Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

By
Updated: februari 24, 2017

Op het vliegveld in Lyon blikte John van den Brom vrijdagochtend terug op de pijnlijke nederlaag tegen Olympique en vooruit op het thuisduel van zondag met PEC Zwolle. “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”

“Waar ik nu mee bezig ben is te bedenken: hoe gaan we nu weer verder met die jongens?”, zei Van den Brom. “Het is simpel om te zeggen dat je hetgeen dat gebeurd is achter je moet laten, maar je neemt het natuurlijk wel mee. Het gevoel van winnen of verliezen is allesbepalend richting de volgende wedstrijd. Je kunt je voorstellen dat het gevoel nu niet goed is.”

Kritisch
Van den Brom: “We hebben nu twee dagen de tijd om te herstellen en ons zondag te revancheren. Dan moeten we er weer staan. Daar hou ik me nu mee bezig. En het begint met kritisch zijn op mezelf en op de jongens. We moeten de rijen sluiten en de koppies weer in dezelfde richting krijgen. We moeten weer door. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is wel de enige remedie om uit een situatie als deze te komen.”

Energie
“We gaan niet veel veranderen aan de manier van spelen, maar er moeten wel accenten gelegd worden. Er moet veel meer met elkaar samengewerkt worden en er moet meer energie ingestoken worden.”

PEC Zwolle
Van den Brom: “We spelen zondag thuis en dan willen we meteen de toon zetten om de kater van donderdag weg te spoelen. Vandaag en zaterdag gaan we met de staf kijken welke jongens fit en fris genoeg zijn om zondag een elftal op te stellen dat van PEC moet winnen.” Bron: AZ

29 Comments

 1. kaazie1987

  24 februari 2017 at 16:51

  Als krul op doel staat blijf ik thuis

 2. kaazie1987

  24 februari 2017 at 17:00

  Haps kan oranje nu helemaal vergeten na gisteravond zeker ook omdat Willem zijn niveau aardig aan het terugvinden is dat gaat az een hoop transfergeld schelen, in Engeland zitten ze nu zeker niet meer op hap te wachten waarschijnlijk speelt hap volgend jaar in Eindhoven of Amsterdam want hij moet weg want hij staat de ontwikkeling van ouwejan en die jeugdspeler in de weg

 3. Timon

  24 februari 2017 at 17:29

  Stop maar met de competitie ,probeer maar wat jeugd. Rommel maar wat aan. Gezien mentale instelling staf en spelers groep wordt play-offs nooit,maar dan ook nooit gewonnen.

  Dus : allle maar dan dan ook alle ballen op twee wedstrijden: Cambuur en Vitesse in de finale!
  De rest is allemaal onzin, snap je dat van de Brom?

  Rol van die Huiberts en die honkballer wordt overigens ook steeds discutabeler! Wat denkt zo’n ongelooflijk mentaal zwakke spelers groep nu? Toptrainer blijft toch maar een jaartje, maar dikke kans van de zomer vertrekt, wat moet vanOvereen ,dos Santos, García , die Tankovic etc etc ? En wie is verantwoordelijk voor deze labiele groep?

  Vuilnisman,ik weet vrijdagmiddag ,jullie wachten op jullie vrimibo.maar aub nog een rondje langs AZ en neem alle vuilnis mee,krijgen jullie een rondje van mij!

  • Albert

   25 februari 2017 at 20:20

   Je wordt vervelend Simon.
   Zie AZ eens als een gewoon clubppie die het gewoon door de jaren heen best leuk doet in verhouding met de begroting. Wordt eens wakker man. Je bent een karikatuur van je eigen.

   • Evert

    26 februari 2017 at 21:43

    Het is van jezelf!!!…..

   • Evert

    26 februari 2017 at 21:45

    Ook Timon zijn mening mag gehoord worden. Hij is gewoon net als jij fan van AZ alleen uit hij zich anders. Wij moeten dat accepteren van elkaar

 4. Brandon

  24 februari 2017 at 20:40

  We gaan niet veel veranderen aan de manier van spelen, maar er moeten wel accenten gelegd worden. Er moet veel meer met elkaar samengewerkt worden en er moet meer energie ingestoken worden.”

  Hoe iemand zichzelf in zijn voet kan schieten. Elke week een andere opstelling. Vele wedstrijden heeft het aan inzet en passie ontbroken. Wisselt Weghorst (voorbeeld voor passie en inzet) voor de aller luiste speler die je je kunt bedenken (Friday) man man man kies eieren voor je geld en zeg je contract op. Elke keer die mooie praatjes nu ook in de AC van vandaag we hebben in de kleedkamer eerst een goed gesprek gevoerd…..ga dat in de Rijp vertellen of lees het voor aan je kindje van 4 jaar maar ga (mij) ons daar niet mee vermoeien.

 5. KeesK in Paraguay

  25 februari 2017 at 00:22

  Dit wordt steeds pijnlijker. De promotie van Jong AZ naar de Jupiler League wordt straks als bliksemafleider gebruikt voor de deceptie van AZ op drie fronten.
  Brom gaat van de zomer een elftal van een Chinees of Arabier trainen voor veel geld. AZ komt op de een of andere manier wel van hem af. Er wordt weinig verkocht maar een aantal spelers mogen zo de deur uit, worden uitgeleend of uitgerangeerd. Vincent Janssen was duidelijk een eenmalig incident en die gelukstreffer wordt voorlopig niet herhaald. Eenhoorn wil om het tij te keren op de Amerikaanse toer en haalt een Jankees binnen die dat zo gewenste topsportklimaat eens gaat neerzetten. Dus maak jullie maar op voor de inzet van cheerleaders voor, tijdens en na de thuiswedstrijden.
  Hopelijk blijft de volgende vraag hypothetisch: Mag een club met twee teams deelnemen in de Jupiler League?

  • Vincent

   25 februari 2017 at 14:09

   Nee

  • Albert

   25 februari 2017 at 20:24

   Doe eens gewoon man. Geweldig toch een 2e team in de Jupiler league ?

 6. Evert

  25 februari 2017 at 01:01

  Zondag witte doekjes voor JvdB, veel vrienden op facebook hebben een actie, 90% voor vertrek!!

  • Albert

   25 februari 2017 at 20:21

   Sodemieter op met je witte doekjes. We zijn geen Spanje.

 7. Albert

  25 februari 2017 at 10:12

  Het was inderdaad een drama uiteraard die 7-1 maar toch kan dit seizoen nog een happy eind krijgen door de KNVB beker te winnen. En dat gedoe met “witte zakdoekjes” zwaaien, alsjeblieft niet doen. Te kinderachtig voor woorden dat overgevlogen imitatie gedoe uit Spanje pffffffffff.

 8. Woonwagenpower

  25 februari 2017 at 20:52

  Veel te gemakkelijk om hier alleen John van de brom de schuld van te geven,spelers hebben ook een eigen verantwoordelijkheid, mensen die denken dat het een oplossing is om de trainer te ontslaan, zouden eens in de geschiedenis van de eredivisie moeten duiken, en na kijken hoe vaak het geholpen heeft. Ik doe niet mee met paniek denken, en ik hoop de directie ook niet. John, van deze kant heel veel succes toegewenst de rest van het seizoen, en.pak die KNVB beker.

  • AZ4Altijd

   25 februari 2017 at 22:25

   Hou toch op man. vdB is verantwoordelijk voor opstelling en taktiek, echter ontbreekt enige vorm van taktiek en totaal geen vastigheid.

   7-1 verliezen, dat kun je niet ALLEEN de spelers aanrekenen. Dat we zouden verliezen kan ik mee leven, maar 7-1.

   We kijken al meerdere seizoenen naar vreselijk onaantrekkelijk voetbal en door enkele toevallige opvliegingen van gelukje Janssen hebben we iets gehaald, maar verder is het al JAAAAREN kommer en kwel.

   2e na Roda in gelijke spelen. Vooral tegen rechterrijtje clubs.

  • oma

   26 februari 2017 at 05:09

   sorry woonwagenpower,
   ik heb je hoog zitten,maar als je nu nog niet ziet.
   dat Brom net een van de Stee is sorry maar heb je al eens een bril geprobeerd?

   • Ruud

    26 februari 2017 at 15:16

    Wel een beetje de goede kant van het leven blijven zien, oma. Mijn oma zei voeger: ‘ oud worden is niet leuk”. Ik weet nu dat je dat deels ook zelf in de hand hebt. WWP bedoelt het goed ook al ken ik hem niet. Laten we de beker pakken en dat met z’n allen vieren in de Kuip. Ook al is het voor Timon misschien een troostprijs. Ik zou het geweldig vinden!

    • oma

     26 februari 2017 at 16:33

     ik heb een heel leuk leven Ruud ik vind oud worden totaal moeilijk of wat dan ook.
     ik hoop dat jij het ook wordt.
     dus wat je oma zij gaat voor mijn niet op.
     sorry maar wwp kan best wel voor zich zelf op komen dat hoef jij niet te doen.
     ik begon met ik heb je hoog zitten.dat zegt genoeg lijkt me.
     dus niets aan de hand maar nu slaat hij na mijn mening de plank mis.
     vanmiddag is het weer bewezen.
     kan toch gebeuren?

     • oma

      26 februari 2017 at 16:35

      moet totaal niet moeilijk zijn.

 9. Brandon

  26 februari 2017 at 13:44

  Geen Jahanbakhsh en Seuntjes. Zijn die niet fit daar was toch niet veel van te zien? Geeft hij de twee belangrijkste spelers rust voor de beker? Zo ja kan ik daar wel in meegaan. Svensson voor het eerst basis. Alleen achterin begint de tacticus weer met de twee slakken als dat maar goed gaat. Jans kennende zal hij daar wel op inspelen. Krul weer op doel ja die is echt fit dat zie je aan zijn stijl van keepen. Alle 1:1 situaties is hij te laat. Wordt vervolgd.

  • cornell

   26 februari 2017 at 16:32

   Hoogtepunt van de wedstrijd 72e minuut. MUHREN MUHREN MUHREN.
   Dat zegt wel iets. De produktiefste middenvelder moest zonodig vertrekken, terwijl er gewoon geen goed alternatief was voor een schaduwspits.
   Nu heeft bijna iedereen al op die positie gespeeld en alleen Muhren
   kwam daar tot z’n recht.

   • Evert

    26 februari 2017 at 21:51

    Dat riep ik al die tijd al!!! Nu ziet iedereen het pas, was zwaar ondergewaadeerd!!

 10. gerard

  26 februari 2017 at 16:31

  Brom krijgt AZ schijnbaar niet meer aan de praat.
  Is hij de juiste man om stappen te maken waar de ambitieuze leiding toch naar toe wil. Als AZ ook nog uit de beker vliegt is het een teleurstellend seizoen waar je met alle geluk nog eventjes in de E.L bent gebleven.

  • cornell

   26 februari 2017 at 16:33

   En in de beker, tegen jupiler leagueclubs

   • Gerritvooijs

    26 februari 2017 at 16:56

    Heerenveen ?
    Maar daarvoor idd geen noemenswaardige tegenstand gehad.

 11. Timon

  26 februari 2017 at 18:20

  Wij gaan Europa in,wij gaan Europa in……….

  • KeesK in Paraguay

   26 februari 2017 at 18:28

   Donderdag is de dag, Timon. Vandaag was er weer eentje om snel te vergeten. De dagen van de onneembare thuisvesting liggen allang achter ons dus Leeuwarden maakt een kans.

  • i.Pjotr

   26 februari 2017 at 18:41

   Glazen bol?

 12. Evert

  26 februari 2017 at 21:54

  Dit komt niet meer goed…….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *