3-0 te maken. Jörgensen legde af op Dirk Kuijt, die Krul met een snoeiharde pegel kansloos liet.

Eer
AZ slaagde er nog wel in de eer te redden. Luckassen kopte een vrije trap van Alireza Jahanbakhsh achter Vermeer: 3-1. Voor Luckassen was het zijn derde Eredivisie-doelpunt van dit seizoen.

Hattrick Jörgensen
Het slotakkoord van de wedstrijd kwam echter van Jörgensen. De Deen schoot een strafschop binnen, nadat hij door Luckassen onderuit werd getrokken: 4-1. Twee minuten later voltooide de topscorer van Nederland zijn hattrick: 5-1.

Weghorst
In de slotfase van de wedstrijd was Weghorst nog trefzeker voor AZ. Dabney dos Santos kreeg de bal in zijn voeten gespeeld. Hij stuurde Weghorst weg, waarna die de bal over Vermeer in het doel stifte.

Van den Brom: ‘Harde les’
“We zijn er wederom niet in geslaagd om in een grote wedstrijd een goed resultaat te halen”, zei Van den Brom op de persconferentie. “De intentie was om voetballend te doen wat ik gezien heb. Dat klinkt vreemd als je met 5-2 op de broek krijgt. Toch ben ik over een aantal dingen tevreden, met name het spel in balbezit. Wat absoluut niet goed was, was hoe we de goals weggaven. Dat heeft Feyenoord fantastisch afgestraft en was een harde les voor ons.”

35 Comments

 1. Jay

  12 maart 2017 at 17:53

  Het was een harde les en hij was over een aantal dingen best tevreden. Dus niks aan de hand mensen. Komt allemaal wel goed.

  Om moedeloos van te worden dit.

 2. PaddyK

  12 maart 2017 at 18:03

  1 woord: schandalig

 3. de echte supporter

  12 maart 2017 at 18:14

  als je als coach zo reageert dan ben je geen knip voor je neus waard. de beker gaat ook niks worden. we worden daar afgestraft door vitesse. moet nog maar eens goed nadenken of ik wel naar de kuip wil.

 4. Evert

  12 maart 2017 at 18:32

  Hoe geloofwaardig ben je nog als trainer met dit soort opmerkingen…..moeten we zn pipo aanhouden tot aan de bekerfinale?? Sterker nog de directie moet ommiddelijk ingrijpen en JvdB en staf wegsturen. Wat hebben we te verliezen!? Dit AZ speelt op het slechste niveau sinds tientallen jaren dus slechter als dit is ondenkbaar……….
  Maargoed volgens velen AZers gaat het juist heel goed en moeten we tevreden zijn met het niveau, wat zij niet door hebben dat wij op dit moment vierkant worden uitgelachen…….om droevig van te worden. Bedankt directie!!!!!

 5. KeesK in Paraguay

  12 maart 2017 at 18:43

  Gecondoleerd allemaal. Wonden likken en op naar de volgende veldslag terwijl de dolende maar lachende Brom zijn zooitje ongeregeld mag blijven leiden.

 6. Silver

  12 maart 2017 at 19:03

  Het is de laatste tijd niet makkelijk om supporter van AZ te zijn , maar ik blijf naar het stadion komen en geloof wel dat we de beker meenemen uit de kuip!

  • AZ4Altijd

   12 maart 2017 at 19:32

   Geloven doe je maar in de kerk. Deze troep wint echt geen beker. Vitesse heeft behoorlijk scorend vermogen. Op paar Zondags balletjes die toevallig in het juiste doel eindigen hebben we geen echte spelers die KUNNEN scoren.

   Afslachting dus. Gevolg. Vitesse in EL om vervolgens daar weer een flater te slaan om vervolgens nog meer punten te verkloten waardoor we straks alleen maar kwali tickets over houden voor CL en EL.

  • AZ Alkmaar

   12 maart 2017 at 19:46

   Vitesse heeft momenteel een veel beter ingespeeld team, hun zijn 2 stappen verder dan AZ , ook al is dat niet echt te zien aan de ranglijst..

   Komende weken moet AZ aan de bak om alles op de rails te krijgen want anders gaan de gewoon 0-3 eraf in de finale

  • Brandon

   12 maart 2017 at 20:55

   Ja je drinkbeker met kuipbier.

 7. Evert

  12 maart 2017 at 19:26

  De schuld ligt bij Eenhoorn en Huiberts, blijkbaar zijn zij niet kundig genoeg om de prestaties van JvdB te taxeren. Bij een gezonde club met ambities had JvdB al ontslagen geweest, het op deze manier doormoderen bijna een seizoen lang is bij clubs zoals Fijenoord, PSV en AJAX werkelijk ondenkbaar. Wij hebben vaak zitten klagen over die Amerikaan maar over het algemeen had hij het beter voor elkaar en durfde in te grijpen. De beker? Vergeet het maar……….Als je een Excelsior thuis niet kan verslaan hou dan maar op. Het beste voor AZ zou zijn dat JvdB zijn koffers pakt en AZ met een andere trainer het seizoen afmaakt, maar heeft de directie van AZ ballen genoeg?

 8. AZ Alkmaar

  12 maart 2017 at 19:42

  Einde van de rit staat AZ 9e in de Eredivisie zonder beker, of gaat het team beseffen dat er geknokt moet worden om punten te halen? Dit is schandalig en doet pijn voor elke supporter die AZ een warm hart toedraagt. John kwam naar mijn visie met de beste opstelling die hij dit moment kon maken en nog zie ik geen vooruitgang ik denk dat het in de koppies of groep niet goed zit..

  • Brandon

   12 maart 2017 at 21:01

   Als jij Vlaar een waarde voor AZ vindt dan kan je beter volgende week zondag lekker met je vrouw naar de hertjes in de Hout gaan. Dit is niet lullig bedoeld maar Vlaar is niet fit en komt op alle fronten op dit moment tekort. Zijn blessures spelen hem parten en het is eigenlijk te zielig voor hem dat hij in de Kuip door een Technische Staf wordt vermoordt. Hetzelfde probleem bij Wuytens is een wandelaar op het middenveld en zou bij wandelclub de Jeep uit Alkmaar voorop lopen maar in de eredivisie helaas een roepende in de woestijn hetzelfde voor Rienstra die eindelijk zijn plaats kwijt is geraakt. Volgende week maar weer eens kijken welke 11 er dan aan de aftrap staan.

   • Hark

    12 maart 2017 at 22:58

    Helemaal mee eens. Vlaar is te traag en zeker verantwoordelijk voor het aantal tegendoelpunten. Ook zeer slechte hoekschoppen van Wuijtens. Waarom niet uitdraaiend? Brom komt als aangeschoten wild over in intervieuws. Is onzeker en dat is terug te zien in AZ.

 9. Keet

  12 maart 2017 at 19:57

  Wat was er dan zo goed aan het spel in balbezit??

 10. i.Pjotr

  12 maart 2017 at 21:18

  Ron vertoont betonrot….. te traag teveel ruimte, en slap in de duels etc etc.
  Dit kan echt niet meer. Misschien wil hij met vdBrom wel mee naar maccabi komend seizoen.
  Win win situatie.

  Leuk meegespeeld zegt loser vdBrom, gecompenseerd voor het drama Lyon, en weer een kut wedstrijd zonder strijd en passie.
  1 zieligpuntje van de top drie……..Huiberts we zijn er nog lang niet, en we zullen er ook waarschijnlijk niet komen met de huidige trainert.

 11. Vincent

  12 maart 2017 at 21:47

  Het beste scenario is: vd brom wint de beker gaat naar een andere club en eenhoorn en huivert stellen Mitchell van der Gaat aan en az vlamt volgend seizoen.

  • Remco

   12 maart 2017 at 22:14

   Beter scenario
   Van der brom, van aart en haar jr worden morgen de laan uit gejaagd
   Van gaal wordt intrim met shota als 1ste assitent en wordt klaargestoomd voor volgend seizoen met martin haar in de hennie spijkerman rol echteld en nederburgh of timmer als keep trainer

   • i.Pjotr

    12 maart 2017 at 23:29

    Pracht voorstel, maar tis Wishfull thinking……..alles beter dan vdBrom.
    Dit kan echt niet meer…….
    wordt met de week treuriger.
    Met pijn in mijn hart hoop ik zaterdag op een grote zeperd tegen ADO……..
    Misschien dat onze honkballer en zijn holmaat Huiberts wakker.
    Tis dit seizoen niet meer zo fijn om AZer te zijn

   • Evert

    13 maart 2017 at 00:20

    Remco, keep on talking

 12. Urdal

  12 maart 2017 at 23:33

  Ik heb gelezen dat dos Santos en Fred Friday ook nog hebben gespeeld. Op tv heb ik ze niet gezien. Weghorst amper ballen gehad. Jahanbakhs was zeer matig. Haps is na zenit waar hij met een spuit speelde, geen schim meer van daarvoor. Is er misschien lichamelijk toch iets niet 100%? Luckassen was weer zeer dom bezig. Wuytens en Seuntjes te traag van overeem redelijk. Krul weer niet sterk. Zeker bij de 5de. Brom……..tja wat moeten we daar nog over zeggen. Hij heeft geen flauw benul wat hij doet. Ipv paintballen maar naar een theekransje met de meiden die wel lekker mee voetballen. Stap op, das het beste voor jezelf en AZ. En neem meteen van Aart mee aub.

 13. oma

  13 maart 2017 at 06:34

  wat negatief beste mensen.
  Timon roept dit al twee jaar hij was toch gek!
  alleen maar negatief schrijven.
  O Brom is toch zo goed een wereld trainer.
  wie is er gek,Timon of jullie kijk eens in de spiegel.
  je kom dit zien aan komen en niet anders.
  die beker vergeet hem maar.
  de gift beker is nog niet leeg.

  Max zondag AZ staat er goed voor finaceel.
  nou Maks trek geld uit voor een contract aftekomen van ter Hag.
  dan haal je een trainer in huis.
  laat dat nu een paar miljoen kosten.
  het hele zooitje op nieuw op poten zetten.

  maar daar heeft Max met zijn holmaat de kloten niet voor.

  • AZ Alkmaar

   13 maart 2017 at 07:42

   Ten hag? Omdat hij 3 punten op AZ voorloopt met Utrecht ga toch weg.. hij bezit wel over een goede selectie met Utrecht wat heeft hij nou gepresteerd en wat kan hij nou met AZ? Ik vind het absoluut geen AZ trainer sorry..

   • oma

    13 maart 2017 at 10:31

    kom met een betere naam.
    vergeet van Gaal maar die komt niet.

    • Vincent

     13 maart 2017 at 10:47

     Ten Hag is niet realistisch Mitchell van der Gaag wel

  • Evert

   14 maart 2017 at 17:39

   Oma is boos……….wat betreft Timon 100% gelijk. Maar jij, ik en Timon zijn de enige die dit steeds roepen en roepen. Daarvoor worden we verguisd, en uitgemaakt voor nep-supporters. Zoals in mijn eerder betoog ben ik ook voor reorganisatie. Waar ik mij nog het meest aan stoor is het minderwaardigheid complex van de supporters wat is dat toch een slappe hap kaaskoppen. Het publiek had toch allang diversen acties moeten maken. Vooral de BEN-side hahahahahahaha wat heb ik toch een medelijden voor de jongens en meisjes keurig elke keer weer je club aanmoedigen terwijl ze gewoon schijten hebben aan de fans. Wat de directie vergeet is dat zij bestaansrecht hebben door ons!?? Ik zeg ACTIE!! om dit even mee te geven aan Eenhoorn en Huiberts.

   • oma

    15 maart 2017 at 11:00

    sorry Evert,maar oma is niet boos oma is zwaar teleurgesteld,
    een club die twee keer uit een heel diep dal gekomen is,die er nu weer in verzeilt raakt.
    door twee lafbekken in de directie die niet in durven te grijpen

 14. Jay

  13 maart 2017 at 09:36

  Eens met Willem van Hanegem: “Maar je ergert toch vooral ook aan AZ op zo’n middag. Pfff, wat een slappe hap. Wat ze van mij meteen mogen afschaffen, is dat ploegen vlak voor de aftrap nog bij elkaar gaan staan in een scrum. Waarvoor is dat in hemelsnaam, als je daarna meteen zo over je heen laat lopen in de wedstrijd?! Allemaal interessantdoenerij, nep gedoe. Zo komt zo’n scrum op mij over. Net zoals geldt voor aanvoerders die opzichtig high-fives geven aan medespelers bij het opkomen of verlaten van het veld.”

 15. woonwagenpower

  13 maart 2017 at 09:40

  AZ heeft een geheime missie, onder de code naam Droefcup.
  John heeft als schuilnaam Kameleon
  Max heeft als schuilnaam spuit 67
  Robert heeft als schuilnaam toetje.
  Gisteren in Rotterdam-Zuid,
  Kameleon hier voor spuit 67 over;
  Spuit 67, zeg het maar kameleon over;
  Zeg spuit 67 jij zit bovenin de kuip, jij hebt beter overzicht, gaat alles volgens plan? over;
  Jazeker kameleon, alles loopt op rolletjes over;
  Wat vindt toetje als ras Rotterdammer over de situatie?over;
  Toetje zit rustig achterover en kijkt tevreden over;
  Kameleon voor toetje hier over;
  Toetje hier, zeg het maar kameleon over;
  Weet je zeker dat ons plan gaat werken toetje?over;
  Tuurlijk gaat ons plan werken over;
  Maar waar twijfel jij over kameleon?over
  Nou Toetje, mijn kop ligt op het hakblok bij de supporters, door ons plan, maar ik begin echt te twijfelen over;
  Voor twijfelaars is geen ruimte kameleon over;
  Spuit 67 hier voor kameleon over;
  Zeg het maar spuit 67 over.
  Kameleon nog een paar van deze wedstrijden, en Vitesse denkt echt dat we er niks van kunnen, dat iedereen uit vorm is, dat niemand wil winnen en werken, ons plan ligt volledig op koers over;
  Kameleon hier voor Toetje over;
  Kameleon, je mag het zeggen over;
  zeg Toetje, als het nou mis gaat 30 April, wat blijft er dan van ons plan over? over;
  Kameleon ik wil geen NEE horen, ons plan slaagt over;
  Kameleon meldt je voor spuit 67 over;
  ja spuit 67 hier kameleon zeg het maar over;
  Kameleon het is aan jou de schone taak om voldoende zand in de ogen van Vitesse te gooien, mislukt dat, dan heb je tekort zand gegooid, en is het allemaal jou schuld over;
  Kameleon hier voor spuit 67 en toetje over;
  Kameleon zeg het maar over;
  Dat is lekker geregeld, het is een plan van ons drie, niet van mij alleen, ik ben in het plan ten alle tijden de pisang, in de competitie eindigen we op deze manier, als nummer 10, en als we de beker niet pakken heb ik het ook gedaan over;
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  Toetje meldt je, kameleon hier over;
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Spuit 67 meldt je voor kameleon over;
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 16. gerard

  13 maart 2017 at 12:42

  AZ moet de ogen niet sluiten het heeft een goede brede selectie waar echter ver onder de maat mee wordt gespeeld.
  Johan Derksen gaf al aan dat vd Brom er niet uit haalt wordt er in zit gezien men over zeker voor eredivisiebegrippen goede spelers beschikt.

  Kijkend naar Feijenoord die volop voor het kampioenschap speelt en AZ die geen wedstrijd meer kan winnen is het verschil in spelersmateriaal echter niet bijster groot.
  Onbegrijpelijk dan ook dat AZ alsnog het contract met vd Brom heeft verlengd want dat moet dan toch echt door de prestaties in de Beker en E.L zijn gekomen.

  Maar waren dat dan zo’n prestaties?
  Nederlagen tegen Dundalk en Maccabi Tel Aviv, toch niet de grootste clubs waren al beschamend en in de KNVB Beker moesten er tegen Cambuur na verlenging penalties aan te pas komen.

  AZ is naar een bedenkelijk niveau gegeleden terwijl voor aanvang door de kenners nog werd gedacht dat Feijenoord en AZ voor plek drie gingen strijden en zelfs Huiberts de aanval op de traditionele wilden openen.

  AZ moet alleen al daardoor de kop van van de brom laten rollen!

  • Evert

   14 maart 2017 at 17:44

   JAAAAAAAAAAAAAAAA Gerad maar het GEBEURD NIET!! BASTA!!

 17. Jay

  13 maart 2017 at 16:48

  Van den Brom heeft zijn baan puur en alleen te danken aan ongelofelijke mazzel bij de loting voor de EL en de KNVB beker. Dat mag je Huiberts ook zeker kwalijk nemen, aangezien het slechte spel al tijden zichtbaar was en je kon wachten op slechte resultaten.

  Nu is de vraag: doorkwakkelen tot de bekerfinale en hopen op een enorme stunt of Brom ontslaan en hopen op een positief shockeffect?

  • i.Pjotr

   13 maart 2017 at 19:04

   3 jaar geleden in de maand maart ontsloeg Anderlecht vdBrom…….
   2 maanden later werden ze landskampioen.
   De “AART ” is in de maand, dus moven met die man.
   Begin zelfs te twijfelen om naar de finale te gaan, ADO en Roda thuis zullen voor velen bepalend zijn. 🙁

   • Remco

    16 maart 2017 at 22:07

    verlies ado en het is klaar

 18. remco

  13 maart 2017 at 22:26

  wat kan az doen op dit moment kwa spel
  hele maal niks

  laat de opstelling van zondag gewoon staan ook al bent je afgedroogd en uitgewrongen.
  als je weer van spelers wissel creëer je nooit automatisme in het elftal.

 19. Ruud

  18 maart 2017 at 15:08

  Onrust heeft een club nog nooit beter gemaakt en cynisme is voor lelijke mensen. Morgen een nieuwe kans, want voor de competitie maakt het niet veel meer uit. Haal die beker en iedereen slaakt een diepe zucht. Nu gaan leren van de lessen die op het bordje komen van de trainersstaf, wie er ook mogen zitten volgend seizoen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *