‘Clubleiding AZ verwijt Van den Brom vier dingen’

By
Updated: januari 27, 2017

Trainer John van den Brom doet het momenteel toch niet slecht in het AFAS Stadion. AZ staat vijfde in de Eredivisie en heeft de laatste vier bereikt in de KNVB-beker, maar dat is blijkbaar nog niet genoeg voor de clubleiding van de Alkmaarders. Die verwijt de coach namelijk een aantal zaken.

Journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf meldt: “De directeuren Robert Eenhoorn (algemeen) en Max Huiberts (technisch) roemen de prestaties van AZ onder Van den Brom sinds september 2014 met een derde en vierde plaats in de Eredivisie, tweemaal plaatsing voor de Europa League, overwintering in Europa, een kwart- en twee halve finales en een lonkende finale van de KNVB-beker en een geweldig positief transfersaldo van bijna 30 miljoen euro.”

Hij gaat verder: “Toch kreeg Van den Brom in de evaluatie op 30 december 2016 te horen dat AZ wisselvallig presteerde in de eerste seizoenshelft 2016-2017, spelers van AZ vaak niet weten waar ze aan toe zijn, hij goochelt met tactische systemen en dat talenten uit de zo geroemde eigen jeugdopleiding (tweemaal achtereen gekozen tot beste van Nederland) maar mondjesmaat speeltijd krijgen.” Driessen sluit af: “Terwijl resultaten voor Van den Brom zaligmakend zijn als houvast richting de leiding van AZ omdat hij in de winterstop geen duidelijkheid kreeg over zijn toekomst, eist diezelfde leiding meer van de trainer dan alleen maar resultaat. Hoe vreemd in een prestatiemaatschappij als het profvoetbal.”

16 Comments

 1. Vincent

  27 januari 2017 at 10:25

  Eindig liever 7e dan 5e met saai resultaat voetbal… Ik ben geen * Teletekst supporter

 2. Ruud

  27 januari 2017 at 11:33

  Hoe komt meneer Driessen toch aan al deze informatie? Is er hoor en wederhoor gepleegd wat in Nederland voor de journalistiek noodzakelijk is? De beste man is toch echt niet in dienst van AZ. Kan hij dit voor elke trainer in de eredivisie uit zijn mouw rollen of is AZ toevallig de enige? Kortom… ik hen zo mijn vragen bij dit stukje.

 3. oma

  27 januari 2017 at 12:48

  zo iets stond verleden week al op de vi site.

 4. Gerritvooijs

  27 januari 2017 at 13:30

  Het lijkt er steeds meer op dat Max en Robert VDB kwijt willen.
  De komende weken kunnen die opdracht lastig gaan maken.
  Staat AZ dan nog 4-5 en finale in de Beker dan staat VDB erg sterk.

 5. Edwin

  27 januari 2017 at 14:20

  Als bovenstaande waar is dan kan ik het heel goed begrijpen.
  En ik deel de mening van de heren.

  Het voetbal is bij tijd en wijlen niet om aan te zien. Als je het aan de geleerde vraagt speelt AZ herkenbaar voetbal. Ik zie alleen maar balletjes terug en weinig echte drang naar voren.
  Ik wordt een beetje moe van die negatieve spel opvatting, dat zie je ook wel aan de toeschouwers aantallen.

  Ik zie liever attractief voetbal dan zakelijk voetbal.
  En als je daardoor 9de eindig, jammer dan.

 6. Gerritvooijs

  27 januari 2017 at 15:16

  Ik ben benieuwd of iedereen klapt voor AZ als ze wekelijks lekker aanvallend spelen maar geregeld in het mes lopen.
  Geen Europees voetbal, grijze middenmoter net als Utrecht en Groningen.
  Ik geloof er niet in. Volgens mij loopt iedereen dan te mopperen dat de toegangprijzen omlaag moeten.
  Resultaat: nog meer verkopen.

  Nogmaals: ik begrijp de kritiek wel maar geloof niet in sprookjes. Leuk voetbal zonder resultaat brengt AZ ook niets goeds.

 7. woonwagenpower

  27 januari 2017 at 15:49

  AZ woman maakte me er op attent, dat meneer Driessen bij de Telegraaf werkt, en ja …………………………..
  Ik weet ook waar rook is, is vuur. Volgens mij heeft meneer Driessen alleen de rook gezien, maar het vuur doet hij naar gissen waar het zich bevindt. En als er olie op een Alkmaars vuurtje gegooid kan worden kunnen sommige dat niet laten. Meneer Driessen, heeft u hoor en wederhoor toegepast, met de directie van AZ zelf? Zo nee, dan netjes uw mond dicht houden, en wachten tot AZ zelf met nieuws naar buiten komt. Ik wacht af tot AZ zelf met nieuws naar buiten komt.

 8. t.bootsma

  27 januari 2017 at 16:16

  Inmiddels hoor ik bij de wat ouderen. Al jaren een seizoenkaart. Als je wat ouder wordt ben je wat minder prestatiegericht. Je wil wat meer genieten. De resultaten zijn geweldig. Het geboden spel een stuk minder. Het genieten daar kom ik voor. Mijn teleurstelling is groot. Met mij velen om mij heen. Daarin kan ik mee gaan met de heren. Maar ja waar liggen je prioriteiten? Inkomsten mooi spel?

 9. kaazie1987

  27 januari 2017 at 17:07

  Alle clubs hebben te maken met het feit dat het voetbal steeds minder wordt, dat heeft met mentaliteit en onze westerburen uit Engeland te maken, maar daar kan van Den brom toch niet veel aan doen het gaat om de prestaties en die zijn gewoon goed daarom stellen heel veel mensen vraagtekens bij het besluit van de heren eenhoorn en huiberts

 10. kaazie1987

  27 januari 2017 at 17:12

  Prestaties zijn goed en de spelers worden goed verkocht ook geeft vdb jeugdspels weldegelijk een kans. Ik zet alleen vraagtekens bij zijn selectiebeleid hij houdt sommige spelers te lang zijn hand boven hun hoofd en dan bedoel ik met Namen de heren dos santos en Johansson, ook het wisselbeker stoort mij zoals vorige week tegen sparta toen hij gewoon in de rust al in had moeten grijpen ipv in de 70e minuut

 11. Keet

  27 januari 2017 at 19:34

  Je moet je niet blind staren op de prestaties in de beker. Toen Verbeek de beker won werd zijn contract ook verlengd. Vier maanden later werd hij alsnog weggestuurd. Als AZ het stadion weer vol wil krijgen is toch wat meer spektakel nodig volgens mij. Daar zijn Eenhoorn en Huiberts dus ontevreden over.

 12. kaazie1987

  28 januari 2017 at 12:09

  Klopt keet. Maar het is erg vreemd dat huibert openlijk twijfelt aan het functioneren van John van Den brom terwijl hij voor een groot deel deze selectie heeft samengesteld of niet. Van Den brom Googelt regelmatig met zijn opstelling maar kan hij er wat aan doen dat de opvolger van henriksen illias bel hassani niet functioneerd en kan hij er wat aan doen dat Ron Vlaar geblesseerd is? Er is geen trainer in Nederland die met deze selectie het stadion vol krijgt en het de top 3 lastig maakt

  • Keet

   28 januari 2017 at 13:22

   De selectie is in mijn ogen best oke. Het gaat erom hoe je een wedstrijd in wilt gaan. Indertijd hadden we Van Stee, die ook alleen maar voorzichtig voetbal speelde. Onder hem werd het voetbal ook steeds slechter, terwijl Adriaanse met bijna dezelfde selectie wel voor spektakel wist te zorgen. Ik had van VDB ook meer aanvallend voetbal verwacht, omdat hij zelf ook een aanvallend ingestelde speler was vroeger. Maar dat valt me bij hem tegen, helaas. Tegen Heerenveen lukte het weer met een behoudende tactiek, maar ik vond het aanvallend van AZ wel weer een povere wedstrijd.

 13. kaazie1987

  28 januari 2017 at 12:14

  Daarom roep ik al tijden dat het geld niet op de bank moet staan maar op het veld want op deze manier gaan we onze buren uit Amsterdam achterna. En dat is mogelijk kijk maar in Heerenveen en in Utrecht Hoe ze met minder geld een betere selectie op de been brengen en een selectie die daar het stadion vol krijgt. Dat is toch de schuld van huivert en niet van jvdb

  • oma

   28 januari 2017 at 13:09

   geen betere selectie een beter trainer die alles uit hun selectie halen.
   wat Brom niet kan blijkbaar.
   ik vind de selectie van Utrecht minder dan AZ.
   Heerenveen ongeveer gelijk.
   dit soort type trainers zit AZ om te springen.
   1 ten Hag heeft jammer genoeg een lang lopend contract 2020.
   2 Streppel heeft contract tot 2018
   3 Pastoor heeft een contract tot 2018
   de laatste twee acht ik mogelijk het zal wat geld kosten,ten Hag is heel geschikt heeft bij Twente met jeugd gewerkt,maar die zal vast gehouden worden door Utrecht of moet heel wat geld kosten.
   heeft de leiding van AZ dat er voor over.
   maar na mijn mening een gouden greep wezen.

 14. Evert

  29 januari 2017 at 16:51

  De statestieken die behaalt zijn met AZ zijn gewoon zekerheden. Ik vind dat de spelers van AZ meer dan voldoende kwaliteiten hebben maar dat JVDB het er niet optimaal uit haalt. Het behoudende spel en onduidelijke strategie doet AZ als los zand spelen, we moeten het hebben van een indivuele speler met een actie om te scoren. Met dit team moet je beter en leuker kunnen voetballen als nu het geval is, dat ziet de directie gelukkig ook. Het is nu de rit uitzitten met JVDB, maar het is duidelijk zijn laatste seizoen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *