Voorbeschouwing Olympique Lyon – AZ

By
Updated: februari 23, 2017
Na de 1-4 thuisnederlaag wordt het een zware klus voor AZ om donderdag nog als winnaar uit de tweestrijd met Olympique Lyon te komen. Toch gaat coach John van den Brom nog niet bij de pakken neerzitten.

In aanloop naar de uitwedstrijd in de zestiende finale van de Europa League geeft Van den Brom aan dat AZ zich met alle kracht zal verweren tegen Lyon. ‘We zijn hier niet op vakantie’, zegt hij op de clubwebsite. ‘Vorige week was het een geflatteerde uitslag. We zullen deze return hetzelfde benaderen en ons kranig verweren om een beter resultaat neer te zetten.’

‘We spelen tegen een absolute topclub in een heel mooi stadion. We hebben genoeg redenen en inspiratie om er een goede wedstrijd van te maken. Dit is een mooi podium voor de jongens om zich te laten zien. Zo heeft Jeffrey Gouweleeuw vorig seizoen bijvoorbeeld een transfer naar FC Augsburg verdiend.’

Van den Brom ziet dan ook geen enkele reden te experimenteren met de opstelling. ‘Maar ik hou er wel rekening mee dat er vier duels in tien dagen tijd volgen. Gelukkig is iedereen fit. Ja, ook Ron Vlaar (die is hersteld van zijn kuitblessure, red.). Of het een optie is dat hij in de basis start? Ja, anders was hij niet mee.’

Lyon
Ondanks de goede uitgangspositie van zijn ploeg verwacht Lyon-coach Bruno Genesio geen gemakkelijke wedstrijd voor zijn ploeg. ‘We hebben een grote stap in de goede richting gezet, maar we nemen deze wedstrijd serieus. AZ heeft niets te verliezen en zal vrij spelen. Het is een ploeg die goed kan aanvallen. Daarom moeten we voorzichtig zijn.’

De Franse trainer kan nog geen beroep doen op Mathieu Valbuena, die herstellende is van een bovenbeenblessure. Memphis Depay is niet speelgerechtigd in de Europa League, omdat hij voor de winterstop in die competitie al uitkwam voor Manchester United. Bron: VI

23 Comments

 1. Jay

  23 februari 2017 at 11:12

  Als je thuis 4 kansen kan creëren, dan kan je dat tijdens een uitwedstrijd ook. Moet je ze er dit keer alleen wel inschieten en een keer de nul houden. Moet kunnen, toch? Het wonder van Lyon!

  • Timon

   23 februari 2017 at 18:43

   Gaat het wel goed met je?

   • Vincent

    23 februari 2017 at 19:14

    Dat noemen ze blinde liefde

 2. Woonwagenpower

  23 februari 2017 at 19:53

  In Lourdes zijn wonderen gebeurd, waarom dan niet in Lyon?

  • Remco

   23 februari 2017 at 20:25

   Spelem
   N met een b team lyon dus…
   Kan altijd nog

 3. Brandon

  23 februari 2017 at 21:03

  In deze wedstrijd moet je helemaal geen energie stoppen er komen in de competitie en vooral de beker veel belangrijkere wedstrijden aan. Volstrekt kansloos. Wanneer je nu geblesseerd mocht raken en de beker mist is het leed niet te overzien. Maar tactisch denken is moeilijk voor onze coach.

 4. Vak J

  23 februari 2017 at 21:14

  Tsja, dan is de wedstrijd nu definitief gespeeld na 4 minuten. Gooi alles reserves er in en da voor competitie en beker. Wat een trieste terugspeelbal van onze alom gelouterde Haps. Einde verhaal dus!!!!
  Had gehoopt op wat meer tegenstand vaan AZ.

 5. Ruud

  23 februari 2017 at 21:19

  Ook nu 4 goals maken om in leven te blijven. Kortom, er verandert niet zoveel. Kans is klein!

 6. Urdal

  23 februari 2017 at 21:24

  Wat simpel weer zeg. Amateurs. Te snel geweest met verlengen van VDB.

  • Vak J

   23 februari 2017 at 21:25

   VDB staat toch niet in het veld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Urdal

    23 februari 2017 at 22:45

    Dat niet, maar hij heeft deze bagger opstelling wel weer verzonnen. Hoor hem zeggen voor de wedstrijd dat FF verder is dan weghorst. Nou we hebben gezien wat deze wonderspits heeft gedaan. He-le-maal niets!!!!!!

  • Brandon

   23 februari 2017 at 21:32

   VdB is tactisch een van de zwakste trainers die je kunt bedenken. Nu weer twee slakken achterin de defensie. Maar om nu alleen de schuld aan VdB te geven is niet eerlijk want de leiding van AZ is ook gespeend van elk voetbalgogme alleen Huiberts was een aardige speler maar meer ook niet. Begin me er al meer aan te ergeren wat voor oliedomme beslissingen er worden genomen door zowel de technische staf als zowel de leiding van AZ. Dit seizoen kan nog wel eens heel slecht gaan aflopen want de paniek kan wel eens groot worden na deze match. Want ik hoor nog zeggen we hebben een fantastisch trainingskamp gehad ja in de nachtclubs misschien maar aan teambuilding is weinig gedaan gezien elke week een ander elftal op vele plaatsen.

   • Vak J

    23 februari 2017 at 21:38

    wat een gelul Brandon. Een zwakke trainer die AZ al 2/3 seizoenen bij de 1e 5 brengt. Ik hoor je verder niet over Haps of denk je dat VDB en de technische staf hebben aangegeven dat AZ zo moet voetballen. Nee het is gemakkelijk om nu alle schuld bij de technische staf en de trainer te leggen. Er staan namelijk ook nog spelers in het veld die hun taak moeten verrichten!!

    • Brandon

     23 februari 2017 at 22:16

     Joh jij bent met velen iemand die naar een wedstrijd kijkt dit is al vanaf het begin van het seizoen zwaar klote. Maar als je dat niet wilt zien of misschien niet ziet is dat jammer. Haps maakt een slechtere periode door maar is over het gehele seizoen de allerbeste speler die we hebben. Korte termijn politiek die je bedrijft. Bij de 1e vijf nee vijfde of vierde in een competitie waar 3 ploegen de scepter zwaaien en waar we in die 15 wedstrijden tegen deze drie ploegen nog geen (3 puntensysteem) 6 punten gehaald hebben. Hoor is die leiding niet zeggen we moeten naar de top drie als je dit zegt met deze begroting etc etc ben je gek en niet eens ongeloofwaardig. Maar je hebt gelijk hoor v EIjden er nu in voor Vlaar is een echt supersterke zet hoor maar eens wat de opinie van de analisten is die vinden dat ook of toch niet??? Die drollenvanger op doel ook zo’n goeie zet van de tacticus waar zelfs Huiberts een en al lof voor had. Daar moet je eens naar kijken en dan weer een stukje schrijven om duimpjes te verzamelen daar kom je verder mee. Nee terechte kritiek die moet je als sportman kunnen verdragen en als t goed is is het goed maar andersom ook.

     • Vak J

      24 februari 2017 at 01:42

      Even voor de goede orde Brandon, ik geef mijn mening maar niet om duimpjes te verzamelen. Zoals de waard is…..
      Ik zie alleen niet in waarom we nu moeten gaan zeuren over een technische staf en een trainer die hun werk niet goed doen daar hebben we nu 1 x mee te dealen. Als je zo praat doe je spelers te kort. Ook ik vind de uitspraak te hoog gegrepen om een gooi te doen naar eindigen bij de beste drie of zelfs kampioenschap. Daar hebben we geld en meer voor nodig. Maar het is nu eenmaal wat we hebben.Ik zie Krul ook niet zijn belofte waarmaken en heb ook een aantal dagen geleden aangegeven dat vanavond misschien weer de avond voor Rochet was (en niet om duimpjes te halen!!)

 7. Ruud

  23 februari 2017 at 21:40

  Geef mij Rochet maar…

  • Brandon

   23 februari 2017 at 22:18

   Ruud we mogen niet kritisch zijn. De slechtste zet in 50 jaar AZ.

   • Brandon

    23 februari 2017 at 22:57

    Wil niet lullig zijn over Krul maar zien anderen nu niet dat hij nog niet klaar is om te keepen op dit niveau? Zijn reactievermogen is gewoon niet goed genoeg bij bijna elke tegen goal. De 7de goal kijk allemaal nu eens hij doet echt helemaal niets steekt geen hand er naar uit. Nu lijkt zo’n bal onhoudbaar maar andere keepers reageren en ranselen zo’n bal wel eens onder de lat vandaan. Of zijn ogen zijn misschien niet goed zou ook nog kunnen maar dit kan gewoon niet meer op doel staan bij AZ maar wie durft hem te vervangen???

 8. Ruud

  23 februari 2017 at 21:48

  Het ziet er zo vermoeid uit bij AZ. Hoe kan dit?

  • Woonwagenpower

   23 februari 2017 at 21:54

   Misschien hebben ze slakken gegeten

 9. Woonwagenpower

  23 februari 2017 at 21:49

  Hoe langs gaat Tim krul nu met niks van aart om? Is het van aart syndroom nu al in werking getreden? Max eerst een andere keepers trainer!

 10. Woonwagenpower

  23 februari 2017 at 22:00

  Zonder dieptepunten, geen hoogtepunten. Alleen vraag ik mij af waar de bodem soms is

 11. Remco

  23 februari 2017 at 22:42

  Ik doe alvast een gokje wat brommie gaat zeggen

  Ik ben geschrokken
  We moet ons zelf goed in de spiegel aankijken
  We moeten door

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *