AZ bereikt halve finale KNVB beker

By
Updated: januari 25, 2017

AZ blijft voorlopig op drie fronten strijden. De eredivisionist, ook nog actief in de Europa League, bereikte vanavond de halve finales van de KNVB-beker met een thuiszege op sc Heerenveen (1-0).

De bezoekers uit Friesland hadden een groot deel van de wedstrijd het beste van het spel maar stonden voor de tweede keer binnen vier dagen met lege handen na een goed optreden. De club verspeelde zondag in de slotfase nog een voorsprong tegen PSV (4-3). Dit keer profiteerde Derrick Luckassen namens AZ met een rake kopbal van een gebrek aan daadkracht bij Heerenveen.

Voor het eerst verscheen Martin Ødegaard aan de aftrap van een duel van zijn tijdelijke club. De Noorse huurling van Real Madrid kreeg een basisplaats na invalbeurten tegen ADO Den Haag en PSV. Hij was na veertien minuten dichtbij de openingstreffer toen hij mocht uithalen maar doelman Sergio Rochet op zijn weg vond. Heerenveen speelde wat makkelijker met rasvoetballers als Sam Larsson, Reza Ghoochannejhad, Arber Zeneli en de achttienjarige Ødegaard.

Toch waren de beste kansen voor rust nog voor de thuisploeg. Wout Weghorst, Ben Rienstra en ook Mattias Johansson verzuimden doelman Erwin Mulder te passeren. Na de hervatting voorzag Heerenveen het veldoverwicht ook van doelprijpe kansen. Larsson en Reza misten van dichtbij doel en Stefano Marzo verzuimde te profiteren van een fout van doelman Rochet.

Zoals vaker in het voetbal profiteerde de onderliggende partij van de gebrekkige schotkracht van de dominante ploeg. Want het was Luckassen die AZ in de 71ste minuut richting de halve finales kopte.

29 Comments

 1. i.Pjotr

  25 januari 2017 at 23:29

  1 en 2 maart de halve finale
  Weekend ervoor feijenooit -PSV
  Weekend erna feijenooit -AZ

  Van mij mogen we nu feijenooit loten ( als ze morgen winnen)……. we zijn vorig seizoen beker nog niet vergeten
  Zijn die kakkerlakken zo goed dat ze drie keer kunnen pieken?……gaan ze voor t kampioenschap?

  In de finale tegen Sparta….hebben we ook wat goed tegen te maken

 2. Gerritvooijs

  25 januari 2017 at 23:33

  Ik ga ervoor. AZ – FEYENOORD in de halve finale.

 3. Timon

  25 januari 2017 at 23:37

  Wat heeft die toptrainer een geluk………

 4. Vincent

  26 januari 2017 at 01:45

  Misschien een keer Friday als linksbuiten proberen? Heeft de snelheid ervoor en is fysiek een heel klein beetje sterker dan dos Santos…

  • Gerrit Vooijs

   26 januari 2017 at 08:16

   Hij deed het wel beter als Tankovic al is daar niet zo veel voor nodig. Maar Tankovic en Dos Santos lijken niet in staat 90 minuten goed te spelen. Ik zou ze allebei wel eens een helft willen zien. Dan kan Tankovic al zijn energie in 45 minuten stoppen en dan lijkt het er al veel meer op.
   Friday is een stuk sterker maar lijkt veel op Altidore in zijn eerste seizoen: je tikt hem aan en hij ligt al op de grond. Hij wint geen enkel duel om de bal terwijl bijna geen enkele speler in onze eredivisie fysiek aan hem kan tippen.

   • Timon

    26 januari 2017 at 08:59

    Ook de helft van hun salaris betalen , een helft… hoe verzin je het.

    • Gerritvooijs

     26 januari 2017 at 10:39

     Ik bedoel te zeggen dat je moet roeien met de riemen die je hebt. Zowel Dos Santos, Tankovic als Garcia blinken niet uit op die plek. WT decreten daarvan ook mag zijn, je moet er proberen het optimale uit te halen voor beide partijen.
     Als er geen vooruitgang in zit alle drie verkopen.
     Niets doen is geen optie.

     • Brandon

      26 januari 2017 at 21:46

      Gerrit er heerst hier op de site een hetze tegen dos Santos want gisteren speelde hij prima. Iedereen praat elkaar maar na en dat is veelal in het voetbal, helaas. Als het goed is moet dat ook gezegd kunnen worden. Veel beter dan Tankovic hij haalt de achterlijn en zijn voorzetten zijn ook veelal goed verzorgd. Neem de corners die waren ook heel goed. Vindt het een speler die veel progressie kan gaan maken in de toekomst dus ben er juist voor hem zoveel mogelijk te laten spelen. Ik heb het met Tankovic en Muhren wel gehad die zijn zeker niet goed genoeg voor AZ en die zullen ook geen progressie tonen. Het was gisteren een moeilijke pot maar de werklust en ijver vergoeden veel en brachten, wel tegen de verhouding in, ons toch de winst. Wat me wel opviel was dat we heel veel duel 1:1 wonnen en alleen in het positiespel veels tekort kwamen. Lekker vanavond de loting afwachten en dan nog 2 wedstrijdjes winnen dan is Europees ook weer verzekerd.

 5. Ryan

  26 januari 2017 at 05:01

  Was wat was Eijden belangrijk achterin zeg! En Seuntjes wat een goede speler en dat is gewoon super gescout door AZ. Ik had me de twijfels toen ze hem aantrokken maar alle twijfels zijn nu weg.

  Jahanbaksh was heel belangrijk voor het elftal met geweldige passes en die vullen meters die hij maakt maar soms te gemakkelijk balverlies.

  Het maakt niet uit hoe het spel was dit was gewoon een goede keuze om op de counter te gaan spelen. En er uitkomen en druk zetten op de goede momenten.

  Kuipers krijgt van mij 4 want die wilde gewoon geen rode geven aan die Japanner van Heerenveen.

  Voor de rest gewoon met deze elf zondag tegen Vitesse. En wat we altijd doen winnen tegen Vitesse.

  • Gerrit Vooijs

   26 januari 2017 at 08:08

   Helemaal met je eens, Seuntjes is de ontdekking van dit seizoen !

   • Brandon

    27 januari 2017 at 13:39

    Brandon

    30 mei 2016 at 18:59

    Zoals ik voor de winterstop al aangaf Seuntjes halen. Is een goeie die met betere spelers zoals bij ons een hele grote kan worden. Perfecte aankoop.

    Dit schreef ik bij de aankoop van Seuntjes. Niet omdat ik mn gelijk wil halen maar voor een zuurpruim hier die mij op elk bericht een duimpje omlaag geeft. Brough genaamd. Zielepoot 1e klas moest dit even kwijt omdat achteraf lullen geen zin heeft Brough.

  • Keet

   26 januari 2017 at 20:05

   inderdaad, Van Eijden speelde een dijk van een wedstrijd. En ik wil Rochet ook de credits geven. Had twee geweldige reddingen bij 0-0.

 6. Timon

  26 januari 2017 at 09:01

  En dan Joppie er nog in : blanc sheet een zekerheidje!

  • Ruud

   26 januari 2017 at 10:08

   In de eerste helft van vorig seizoen met Gouweleeuw was hij het slot op deur als Gouweleeuw voor opbouw moest zorgen. Dat kan Vd linden dus wel

   • Timon

    26 januari 2017 at 22:25

    Kijk eens naar de statistieken! Hoe slecht speelde AZ toen? Louter door komst Vlaar en die Jansen werd het wat. Joppie absolute miskleun.

    • JvdL

     26 januari 2017 at 22:56

     Een miskleun….? Nee maar, jij trekt volle zalen !

  • Ryan

   26 januari 2017 at 11:16

   Van der linden word gewoon heel onderschat! Een goede verdediger ja hij is niet de snelste maar dat compenseert hij met zijn inzicht waar hij moet staan. En hij heeft een goed linkervoet.

  • JvdL

   26 januari 2017 at 11:22

   En Timon….jij bent een zekerheidje van negativiteit….waarvan akte

 7. t.bootsma

  26 januari 2017 at 12:04

  Resultaatvoetbal is geslaagd. Helaas maak ik me grote zorgen om het feit dat het voetbal al heel lang niet om aan te zien is. De clubs die er nu nog in zitten zijn niet zo ver gekomen omdat hun tegenstander zo slecht was. Dus afwachten maar, het liefst thuis en dan maar weer op resultaat. Toch hoop ik dat ze ons weer gaan verrassen.

 8. Remco

  26 januari 2017 at 14:58

  Offtopic:

  Az moet omiddelijk henry onyekuru van kas eupen halen
  Is een linksbuiten met een goede dribbel die al 10 keer heeft gescootd.

 9. Vak J

  26 januari 2017 at 18:11

  Halve finale AZ-Vitesse en de finale AZ-Cambuur. En dan met penalty’s de beker!!!!

 10. Evert

  26 januari 2017 at 18:41

  Ik zei eerder Kansloos! gelukkig had ik ongelijk, en daar blijft het dan ook bij………….

 11. Albert

  26 januari 2017 at 23:54

  En de weg naar de finale ligt open. Halve finale thuis tegen Cambuur !!
  Retteketet AZ !!

  • hatse

   27 januari 2017 at 00:44

   Vergis je niet in Cambuur…. zeker niet onderschatten !!

   • Timon

    27 januari 2017 at 09:50

    Begint het gezeur weer: niet onderschatten etc etc etc
    AZ heeft toch stinkend geluk : vanaf minuut een erop vol op .Cambuur hier is niets te halen! 3 a 4 – 0.
    En dan mouwen opstropen en beker halen Rotterdam.
    Dus nog TWEE wedstrijden dit seizoen.
    Competitie is niks , uefa lig je eruit.

    Zo wordt een hoop mismanagement met de mantel der liefde bedekt en kan het volgend seizoen lekker verder rotten.

    • Ruud

     27 januari 2017 at 11:36

     Nou, nou, nou… voor hetzelfde geld had AZ niet meer bestaan, Timon. Nu kun je nog ergens op schelden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *