Weer geen thuisoverwinning voor AZ

By
Updated: maart 5, 2017

Een kleine 63 uur na het bereiken van de bekerfinale is het chagrijn alweer terug bij AZ. De club die amper tijd had om te herstellen van de halve eindstrijd tegen Cambuur van donderdag (winst na strafschoppen) leed thuis tegen Excelsior pijnlijk puntverlies in de strijd om de vierde plaats.

Het bekerduel zat duidelijk nog in de benen bij de spelers van AZ, dat ten opzichte van donderdag met vier andere spelers aan de aftrap stond. Na balverlies van Iliass Bel Hassani stond Excelsior-middenvelder al in de tweede minuut oog in oog met doelman Tim Krul. De gedeeld clubtopscorer van de Rotterdammers, dit seizoen opvallend effectief, werkte de bal dit keer echter naast.

In plaats van door te drukken, zakte de degradatiekandidaat vervolgens in, hopend op meer fouten van de tegenstander. Langzaam maar zeker kreeg de thuisploeg daardoor meer grip op de wedstrijd. Een fraaie kopbal van Ron Vlaar werd nog stijlvol gekeerd door Excelsior-keeper Warner Hahn, maar in de twintigste minuut was het toch raak. Joris van Overeem zette Dabney Dos Santos alleen voor de doelman, die nog een antwoord had op zijn eerste poging. Een tweede inzet werd op de lijn tegengehouden door Khalid Karami, maar bij nummertje drie was het dan toch raak: 1-0.

Overtuigend was het allerminst wat AZ liet zien, maar achterin had het in de eerste helft weinig moeite meer met de tandeloze tegenstander. Pas in de laatste minuten voor rust werd Excelsior wat brutaler, en was het via een geplaatst schot van grote afstand van Ryan Koolwijk nog dicht bij de gelijkmaker.

Na rust had die alsnog moéten vallen toen Fredy na defensief geblunder vrij op Tim Krul af mocht. De held van donderdag, toen hij de strafschop van Martijn Barto stopte, hield nu ook de kleine aanvaller van de Rotterdammers van scoren af. Het versterkte het geloof van Excelsior dat er wat te halen viel. Steeds verder drukte de degradatiekandidaat de bekerfinalist weg. Het Rotterdamse doelpunt kon niet uitblijven.

Nadat ook Koolwijk twee levensgrote kansen op de gelijkmaker had laten liggen, liet de na maanden in de basis teruggekeerde Mike van Duinen zien hoe het wel moet. Na een flater van Ron Vlaar vond hij uit de draai knap de verre hoek.

Ook na die 1-1 duurde het lang voordat AZ weer wat grip op de wedstrijd kreeg, al kreeg het zijn zaakjes achterin wel weer op orde. Tien minuten voor tijd wist de thuisploeg met het laatste restje energie toch nog een klein offensiefje op te zetten, waarbij Vlaar – opnieuw via een kopbal – het dichtst bij een treffer was.

Zover kwam het niet. En daarmee werd Excelsior de morele winnaar van de dag. Bron: AD

43 Comments

 1. Brandon

  5 maart 2017 at 15:28

  Het commentaar zal zijn we zijn ons er van bewust dat het niet goed was maar na afgelopen donderdag mag je dat ook niet van die jongens verwachten. Er liepen er een paar op hun tandvlees. Cliche’s die gebruikt worden door LOSERS. Hoe zal de stemming in de kleedkamer geweest zijn? Een 40 urige werkweek voor een supporter en € 500,00 op de bankrekening; 3 1/2 uur voetballen en Freddie € 8.000,00 op zijn rekening. De supporter moet werken voor zijn geld en Freddie lacht het bij elkaar. Slim he die Freddie!!!

  • oma

   5 maart 2017 at 15:58

   Brandon jongen ik heb het al eens meer gezegd.
   denk om je hart!

 2. Ruud

  5 maart 2017 at 15:30

  Alles op de finale in de Kuip wordt wel een riskante bezigheid voor AZ. We hebben het een aantal jaren terug ook gedaan met Verbeek als trainer maar wonnen toen wel. Nu een zelfde situatie en hebben zo eigenlijk geen keus meer nu de vierde plek ook al niets meer opbrengt.

 3. Urdal

  5 maart 2017 at 15:31

  Wat was het weer zeer slecht zeg. Wederom onze wereldtopper FF in de spits. Heeft weer bewezen dat hij vreselijk slecht is. Niks gezien van hem en onze top trainer maar blijven beweren dat hij veel verder is dan Weghorst. Die snapt er ook weinig van. Tijd dat hij zelf opstapt. Spelers luisteren niet naar hem, en nemen hem dus niet serieus. Hij had in de rust gezegd dat ze meer moesten afjagen en meer druk zetten. We hebben kunnen wat ze er mee hebben gedaan in de 2de helft. John, pak je biezen!!!!!!! Wederom een wan prestatie.

 4. oma

  5 maart 2017 at 15:34

  ach als je iets maar lang genoeg mee maak dan wen je er van zelf aan.

 5. oma

  5 maart 2017 at 15:35

  wat is het verschil tussen Sparta en AZ ?

  • KeesK in Paraguay

   5 maart 2017 at 17:41

   Dat weten we als het goed is binnenkort. Al zal AZ Feyenooitmeerkampioen niet van het kampioenschap afhouden en nul punten bijschrijven. De titel gaat desondanks naar Noord-Holland het blijft immers Feyenooit.

   • oma

    5 maart 2017 at 17:51

    dat antwoord geef ik je nu al vast.
    Sparta heeft een trainer AZ een lamlul.
    denk je nu echt dat dit zootje loszand kan winnen van Feyenooit.
    hoe kom je er op,maar jou mening prima.

   • Vincent

    7 maart 2017 at 20:19

    Vieze jood

    • remco

     7 maart 2017 at 21:16

     mooi antwoord goed onderbouwt ook.

 6. Niels

  5 maart 2017 at 15:35

  Uit betrouwbare bron gehoord hoe Brom de opstelling maakt. Hij gooit alle namen van de selectie in zijn grote hoed en trekt er willekeurig elf namen uit…… Nog een geluk dat er altijd een keeper op doel staat!

 7. Vak J

  5 maart 2017 at 16:13

  Ja dit was helemaal niets. Vooral na de rust. Wat een blunder van Vlaar!! Eigenlijk twee blunders want hij had die kopbal ook erin kunnen leggen als hij deze goed raakt. Paar mooie saves van Krul. Maar goed elke keer als de stadionspeaker omroept dat we voor de 750e overwinning kunnen gaan weet je dat dit niet gebeurt. Flink slikken en op naar de volgende wedstrijd en richting finale.

  • oma

   5 maart 2017 at 17:40

   natuurlijk gauw vergeten.
   laat ik je nu een ding vertellen dat het volgende week een grote nederlaag wordt in de kuip tenen Feyenoord.

   • oma

    5 maart 2017 at 17:41

    moet tegen zijn in plaats van tenen.

    • Brandon

     5 maart 2017 at 23:20

     Ook als de opstelling deze is Oma?

     Krul, Svensson, Luckassen,Hatzikiados, Haps, Seuntjes, Bel Hassani, Jahanbakshk, v. Overeem, Weghorst, Garcia en dat in een 4-4-2 opstelling

     • Gerrit Vooijs

      5 maart 2017 at 23:45

      Brandon,
      Voor het grootste deel ga ik met je mee. 2 aanpassingen en 1 twijfelgeval.

      Volgende week komt AZ onder druk te staan en dan met weinig ruimte in zijn rug is Van Eijden de beste man naast Luckassen. 2 weken terug in Heerenveen was Van Eijden niet voor niets MOTM.

      Haps is het al weken kwijt en ik zou het overwegen om Ouwejan of Wijndal in zijn plaats op te stellen.

      In het midden zou ik Bel Hassani vervangen door Til omdat strijd niet in zijn woordenboek voorkomt. Als rechtsbuitenspeler kun je nog met Bel Hassani spelen maar niet in het midden waar hij de poort open zet. Zijn meeverdedigen is belabberd en zelfs zeer gevaarlijk.

      Voor de rest helemaal akkoord. Krul begint zijn vorm te vinden, dat is een positieve ontwikkeling.

     • oma

      6 maart 2017 at 05:27

      beste Brandon,
      wie je ook opstel bij AZ ze zullen op hun bek gaan.
      Feyenooit is afgegaan tegen Sparta.
      die zullen vraak willen nemen en gaan er als messen is.
      bovendien heb je nog altijd een beetje kwaliteits verschil tussen Feyenooit en AZ.
      bij AZ is het los zand er staat niets wie je ook opstel niet.
      er zit geen vechtlust passie beleving niets in.
      de dames zijn liever lui dan moe.

     • hatse

      6 maart 2017 at 22:39

      Oma…wil je niet alle dames over een kam scheren…(!)

 8. KeesK in Paraguay

  5 maart 2017 at 17:48

  Was een te verwachten verlies als je niet tien verse spelers opstelt na de recente (feitelijk verloren maar door penalties gelukkig binnengehaalde) 120 minuten veldslag tegen het nietige Leeuwarden.
  De tip om tien verse spelers neer te zetten was hier te lezen maar Brom leest hier niet mee. We weten hoe het zulke trainers vergaat. Op naar de volgende verliesbeurt…

  • Brandon

   5 maart 2017 at 23:51

   Tegen Feijenoord hoef je niemand te motiveren en in de Kuip Haps vervangen voor bijna debutanten lijkt me niet de goede keuze. Heb het middenveld op snelheid gekozen en Bel Hassani op rechts Overeem op links de diepgaande. V Eijden ben ik klaar mee maar dat is mijn mening.

   • oma

    6 maart 2017 at 06:34

    Brandon.
    na mijn mening weten de spelers niet hoe ze zich moeten motiveren,en de trainer (kan) weet niet hoe hij een ploeg moet motiveren.
    ik zeg het eerlijk ik beschouw dit als een verloren seizoen.
    hier moet gewoon de bezem door een trainer die in het begin de harde hand hanteert.
    komt die er niet en blijft Brom bereid je er dan op voor dat je volgend seizoen het zelfde krijg.

    ik weet het er zullen mensen hier zijn daar heb je die trut ook weer,prima doe maar.
    maar ik zie het realistiesch.
    deze periode hebben in het verleden al eens mee gemaakt.
    maar toen was er een man bij AZ die greep in.
    Max met maat durven dat schijnbaar niet.
    denk aan die periode voor ko.A kwam.

    verder Brandon hoop ik voor jou dat ik geen gelijk heb en jij wel.
    veel plezier zondag.

    • urdal

     6 maart 2017 at 09:04

     Ik ben het helemaal met je eens oma.
     Ik zie u zeker niet als trut, maar als iemand die gewoon eerlijk haar mening geeft, en ben het vaak met u eens.
     Deze trainer weet idd niet hoe je die gasten moet motiveren en is zelf de eerste die in paniek raakt en het niet meer weet.
     Hij is bv de enige die het in de topper FF ziet zitten, terwijl de rest van de AZ fans ziet dat het droevenis is met die man.
     Hij blijft maar zeggen dat hij verder is dan Weghorst.
     Weghorst is misschien niet de beste voetballer, maar door een hoop werk te verzetten, zie ik hem veel liever dan Lazy Fred.
     AZ heeft idd gewoon een trainer nodig die werkt met de harde hand.

     • oma

      6 maart 2017 at 09:33

      weet je beste urdal,
      fredje is ook een betere voetballer,heeft veel meer techniek.
      haal die twee doelpunten tegen psv eens voor je geest.
      rustig even kijken hoe de keeper staat en maken dat doelpunt.
      daar geniet ik van dat is het voetbal wat ik wil zien.

      maar wat je zeg over Weghorst klopt ook hij werkt keihard,maar hij komt techniek aan allekanten te kort.
      z`n doelpunt zal hij nooit maken als fredje tegen psv deed.
      bovendien wat weghorst tekort komt maakt hij goed door tegen de scheidsrecher te zeiken en rotzooi te trappen.
      die gaat na mijn mening tegen hem werken.
      nu wordt het nog gepikt door de scheidsrechters ,maar dat kan gauw omslaan.

 9. Timon

  5 maart 2017 at 19:42

  AZ – Cambuur 0-0
  AZ – Excelsior 1-1!

  Hahahahahaha

  Vd B toptrainer, Huiberts topmanager

 10. i.Pjotr

  5 maart 2017 at 23:57

  Pfffffff………
  Mogen blij zijn dat de bekerfinale in de kuip wordt gespeeld en niet in t AFAS.
  Op 020 en Zenit na is BAGGER, WWARDELOOS ZONDER STRIJD ZONDER PASSIE LAMLULLE VOETBAL.
  En oh oh oh wat zijn we na afloop voor de camera weer boos op ons zelf…… volgevreten zielepieten .
  Met hoofd ziele piet vdBrom……… wat een ellende dit jaar.
  Dat je geen kampioenselftal hebt dit jaar dat is wel duidelijk, maar werken voor je geld is toch niet teveel gevraagd.
  Je zou bijna twijfelen om naar de kuip af te reizen om dit lamlendig zooitje te zien verzuipen.
  Badmeester vdBrom heeft in iedergeval een zwembrevet van onvermogen. 🙁

  Ik moest het ff kwijt…..sorry

  • Timon

   6 maart 2017 at 08:35

   Lucht je hart ,jij hebt groot gelijk!

   Wat krijgen wij van AZ. Voor dure seizoenskaarten voorgeschoteld?

   Het is schandalig!

   En hun zakken maar blijven vullen!

 11. woonwagenpower

  6 maart 2017 at 08:51

  Zonder diepte punten, geen hoogte punten ook.
  Wat de ene helft nog gebracht kan worden, kan na een kwartier rust niet meer opgebracht worden.
  Als AZ zo de puntjes bij elkaar blijft sprokkelen, is 30 April Vitesse de grote favoriet, en dat is misschien gunstig voor ons mooie (ik blijf het zeggen) AZ. Onze tegenstanders in de competitie, op Ajax en Vitesse na spelen van week tot week maar één wedstrijdje in de week. Als AZ één wedstrijd per week zou spelen, zou deze selectie met eredivisie waardige spelers waarschijnlijk hogere ogen gooien, in mijn ogen mist AZ niet de kwaliteit, maar de balans in de selectie qua ervaring. Europees en Oranje heeft Vlaar ervaring (maar is erg blessure gevoelig) Krul heeft Oranje en internationale ervaring en dan houdt het wel op zo’n beetje, om hogere ogen te gooien en op drie fronten een rol van betekenis te kunnen vervullen. Naast Ron Vlaar, mist AZ 2 of 3 persoonlijkheden met een natuurlijk overwicht, om de kar vooruit te trekken. Dit seizoen wacht ik rustig af, wat er nog te halen valt, met als kroon op het seizoen de KNVB Bekerfinale. Max zou er mijn inziens goed aan doen om voor volgend seizoen, 2 of 3 mannen aan AZ te binden, met Europese (Oranje) ervaring, die het klappen van de zweep kennen, die niet tegen hun verlies kunnen, die de onervarenheid in de selectie compenseren, en de het goede voorbeeld geven aan de andere binnen de selectie. Ook al weet ik dat ervaring samen gaat met leeftijd,maar nog wel een keer willen stunten en prijzen pakken, en ze misschien daarna gratis AZ verlaten Daarnaast grote getalenteerde jeugd erbij houden/toevoegen, ander getalenteerde jongens verhuren ( mooi voorbeeld is Joris van Overeem) en door selecteren.Als onze Max aansprekende namen aan de selectie weet toe te voegen, zou dat ook in positieve zin de seizoenkaart verkoop kunnen beinvloeden, want zoals het nu gaat, zijn er veel twijfelaars op dat gebied, waar ik ook enigzins begrip voor kan opbrengen. Max er is weer veel werk te verzetten komende zomer, SUCCES.

  PS Max een andere k..p.rstr..n.r AUB.

  • az woman

   6 maart 2017 at 09:17

   Max en Robert, om over seizoenkaarten te spreken.
   Het is niet alleen de aanschaf, er komen ook vervoerskosten bij, en versnaperingen. Nu kan ik dat gelukkig betalen.
   Misschien is het een idee, om volgend seizoen bij de verkoop van seizoenkaarten, er een doelstelling bij te vermelden (eerste vijf).
   In die zin, dat als AZ bijvoorbeeld geen vijfde wordt op de eindranglijst van de eredivisie, de seizoenkaarthouders 25% terug krijgen van de aanschafprijs.
   Ook wil ik het nogmaals ,ik heb het al eens benoemd, toen Toon Gerbrands algemeen directeur was. Nodig eens gratis mensen uit, die afhankelijk zijn van een voedselbank, die mensen willen ook wel eens een voetbalmiddag meemaken. Mij lijkt het me niet zo moeilijk om dat te regelen, het zou een mooi sociaal gebaar zijn, wat het sociale gezicht van AZ ten goede komt.

   • oma

    6 maart 2017 at 09:43

    weet je dit is een heel mooi idee van je maar er zijn meer mensen met weinig in komen die krijg net niets van de voedselbank,betrek die groep er dan ook bij.
    nee ik niet ik red me beest.
    het gaat niet om mijn.

    een klein stukje ervaring,ik heb bij AZ gewerkt als steward zo als je weet.
    ik stond op de hoofd tribune vak c,d.daar kwamen invaliede mensen.
    die vroegen aan mijn waarom kunnen we geen korting krijgen op een seizoen kaart ik vang ook maar een kleinbeetje.
    Dirk kwam net aanlopen.
    ik riep hem er bij en vertelde dat tegen dirk.
    hij zou het bekijken nooit meer iets van gehoord.
    ze betaalde nog aldoor het zelfde.
    je plan is nobel maar ik denk????????

    • az woman

     6 maart 2017 at 11:51

     Oma, het is jammer dat we in dat opzicht niets van AZ zelf vernemen,maar dat wij of mensen zelf ,met een kleine beurs het moeten benoemen. Ik hoop dat het nog eens ter sprake komt tijdens een directie vergadering van AZ.

     • oma

      6 maart 2017 at 14:09

      je bent geen domme vrouw ik denk dat je ook je ogen wijd open heb voor wat er in de maatschappij gebeurd.
      ik zeg het misschien grof maar de kleine man,vrouw is altijd de lul.

  • oma

   6 maart 2017 at 09:54

   weet je woonwagenpower,
   je heb gelijk AZ mist dat soort spelers.
   maar ik denk ook dat AZ dat soort spelers niet kan betalen.
   die komen echt niet voor 3,4 ton per jaar die willen meer.
   anders gaan ze naar het buitenland bankje zitten en kassa.

   ik denk ook niet dat Krul bij AZ blijft.
   einde seizoen zegt Krul dit is einde AZ.
   ik snap ook niet wat het nut er van is om een speler te halen zo als AZ deed.
   krul speelt zich lekker in de kijker en zegt dag AZ bedank.
   wat is AZ er mee opgeschoten,na mijn mening niets.

   haal liever een bekwame keeperstrainer,daar schiet AZ na mijn mening meer mee op.

   • AZ'67

    6 maart 2017 at 11:37

    Als AZ de beker kan halen dankzij Krul is de missie meer dan geslaagd! Nou maar hopen of dat uit gaat komen, tot nu toe gaat het de goede kant op.

    • oma

     6 maart 2017 at 14:21

     ik snap even niet wat je bedoel met de goede kant op.

     • remco

      6 maart 2017 at 16:58

      hij bedoelt waarschijnlijk met krul

     • AZ'67

      6 maart 2017 at 19:31

      Inderdaad, dankzij Krul staan wij in de finale van de beker. Maar voor de rest gaat het ….

     • Remco

      6 maart 2017 at 21:04

      Voor de rest
      Krul laten staan
      Verdegiging niks aan veranderen.
      Rienstra……:( kan je een boek overschrijven hoe slecht hij momenteel speelt.
      Wuytens in de plaats van hem
      Overheem laten staan en seuntjes der bij
      Weghorst voor friday want friday mist nog van een meter afstand
      Bel hassani naar het tweede sturen bakt der niks van
      En garcia en baksh op hun goede been naar buitenkant voor aanvoeren van weghorst

   • woonwagenpower

    6 maart 2017 at 12:59

    Dus hoe hoger het budget, hoe hoger op de ranglijst.
    Het geld regeert, maar daarom ben ik een voorstander van een wereldwijd cao voor profvoetballers, met een maximum salaris van 500.000 euro per seizoen. Dan kan een voetballer zich nog steeds financieel onafhankelijk voetballen. En met 5 ton per jaar geldt ook nog steeds het gezegde “sterke benen die de weelde kunnen dragen”. Het is tenslotte toch niet het aller ergste wat een mens kan overkomen, als hij na zijn voetbal loopbaan weer moet solliciteren, in de maatschappij buiten het voetbal om. Dan bedenken sommige spelers zich nog een keer voor dat ze naar een zandbak of China gaan. en kunnen Nederlandse clubs zich beter staande houden in Europa. waar ik mij ook steeds meer aan begin te ergeren is de CL, het zogenaamde kampioenenbal, terwijl de nummer 3 van Engeland zich direct plaatst, en de nummer 1 (Kampioen) van een klein land eerst voorronde moet spelen. En dat heet dan de Kampioenencompetitie! Oh ja, even vergeten, dat voor de UEFA het geld belangrijker is dan het voetbal zelf.

    • oma

     6 maart 2017 at 14:13

     beste woonwagenpower,
     maar zo werkt het toch overal.
     stel wat je nu zegt gebeurd den je dan echt dat club`s geen weg vinden om meer te betalen?
     ik weet het wel zeker

     als je geld heb,dan heb je macht,heb je geen geld dan ben je de gebeten hond.
     laat ik maar niet door gaan want daar is deze site niet voor.

 12. Evert

  6 maart 2017 at 17:20

  Dat zie je toch ook in NL, van de tv rechten krijgt ajaxes en pisvee het meest en loopt het zo af. Ook word ajaxes elk jaar getracteerd op 4mil van de gemeente, al jaren!! In eindhoven koop de gemeente grond onder het stadion???? En ga zo maar door. Dit terwijl AZ nog nooit 1 euro van de gemeente heeft gehad en louter alleen maar tegenwerking. AZ blijft een sub-topper met het huidige budget, en wat Max loopt te spuien in klinkklare onzin met zn praatje over de top3. Er zijn gewoon geen grote sponsers te vinden voor meer geld. De DSB was net als Wastora once in a lifetime…….

  • Timon

   6 maart 2017 at 19:35

   Laten wij hopen drie keer scheepsrecht!
   Mooie stunt zijn! Maar dan moet eerst deze hele staf opzouten, anders echt volstrekt onmogelijk

 13. oma

  7 maart 2017 at 09:00

  hatse,
  loop jij dan ook in het veld bij AZ te voetballen(nou ja voetballen)?
  zo nee dan hoef jij je niet aan gesproken te voelen.
  zo ja schaam dan de ogen uit je hoofd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *