Voorbeschouwing AZ – Olympique Lyon

By
Updated: februari 16, 2017

Het antwoord van John van den Brom op de vraag of AZ er een ‘feestje’ van gaat maken tegen Olympique Lyonnais is tekenend voor de manier waarop de Alkmaarders de Europa League-wedstrijd benaderen. “Een feestje geef ik op mijn verjaardag. Wij zijn hier enorm mee bezig.”

AZ gaat donderdagavond duidelijk als underdog de tweekamp in. Van den Brom: “Voor ons is Europese overwintering een bonus. In Lyon waren ze teleurgesteld dat ze niet verder kwamen in de Champions League. Dat zegt eigenlijk alles.”

Crisis

Maar dat wil niet zeggen dat AZ bij voorbaat het hoofd in de schoot legt. “Wij zien zeker kansen”, aldus Van den Brom. “We hebben Olympique Lyonnais live bekeken en ook veel video gezien. Dat ze nu in een crisis zouden zitten, zegt me niet zo veel. Het is gewoon een hele grote club met uitstekende spelers en een fantastisch stadion.”

Van den Brom put vooral hoop uit de laatste Europese ontmoeting met FC Zenit (3-2) in de groepsfase en de competitiezege in Heerenveen (2-1) van afgelopen weekeinde. “Dat waren typische Europese overwinningen. Veel beleving, veel inzet. Daar moeten we verder op borduren. Vooral de zege op Zenit was veelzeggend. Voor ons stond Europese overwintering op het spel. We hebben toen bewezen dat we het kunnen.”

Qua personele bezetting was Van den Brom helder. Hij gaat niet veel veranderen ten opzichte van het elftal dat Heerenveen versloeg. “Stijn Wuytens keert terug, hoewel Pantelis Hatzidiakos het uitstekend heeft gedaan. En Derrick Luckassen gaat rechtsback spelen als vervanger van de geschorste Mattias Johansson.”

Geen Depay

Memphis Depay verhuisde tijdens de laatste transferperiode van Manchester United naar Olympique Lyonnais. Hij mag morgen niet meedoen omdat hij al met United in de Europa League heeft gespeeld.

Maar de aanvaller heeft zijn nieuwe werkgever wel van informatie voorzien over AZ, vertelde Olympique-trainer Bruno Génésio. “We hebben inderdaad met Memphis gesproken. Hij heeft ons verteld dat AZ niet de top van Nederland is, maar dat het wel een gevaarlijke ploeg kan zijn. Ze willen graag aanvallen.”

Van den Brom: “Ik vind het jammer dat hij niet meedoet. Voor het publiek was het mooier geweest als ze een Nederlandse speler aan het werk hadden kunnen zien.” Bron: NOS

7 Comments

 1. Vak J

  16 februari 2017 at 12:33

  Ik ben er vanavond bij jullie ook??? Spelen zonder schroom maar wel doordacht. Ons cluppie staat er toch mooi maar weer.

 2. Vincent

  16 februari 2017 at 13:08

  Ben er zondag wel bij alleen vanavond maar op de buis kijken…

 3. AZ'67

  16 februari 2017 at 20:19

  Wuytens mag wel eens op looptraining gaan.

  • Brandon

   16 februari 2017 at 20:26

   Lees even mijn verslagen na al weken zeg ik dat Wuytens en v Eijden niet kan als defensief centrum omdat ze allebei zo snel zijn als een slak. Hierbij gaf ik aan dat onze trainer tactisch een onbenul is en de capaciteiten niet heeft om dit in te zien. Luckassen moet altijd als slot op de deur achter deze twee spelen. Nu stond het bij de 2e goal verkeerd en over de derde maar niet te praten. Waarom geen Svenssonn als back (de gemakkelijkste plek ook zonder de z.g. ritme waar JvdB het over had)en dan Luckassen erachter. Gelukkig dat het nu zo opzichtig gebeurd, misschien gaan zijn ogen nu eens open. Deed Tankovic ook mee??????

   • AZ'67

    16 februari 2017 at 20:44

    Klopt als een bus er zit bij beiden geen gang in.

   • oma

    16 februari 2017 at 21:25

    Brandon jongen sorry dat ik het moet zeggen,maar je ziet het verkeert.
    het is een top trainer als je zag hoe blij de mensen waren dat die optie gelicht werd.
    bereet je er maar op voor dat het volgende seizoen ook drie keer niks is.
    eerst willem11 zondag dat is voor AZ een hele zware opgaven.
    dan moeten ze nog maar zien dat ze Cambuur winnen.

    • Evert

     16 februari 2017 at 22:15

     Oma heeft gelijk, ik vind JvdB een Topper!! en ik heb heel veel positieve dingen gezien vandaag!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *