Voorbeschouwing Willem II – AZ

By
Updated: februari 17, 2017

Na de ochtendtraining schoof John van den Brom vrijdag aan bij de pers. In Grand Café Van Gaal blikte hij kort terug op de nederlaag tegen Lyon en vooruit op het uitduel van zondag met Willem II. “Ik kan altijd nuances aanbrengen.”

“Hoe ik geslapen heb? Slecht. Dus dan word je moe wakker”, opende Van den Brom, bij wie het duel met Olympique Lyon bleef doormalen. “Dat is eigenlijk altijd zo na een nederlaag. Maar ja, we moeten verder. Ik vind het belangrijk om hiervan te leren en nu weer vooruit te kijken.”

Twijfelgeval
Van den Brom: “We hebben er na donderdag geen nieuwe blessures bijgekregen. Mattias Johansson heb ik tijdens de training eerder naar de kant gehaald. Hij is het enige twijfelgeval. Ron Vlaar? Die moet eerst een week volledig met de groep meetrainen voordat hij weer in de wedstrijdselectie zit. Hij kan als ervaren speler zelf het beste aangeven wanneer hij er klaar voor is.”

Nuances
“Het is nu zaak om jongens op te stellen die fit en in vorm zijn. Ik moet in relatief korte tijd een elftal neerzetten dat van Willem II kan winnen. Het geraamte van het team staat, maar daarin kan ik altijd nuances aanbrengen door hier en daar iemand te vervangen. Zaterdag bekijken we hoe iedereen er fysiek voor staat.”

Willem II
“Ze zijn anders gaan spelen”, weet Van den Brom over de opponent van zondag. “Bij Willem II denk je altijd aan 4-3-3, maar sinds ze er in de winterstop een nieuwe spits bij hebben is het 4-4-2. Dat is denk ik, gezien de resultaten, een goede keuze van Erwin van de Looi. Ik verwacht dat ze tegen ons weer in dit systeem spelen. En ja, wij zullen waarschijnlijk het spel moeten maken.” Bron: AZ

30 Comments

 1. Vak J

  17 februari 2017 at 18:17

  Beste AZ supporters en allen die AZ een warm hart toedragen, ik heb een vriendelijk voorstel namelijk het volgende:
  Zullen wij nu eens alle berichten over een slecht functionerende v/d Brom achterwege laten. Hiermee krijgen we geen andere trainer want zijn contract is net weer verlengd. Bovendien staan we op het ogenblik weer 4e en heb ik gisterenavond toch genoten van het spel van ons AZ. Deze negatieve berichten dragen ook nergens toe bij het geeft eerder een negatieve sfeer m.i. Als dit bericht overkomt als een betuttelende of belerende bericht dan excuses daarvoor maar zo is deze niet bedoeld. Zie het als gevoel wat ik even met jullie wil delen:))

 2. i.Pjotr

  17 februari 2017 at 23:53

  Pas je verwachtingspatroon aan,……. en je zult niet meer teleurgesteld zijn .

  • oma

   18 februari 2017 at 08:18

   sorry heeft niets met verwachtingspatroon te maken,meer met mogelijkheden zien.
   er is heel wat meer uit deze selectie te halen dan er nu gebeurt.
   eerst je ogen open doen dan commentaar geven.

   • i.Pjotr

    18 februari 2017 at 11:28

    Als je verwacht dat AZ op de laatste dag niet degradeerd, maar netjes in de top 8 terecht is gekomen, kun je niet teleurgesteld zijn………..
    Als je verwacht dat het met vdBrom HELEMAAL niets wordt, maar hij toch de beker wint, kun je niet teleurgesteld zijn……….
    Als je verwacht dat vdBrom etc etc……..
    Het forum zou een stuk positiever zijn over ons beperk provincieclubje. We zijn geen wereldtobclub, het bestuur heeft voor deze beperkte coach gekozen, moeten we het nog een jaar meedoen.

    • oma

     18 februari 2017 at 16:25

     ik verwacht hele niets van AZ.
     als ze morgen gelijk spelen prima maar ik reken op verlies.
     ik denk dat ik er morgen geeneens naar kijken ,zonde van mijn tijd.
     ik weet dat AZ geen wereld club is overbodig om die onzin te schrijven.
     die beker winnen ik reken er niet op.AZ heeft het altijd heel moeilijk gehad in het verleden tegen Cambuur.
     laten ze die wedstrijd eerst maar eens zien te winnen.

     • i.Pjotr

      18 februari 2017 at 17:38

      Wat kan het leven toch mooi zijn, als je nergens op rekent, maar soms toch iets krijgen 😉

 3. gerard

  18 februari 2017 at 00:40

  IK vond en vind nog steeds dat AZ qua spelersmateriaal niet veel onderdoet van dat van Feijenoord. Die beleven nu een super seizoen maar zullen volgend seizoen weer voor de derde plek moeten strijden.
  Als we de spelers vergelijken en ook de breedte van de bank komen we zo’n beetje op soort gelijk niveau uit.
  Europees dat kan gebeuren, dat is eredivisie eigen, dat geen een club echte potten kan breken ook al was het spel verre van slecht. Gisteren zag ik de twee die de kar aanvallend moeten trekken (Jahanbakhsh en Bel Hassani)die best wel indruk op me maakte en als Jonas Svensson de rechtsbackpositie goed gaat invullen hebben we alleen nog zorgen op de linksbuitenpositie om het nieuwe seizoen er echt te staan in onze Mickey mouse competitie.

 4. 1AZ1

  18 februari 2017 at 02:27

  Graag niet veel sleutelen aan de opstelling Brom. Middenveld en voorhoede ziet de laatse week er goed uit.

  Tankovic – Weghorst – Bel Hassani
  Rienstra – Jahanbaksk – Seuntjes
  Haps – Vlaar – Luckassen – Johanson
  ——————Krul——————–

  • Gerrit Vooijs

   18 februari 2017 at 08:02

   Van Eijden speelde een berepartij tegen Heerenveen ( MOTM ). Het zou dus wel heel gek zijn als hij nu moet gaan banken. Samen met Luckassen vormt hij een goed blok.
   Vlaar heeft nog geen week volledig kunnen meetrainen. Een Vlaar op 90% is heel kwetsbaar zoals we in zijn laatste wedstrijden hebben gezien. Topfit of anders niet meer doen want dat kost AZ in deze fase heel dure punten.

   Krul is op dit moment niet de topkeeper die hij zou moeten zijn op basis van zijn verleden en salaris. Hij is zo onzeker op hoge ballen dat je bijna zou denken dat zijn tweelingbroer in de goal staat.
   Uit tegen Lyon zou ik alle reserves de kans geven. Kan Rochet laten zien of hij op dit moment de betere keeper is.

   • 1AZ1

    18 februari 2017 at 10:16

    Dat verhaal van Vlaar valt wat over te zeggen hij heeft wel ervaring om in een volle kuip te spelen en grote wedstrijden te spelen, Wuytens is echt door de mand gevallen bij mij op de cv ,Met luckassen en Vlaar heb je Power lengte ervaring en een goede coach achterin die de mannetjes op scherp zet. Of Brom de reserves moet opstellen in de uitwedstrijd tegen Lyon weet ik ook niet of dat verstandig is… Je kunt ook denken met deze opstelling doorgaan en vertrouwen geven tot eind van het seizoen.

  • oma

   18 februari 2017 at 08:49

   helemaal met je eens alleen Vlaar vervangen voor van Eijden.
   omdat Vlaar geblesseerd is.
   laat dat nu eens staan tot het einde van het seizoen.
   het is van de zotten drie kwart van het seizoen is voorbij en nog staat er geen elftal.
   wat een topper zijne heiligheid v.d.Brom.
   er zitten zoveel kenners van voetbal op deze site zeggen ze maar dit zien ze niet.

   • i.Pjotr

    18 februari 2017 at 15:55

    Helemaal met je eens Oma,
    Maar het is zoals het is…….. keuzes van bestuur en technische staf.
    Hopen dat het leuke voetbal van de laatste 2wedstrijden (heereveen&lyon) voortgezet wordt.
    En ja…. dat weet je bij vdBrom nooit…….. maar ook mentaliteit van huidige generatie speelt mee.
    Het zal mij niet uit het stadion jagen,

 5. Jack

  18 februari 2017 at 08:32

  @Vak J helemaal met je eens, dat gezeik over JvdB. Als je spelers 100% kansen niet benutten dan kan je als trainer lullen wat je wilt en schuiven wat je wilt maar dat helpt dan ook niet. Net als dat negatieve gelul, man we staan 4e, doen mee in de beker en hebben net tegen Lyon gespeeld. Wees trots op je club!

  • Gerrit Vooijs

   18 februari 2017 at 10:49

   Precies, we kunnen wel wat roepen maar Weghorst, Bel Hassani. En Tankovic moeten voor de goal gewoon diebal tussen de palen schieten. Een coach wordt verantwoordelijk gesteld en afgerekend op de resultaten en dat zal zo blijven, maar tegen Lyon had AZ met gemak gelijk kunnen spelen als de aanvallers gewoon hun belangrijkste taak uitvoeren.

   In deze fase met het beschikbare budget, de 6e begroting van de eredivisie, presteert AZ naar behoren. Huiberts en Eenhoorn kunnen wel roepen dat AZ de top 3 moet aanvallen maar dan moeten zij wel zorgen voor een selectie die gelijkwaardig is. Pak de selecties er maar bij en vergelijk dan vooral de bank die blessures en schorsingen zonder merkbaar verschil moet kunnen opvangen.

   Kortom Eenhoorn en Huiberts moeten zorgen dat begroting met 10-20 miljoen kan worden opgeschroefd. Kijk, dan ga je top 3 aanvallen.
   AZ moet elk seizoen Europees spelen, dat is een mooie doelstelling. Vanaf 2018 gaat dat nog moeilijk genoeg worden want zelfs de Bekerwinnaar moet een voorronde gaan spelen.

   • oma

    18 februari 2017 at 16:41

    heeft niets met het budget te maken maar met een bekwame trainer.
    AZ heeft na Ajax,PSV en Feyenooit de beste selectie.
    er wordt niet gehaald wat er in zit.
    dat heeft met de bekwamheid van de trainer te maken.
    dat is mijn punt.
    maar je blijf heel heel dogmatisch door lullen over een budget.
    als ik jou was zo ik eens bij de dokter langsgaan en een gesprek daar over voeren.
    dat het niet door slaat naar het narcisme.
    misschien dat een door verwijzing naar de g.g.z helpt

    • Gerrit Vooijs

     18 februari 2017 at 17:14

     Oma meer als een 4e plaats gaat never nooit gebeuren met deze selectie. De selectie van AZ is echt een stuk minder als die van Ajax en PSV. Onvergelijkbaar zelfs. Feijenoord heeft met Berghuis, Elia, Kuijt, Sørensen, EL Amahdi, Toornstra, spelers die beter / effectiever zijn als die van AZ.

     U mag vinden dat er meer uit gehaald kan vinden maar ik zie dat niet gebeuren. Het is onzin om te denken dat je met minder geld structureel mee kunt doen om de eerste 3 plekken.
     Wonderen gebeuren maar zijn eenmalig, zie Leicester in Engeland.

     Ik heb genoten van de wedstrijd tegen Lyon, speels voetbal met soms prachtige aanvallen maar 2 x een wonder zoals tegen Zenit gebeurde was teveel gevraagd van deze spelers.

     Wij zijn het niet met elkaar eens en dat kan. Maar laten we niet op de man gaan spelen en respectvol met elkaar omgaan aub.

     • 1AZ1

      18 februari 2017 at 18:05

      @Gerrit

      Zal AZ ooit weer in zee gaan met een geldschieter als Dirk Scheringa bijvoorbeeld? AZ is opzich een heel ambitieuze club en zit goed in melkaar, dat zal toch wel interessant zijn voor inversteerders? Dat een club voor de volle 100% hun aandelen verkopen zie ik ook niet zitten. AZ en Twente hebben geleerd van hun fouten in het verleden maar beide clubs zijn er eigenlijk wel groter en beter op geworden en weten in de toekomst wat ze iedergeval niet moeten doen..

     • oma

      19 februari 2017 at 14:33

      ik heb het dus over de vierde plaats.
      wil je repect prima.
      ga jij dan niet de arrogante wijsneus uithangen,en goed lezen wat ik bedoel.
      snap je het niet vraag het dan.

    • 1AZ1

     18 februari 2017 at 17:55

     Beetje minder mag wel oma…

     Volgens mij heeft Gerrit gewoon gelijk. Alleen met een grotere begroting kan je ‘structureel’ meedoen om de eerste 3 plaatsen, We moeten een rijke inversteerder vinden of binnen enkele jaren een groter stadion fixen maar daar moet animo voor zijn, 80% van de wedstrijden in een half gevuld stadion zitten zit niemand op te wachten. Daarbij komt Twente over een paar jaar ook weer aansluiten bij AZ ze zijn nu een tijdje uitgesloten van de Europa Leauge maar daarna kunnen ze gewoon weer meedoen en zijn ze financieel weer gezond en hebben dan een grotere begrotig dan AZ. AZ doet het goed met de jeugd en prestaties maar moeten nu ook weer verder kijken om dat budget onhoog te schroeven, stadion in eigen beheer krijgen bijvoorbeeld, trainingscomplex aflossen, uitbreiden stadion, nieuwe investeerders vinden etc..

     • oma

      19 februari 2017 at 14:49

      nog een keer ik heb het niet over de de derde plaats maar de vierde plaats die had je vast in handen kunnen hebben.
      er zijn 10 punten weg gegooit door lui bagger voetbal te spelen.
      daar heb ik het over.
      waar ben je nu 5de.
      zie die vierde plaats maar terug te pakken.

 6. kaazie87

  18 februari 2017 at 11:07

  dat gelul over de trainer elke keer, als je elke wedstrijd zo speel als tegen heerenveen en tegen lyon dan spelen we gewoon mee in de top 3. voor het eerst dit seizoen kan ik genieten van het middenveld en de aanval, jahnkbaksh op 10 is een prima zet van jvdb, het is jammer dat het verdedegend nu minder is als aan het begin van het siezoen maar dat heeft te maken net blessures en daar kan de trainer niks aan doen, ik heb vertrouwen in de toekomst want er komt een prima genaratie aan die sterker is als ooit tevoren

 7. Vincent

  18 februari 2017 at 16:05

  Jahanbaksh op 10 is perfect zo laten alleen wuytens slachtofferen voor Luckassen want die jongen moet altijd spelen

 8. Gerrit Vooijs

  18 februari 2017 at 19:09

  1AZ1,
  Als de voltallige directie er unaniem voor kiest om structureel met de top 3 mee te gaan doen dan zal er idd een externe investeerder gezocht moeten worden die bv 30 – 40 % van de aandelen overneemt inruil voor een substantiële financiele bijdrage waardoor de begroting minimaal de 4e van de eredivisie is.

  Het is wel een grote stap natuurlijk dus AZ moet zich goed bezinnen voordat het hier aan begint.
  Misschien een enquete houden onder de fans om hun mening hierover te toetsen ?

  • 1AZ1

   18 februari 2017 at 22:43

   Een externe geldschieter is inderdaad hard nodig om spelers als bijv, Henriksen, Hoedt, Janssen, Berghuis noem maar op langer bij AZ te laten spelen en zo voor de top 3 te spelen. Eigenlijk staat alles binnen de club als een huis alleen kunnen ze de spelers niet vasthouden. Als je bijvoorbeeld hetzelfde salarishuishouding als PSV en Ajax kan realiseren of net iets eronder. Anders zie ik ons niet meer aanhaken bij de top3, dan moeten we het helaas doen met 1x in de 30 jaar een kampioenschap of beker

   Daarbij is een enquete onder de fans misschien wel een oplossing om te weten hoe de fans daar tegenover staan.

 9. Woonwagenpower

  18 februari 2017 at 23:49

  Jammer dat het geld voor een groot gedeelte regeert. Er zou eigenlijk een betaald voetbal cao op wereld niveau moeten komen, waarbij een salaris plafond is opgenomen, dan wordt het misschien sportiever, en kan een club uit Nederland of België misschien ook weer eens hoge ogen gooien in een Europees tournooi.

  • Gerrit Vooijs

   19 februari 2017 at 09:44

   WWP, dat hoeft natuurlijk niet. Ik kan er best mee leven als AZ zeer regelmatig Europees voetbal speelt, af en toe de Beker wint en eens in de twintig of dertig jaar een kampioenschap mag vieren.
   Dit geldt bijna voor alle competities in Europa. Leicester heeft historie geschreven maar kan echt niet de gevestigde orde aan de kant schuiven .

   Voor mij hoeft het dus niet. Laat AZ maar voor Altijd Zichzelf blijven. Maar als de meerderheid daar anders over denkt moet AZ misschien nieuwe wegen gaan bewandelen.

 10. Silver

  19 februari 2017 at 14:23

  Wat een waardeloze wedstrijd,zet dan geen keeper op doel

 11. Fan uit Amersfoort

  19 februari 2017 at 14:35

  Niet zeuren, bijna iedereen hier wilde altijd zo snel mogelijk van Rochet af.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *