Voorbeschouwing Feyenoord – AZ

By
Updated: maart 10, 2017
jvdb

John van den Brom schoof vrijdagmiddag op het AFAS Trainingscomplex aan bij de pers. Over paintballen, schorsingen en de tegenstander van zondag: Feyenoord. “Daar kunnen ze nu goed gebruik van maken.”

Van den Brom gebruikte deze trainingsweek – zonder midweeks duel – onder meer voor teambuilding. “We zijn dinsdag, om ’t koppie even leeg te maken, gaan paintballen. Dat was leuk en pijnlijk. Ik ben zelf hard in mijn nek en op mijn duim geraakt. Maar ik heb genoten van het plezier bij die gasten. Ik geloof dat ze dachten dat ze in een film speelden. Het ging er serieus aan toen. We zullen zondag zien wat het heeft opgeleverd.”

Twijfelgeval
De AZ-trainer kan over een vrijwel fitte selectie beschikken. “Alleen Alireza Jahanbakhsh is een twijfelgeval. Hij viel zondag uit tegen Excelsior en heeft nu (vrijdag, red.) voor het eerst weer met de groep getraind.”

Schorsing
Rens van Eijden is zondag door een schorsing niet inzetbaar. Muamer Tankovic kan – ondanks een rode kaart bij Jong AZ – wél in actie komen, legt Van den Brom uit. “Een rode kaart in de Tweede Divisie heeft geen gevolgen voor de Eredivisie. Tankovic is wel twee duels geschorst voor Jong AZ. Die straf hebben we geaccepteerd.”

Posities
Van den Brom wil niet al te veel conclusie verbinden aan de hesjes die hij vrijdag uitdeelde op het trainingsveld: “Maar het is duidelijk dat we niet tevreden zijn over het spel de afgelopen week. Doordat vrijwel iedereen fit is, hebben we ook de mogelijkheid om het op een paar posities anders in te vullen.”

Feyenoord
De tegenstander van zondag kampt met de nodige blessures. “Maar Feyenoord heeft een grote selectie. Daar kunnen ze nu goed gebruik van maken”, zegt Van den Brom, die eerder dit seizoen in eigen huis van de Rotterdammers verloor. “Dat gebeurde een paar dagen na onze overwinning op FC Zenit. Wij zaten vol euforie maar kwamen tegen Feyenoord van een koude kermis thuis. Dat moet nu anders.” Bron: AZ

29 Comments

 1. Jay

  10 maart 2017 at 15:46

  Besloten trainen, paintballen, volgens mij gaat dat allemaal niet zorgen dat ze ineens beter gaan voetballen. Ik krijg meer het idee dat het wanhoopspogingen zijn om de boel weer op de rails te krijgen.

  Feyenoord is echt getergd om revanche te nemen op het verlies tegen Sparta. De hele Kuip zal dat ook voelen en ik vrees dan ook het ergste. AZ is meestal niet bestand tegen vechtvoetbal.

 2. Timon

  10 maart 2017 at 20:35

  10 maart, half jaar niks te doen
  3 keer alles geven : Feyenoord uit ,Ajax uit , en de beker pakken.
  Verdien je 400.000€ gemiddeld per jaar

  Teveel gevraagd?? .?????

  Pfffffffffffff…?….

 3. Evert

  10 maart 2017 at 21:28

  Nu ook je sportieve plicht effe verliezen, we gaan niet die neuzen helpen!!

  • KeesK in Paraguay

   11 maart 2017 at 11:47

   FeyeNOOITmeerkampioen. Beker gaat naar Noord en niet naar Zuid-Holland.

   • Vincent

    11 maart 2017 at 12:04

    Jood

    • KeesK in Paraguay

     11 maart 2017 at 22:54

     Feyenoordhater ja (hater is misschien zelfs overdreven. Dat er verstandelijk beperkten zijn die me dan gelijk als Ajax liefhebber beschouwen is zielig. Besef dat Ajax de regelmatigste bijdrager in de schatkist van AZ is en de bijdrage van de haven aan zowel AZ, het Europees als het Nederlands voetbal daarentegen bijzonder weinig is. Om deze twee redenen heb ik liever dat de beker weer in Noord-Holland terecht komt. Of als men daar meer sympathie/minder antipathie voor heeft bij de lampjesmultinational, ook goed.
     Er zal niet alleen door de AZ fans worden gemord dus dankzij het geklooi bij de concurrentie ligt de vierde plek weer onder bereik door middel van een wonder in de Kuip. En dat ook de Bijlmer van de Tukkers mag winnen. De kans dat de Coolsingel dan dit jaar weer leeg blijft wordt daardoor bijzonder groot. En zo zie ik dat liefst nog jarenlang.

 4. i.Pjotr

  10 maart 2017 at 21:35

  VdBrom past zijn elftal natuurlijk weer aan.
  Ben benieuwd hoe dit team uit de verf komt. :-)

 5. Timon

  11 maart 2017 at 13:12

  Toptrainer: het moet nu anders

  Hoe weet hijzelf ook niet, maar het moet anders……. Onze zwevende kiezer………

  • gerard

   12 maart 2017 at 14:58

   Was het maar een Wilders, dan bracht hij zekerheid in het team, nu is het een formatie geworden waar geen duidelijkheid meer is.

 6. i.Pjotr

  11 maart 2017 at 14:42

  Tegen feijenooit eens beginnen met 4 middenvelders waaronder Overeem. ( kracht van de kakkerlakken)
  En dan 2 snelle spitsen , lekker op de counter zoals Sparta dat ook deed.

 7. Brandon

  12 maart 2017 at 14:51

  Dit was mijn opstelling en na 15 minuten spelen heb ik al het gelijk aan mijn zijde:
  Vlaar die een van de slakjes is bij AZ werd er op 3 meter ook 3 meter uitgelopen door Jorgensen en de 1-0 staat al weer op het scorebord. Ik had daar Hatzikiados staan en dat was bij hem nooit voorgekomen. Nu is Feijenoord na de 1-0 niet meer te kloppen en bedankt John v d Brom van tactiek heb je geen verstand en dat zal je nooit krijgen ook.
  Helaas ook geen Bel Hassani maar die andere slak Wuytens in het midden.

  Ook als de opstelling deze is Oma?

  Krul, Svensson, Luckassen,Hatzikiados, Haps, Seuntjes, Bel Hassani, Jahanbakshk, v. Overeem, Weghorst, Garcia en dat in een 4-4-2 opstelling

  • oma

   12 maart 2017 at 15:57

   beste Brandon,
   wie je er ook in zet het maakt niets uit totaal geen zelfvertrouwen in de ploeg.
   verder ik vind het te zielig om er nog meer woorden aan te besteden.

 8. Brandon

  12 maart 2017 at 14:53

  Vlaar dekt weer op 3 meter en Jorgensen mag alles doen wat hij wil 2-0 ga zo door.

 9. gerard

  12 maart 2017 at 14:55

  Alweer 2-0 voor Fejnoord in de eerste helft, hoelang gaat AZ nog door met vd Brom??
  Johan Derksen zei het ook al dat AZ een selectie heeft die veel meer moet kunnen en laten zien dan watze dit seizoen allemaal aan het doen zijn. Dat vd Brom nog in het zadel zit is enkel te danken dat ze met godsgratie ondanks bijna alle wedstrijden in de E.L te hebben verloren toch nog overwinterd hebben en met penalties notabene een clubje als Cambuur pas op de knieen kregen.

 10. Urdal

  12 maart 2017 at 15:09

  Na 20 minuten einde wedstrijd. Hopen dat het geen 7-0 wordt. Tijd voor Brom om het beste te doen voor AZ, spullen pakken en wegwezen. Of volgende week ipv paintballen bowlen of middagje breien.

 11. Brandon

  12 maart 2017 at 15:19

  Lekker keepertje ook op doel hoor.

 12. gerard

  12 maart 2017 at 15:48

  Oprotten van de Brom, slechtste AZ sinds jaren.. beetje op de bker zitten te teren omdat je gunstig geloot hebt.
  Perez zei het al, dit AZ kan zoveel beter!

  • KeesK in Paraguay

   12 maart 2017 at 16:13

   Alleen een andere trainert voor de groep kan dit bewijzen. Maar wat als de eens zo bejubelde hoofd scouting een eendagsvlieg (terend op de megatransfer van Vincent Janssen) blijkt te zijn en de winst is/wordt vergooid aan aankopen die het nooit waar maken, niet onder de beste coach!?

 13. Brandon

  12 maart 2017 at 16:26

  We hebben geen keeper lieve mensen als je nu ook die 5e weer ziet dit kan gewoonweg niet. Zo verschrikkelijk slecht. Oma ik krijg t er van aan mn hart zo erg dit.

  • oma

   12 maart 2017 at 16:32

   Brandon beste jongen.

   denk om je vrouw,kinderen en kleinkinderen kijk er niet meer na.
   blijf lachen.

 14. Ruud

  12 maart 2017 at 16:28

  Nou, nou, nou… au, au, au! Dit willen we niet meemaken op 30 april 2017. Dat is de enige wedstrijd die John van den Brom nog kan redden dit jaar. Helaas, ik moet er ook aan geloven…

  • oma

   12 maart 2017 at 16:33

   sorry Ruud denk je nu echt dat ze die beker pakken?

   • Ruud

    13 maart 2017 at 06:28

    Een oude wijsheid zegt dat ‘zonder hoop alles verloren is’.

  • Brandon

   12 maart 2017 at 17:33

   Ruud het is zo jammer dat dit gebeurd terwijl het helemaal niet hoeft te gebeuren. Velen met mij roepen al vanaf oktober wanneer komt er nu eens een vast elftal te staan. Elke week veranderingen kan toch niet goed zijn voor het zelfvertrouwen? Dan die opstellingen iedereen ziet nu al weken dat er verkeerde mensen op de verkeerde plaats staan en sommigen helemaal niet klaar zijn om eredivisie te spelen. Ga verder nu geen namen meer noemen maar dit kan gewoonweg niet. Als je vandaag ziet hoe de 1e 2 en 5e goal vallen dan zijn er 2 die volgende week niet meer in aanmerking komen in het verdere seizoen om aanspraak te maken op een BASIS plaats. Maar jij en ik durven daar ons hoofd niet voor op het hakblok te leggen want WIJ, ALLE AZ supporters en SPELERS weten er geen touw meer aan vast te knopen. Wanneer we volgende week niet van den Haag winnen ben ik bang dat we niet eens bij de 1e negen komen en het seizoen wel eens heel slecht kan aflopen. Dat zal ons hopelijk wel bespaard blijven maar het kan echt hoor!!!

   • Ruud

    13 maart 2017 at 11:02

    Hi Brandon, maar was het niet met Verbeek dat we rond de 10e positie stonden en met Altidore de beker tegen PSV gepakt werd? Ik houd me daaraan vast met dit scenario.

    • Brandon

     13 maart 2017 at 11:19

     Dat is een waarheid als een koe Ruud maar de rangen in het veld en de supporters waren beter gesloten als wat er nu gebeurd met AZ. Wanneer de resultaten vanaf nu hetzelfde blijven als heden ten dagen is het bijna uitgesloten dat er in de wedstrijd van de waarheid ineens een verandering plaats vindt tegen een tegenstander waar de rijen momenteel wel gesloten zijn en die in alle rust kunnen toeleven naar 30 april. Zou het na afloop weer hosanna geweest zijn in de kleedkamer dat geloof jij toch niet he. Ook dat gaat straks een rol spelen en daarom dat ik zeg de aanloop naar 30 april is het belangrijkste wat nu op het pad van AZ komt.

 15. AZ Alkmaar

  12 maart 2017 at 16:55

  Brom moet zijn koffers pakken doeidoei weg met dit gepruts!

  • KeesK in Paraguay

   12 maart 2017 at 17:26

   Hij zal echter niet uit zichzelf gaan. Dat jaartje extra wil hij graag uitgekeerd zien. Mocht hij nog negen wedstrijden blijven plakken bij de club dan zal hij héél goed uit de startblokken moeten komen na dit waarschijnlijk verloren seizoen of anders is het snel over en uit. Nu ontslag is gezichtsverlies voor de directie. Alles op de beker…

   • Brandon

    12 maart 2017 at 17:35

    Kees het is ook geen fout van Brom maar van de leiding van AZ. Maar een honkballer is ook geen voetballer he. Of zal die waarzegger uit Amerika ook nog een lange vinger in de pap hebben???

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>